Polentabiff med pak choi og ruccoladressingSaken er biff! Polentabiff!
Det er påske, det er gult og da må vi selvsagt en tur innom polenta.

Denne retten er inspirert av en tur på høyfjellet. For ikke så lenge siden var nemlig jeg og min kjære på Norefjell. Som vanlig hadde jeg gitt beskjed på forhånd at jeg ønsket vegansk mat, og jommen ble det vegansk treretters, to dager på rad! Det er stas. Den ene hovedretten var "biffer" laget av polenta, og her får dere min versjon!


Ved siden av de lekre biffene: Sprø baby pak choi og en smakfull hjemmelaget dressing av ruccola.
Her kan det også funke med basilikumpesto. Og får du ikke tak i pak choi, bruk en type grønn salat isteden. Polentaen kjøpte jeg på Rema, men den finnes også i de fleste etniske butikker.

Så enkelt gjøres det:
Kok først opp en base av vann, lime, chili, buljong og ruccola. Visp inn polentaen og la det koke i ca 5 minutter, til det har blitt til en grøt. Hell det over i en form, og det stivner! Den stivnede polentablokken kuttes i skiver og stekes, og vips - polentabiff!


Oppskrift Polentabiff Ruccola Pesto Dressing Vegansk Middag Påskemat

Tips:
- Skal du lage til mange, er det enkelt å doble oppskriften.
- Denne porsjonen gir ca 9 polentaskiver. Beregn ca 3 skiver per person.


(3-4 pers)
polentabiff:
6 dl vann
en god dæsj olivenolje
1 ss vegansk buljongpulver
1 skvis frisk limesaft (ca 1 ss)
1 ts finhakket rød chili (eller mer om du vil hotte det opp litt)
en stor neve ruccola, finhakket
1,5 dl polenta

1. Ha vannet i en kjele og bland inn olivenolje, buljong, lime, chili og ruccola. Kok opp.
2. Når vannet koker, visp inn litt og litt av polentaen. La det småkoke i ca 5 min under stadig omrøring. Det blir til en grøt.
3. Hell polentaen over i en bakepapirkledt brødform e.l. (Jeg brukte en brødform på ca 1 liter).
4. Sett til avkjøling i minst 1 time, eller til polentaen er stiv tvers igjennom.

Mens polentaen står til avkjøling, har du god tid til å lage ruccoladressingen. Jeg lagde dressingen ganske tykk. Se oppskrift HER.

du trenger også:
frisk mini pak choi
lime
olivenolje


Så er det tid for å gjøre klar retten:
1. Del polentaen i skiver. (Jeg fikk 9 skiver av denne porsjonen).
2. Stek polentaskivene til de er gyllenbrune på begge sider. De er aller best med en sprø skorpe utenpå!
3. Vask og rens pak choien og kutt av rotfestet. Bland noen spiseskjeer dressing inn i pak choi-bladene.
4. Posjoner ut pak choi på tallerkenene og legg de nystekte polentabiffene oppå. Jeg pyntet biffene med dressingstriper.
5. Avslutt med litt ekstra dressing, noen dråper god olivenolje og noen få dråper limesaft.


Nom nom nom!!!

Oppskrift Polentabiff Ruccola Pesto Dressing Vegansk Middag Påskemat

~~~ ~~~~~Påske på VeganMisjonen~~~~~~~~

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

25 kommentarer :

 1. Dette ser helt herlig ut! God påske!

  SvarSlett
 2. Alt du lager ser så godt ut!
  Namnam ^.^
  Jeg har allerede prøvd noe av det du har laget, og jeg ELSKER det!
  Så tusen takk for at du deler alle disse oppskriftene, det betyr utrolig mye for meg :)!

  Men det var en ting jeg lurte på.. Kunne du fortelle hvordan du ble vegetarianer og veganer? Mere hvordan det var? Om du føler for det da selvfølgelig! Om du ikke allerede har gjort det?

  Uansett takk for at du har laget denne bloggen! :D

  SvarSlett
 3. Anonym: Takk for så hyggelig hilsen :)
  Jeg har vel ikke skrevet så mye om meg selv her på denne bloggen ennå, men det står litt om det i "Hvem er jeg" øverst til venstre på siden. Kan godt hende jeg kommer til å skrive mer om det siden, for det er jo en interessant prosess som kanskje kan være interessant å lese om for andre også.
  Vi får se etterhvert :)
  Takk for at du følger :))

  SvarSlett
 4. Takk for kjempefin oppskrift Jane! Jeg elsker polenta, men finner ikke alltid frisende oppskrifter. Men det er absolutt denne! også med pesto da- love it!!
  God påske :)

  SvarSlett
 5. Bare hyggelig! Du burde teste appelsinkaken med polenta også, veldig god ;)
  God påske til deg også, Ragnhild! :)

  SvarSlett
 6. Bare ett spørsmål... hva er polenta for noe? Er det bare maismel aka. maizena som man får kjøpt i butikken?

  SvarSlett
 7. Rune: Polenta er finmalt mais, så ja, som et maismel. Det jeg har brukt her er litt mer finmalt enn sukker, men ikke helt pudder som mel.
  Rema1000 selger polenta, og helt sikkert meny med flere. Ellers finner du det på etniske butikker. Anbefales!

  SvarSlett
 8. Har en flott Meny-butikk i nærheten, de har sikkert det. Takk! :)

  SvarSlett
 9. De så jo skikkelig lekre ut! Jeg har polenta i skapet, men vet liksom ikke hva jeg skal bruke det til. Nå vet jeg ;)

  SvarSlett
 10. Har du noen forslag til hva man kunne hatt ved siden av? Jeg tenkte først stekte poteter eller ovensstekt, men både polenta og poteter er vel stivelse begge to? Også tenkte jeg på nudler, men det er jo og stivelse... Aah, forslag?

  SvarSlett
 11. Vi spiser denne i seg selv og synes den er veldig mettende og tilfredsstillende som den er :)
  Men, hva med veganburgere av noe slag? Da blir polentabiffene deilig som tilbehør.

  SvarSlett
 12. Dette var utrolig godt! Takk for oppskriften:D

  SvarSlett
 13. Her løper tennene i vann altså...

  Men jeg lurer på, kan man fryse polentaen?

  SvarSlett
 14. Skulle ønske du hadde oppgitt innholdet av proteiner, karbohydrater og fett i rettene du lager, enten i hele retten eller pr porsjon, så hadde det vært enklere å avgjøre om oppskriften dekker næringsbehovet ved de forskjellige måltidene. Denne polentabiffen med tilbehør ser umiddelbart ut til å inneholde lite proteiner, men kanskje jeg da ville fått meg en hyggelig overraskelse?

  SvarSlett
 15. Dette laget jeg i dag, og det var kjempegodt! (Igjen, min bedre halvdel som ikke er veggis syntes også det var kjempegodt og noe som gjerne kunne gjentas). Jeg byttet ut ruccolaen med basilikum siden det var det jeg hadde for hånden i gjerningsøyeblikket. Dessuten heiv jeg oppi noen bobbybønner sammen med pak choien som jeg sauterte litt før jeg danderte det på tallerkenen.
  Tusen takk for knall inspirasjon! I like it! Nå har mamma bestilt polentabiff til neste gang hun kommer på besøk!=D

  SvarSlett
 16. Elisabeth: Jeg har ikke prøv å fryse polentaen, så har dessverre ikke noe godt svar på det. Men det er jo bare å teste og se hva som skjer :)

  SvarSlett
 17. Anonym: Et veldig godt innspill og noe jeg ofte har vurdert om jeg skal gjøre eller ikke. Det er sjelden jeg tar meg tid til å veie, måle og skrive det næringsinnholdet i oppskriftene. Dessuten ønsker jeg ikke å signalisere en overopptatthet av kalorier og slikt her på bloggen. Men det er absolutt interessant og noe jeg kan vurdere å gjøre oftere, vi får se ;)

  Du har nok rett i at polentabiffen ikke akkurat renner over av proteiner ;) Men så er det jo heldigvis ikke sånn at absolutt alle måltider må ha masse protein i seg. Da får man heller kompensere med mer proteinrik mat resten av dagen.

  SvarSlett
 18. Lena: Så gøy å høre :D Høres kjempegodt ut med noen ekstra bønner også! Satser på at biffen faller i smak hos mor også nå da ;)

  SvarSlett
 19. Justerte oppskriften litt med å surre løk/purre/hvitløk/kantareller før jeg kokte opp buljong og så hadde i polentaen. Det ble veldig godt. Tror også litt parmesan eller pecorino (for de som ikke er vegan) vil være fortreffelig. Av erfaring er også butternut squash veldig godt med polenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres knallgodt ut din versjon med kantareller. Bra justering!

   Slett
 20. Kan en fryse ned polenta-produkter?

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...