Indisk-inspirert blomkålgryte

Oppskrift Indisk Inspirert Blomkålgryte Kremet Vegetar Kanel Kardemomme Erter Mandler
Blomkål kjedelig sier du? 
Da bør du teste denne gryteretten med smak av ingefær, kanel og kardemomme! Indisk-inspirert blomkålgryte gir deg mange smaker i én munnfull. Til og med kanel og kardemomme får plass her.

Om du er en tradisjonell nordkvinne/-mann, er du kanskje vant med at krydder som kanel og kardemomme hører hjemme i desserter og ikke i middagsretter. Her får du mulighet til å gi både smaksløker og nesebor en ny erfaring. Det er ikke så mye som skal til, kun et kryddermål av hver, men de setter et uventet og spennede preg på gryta.


En annen ingrediens som har mye å si for smaken er nøtter. Jeg har for anledningen brukt mandler, men cashewnøtter funker også knallbra her. Bruk rå, usaltede nøtter og mos de sammen med krydderne og litt olje til en smakfull nøttekrydderpasta. Når du tilsetter denne i gryta, skjer en aldri så liten "hokus pokus"!

For å runde av smaken har jeg tilsatt litt vegansk fløte. Den gjør blomkålgryta kremet og fin. Det finnes flere ulike typer å få kjøpt på helsekostbutikk og i en del dagligvarebutikker. Jeg har her brukt min favoritt: melkefri fløte av merket "rice dream". Den er god på smak og fås kjøpt i praktiske små "putter" (se nederst i artikkelen for bilde).


(2 pers)
nøttekrydderblanding:
1 dl mandler (ev. cashewnøtter)
2 store ss fersk ingefær, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts gurkemeie (det er den som gir den fine gulfargen)
1 krm kanel
1 krm kardemomme
1 lite krm chilipulver (eller mer om du vil ha det hot)
en klunk olje

ellers trenger du:
1 medium gul løk, finhakket
2 dl vegansk matfløte
1 dl vann
1/2 blomkål (ca 5 dl), delt i omtrent jevnstore biter
litt salt + pepper
1,5 dl frosne grønne erter

Oppskrift Indisk Inspirert Blomkålgryte Kremet Vegetar Kanel Kardemomme Erter Mandler


1. Ha nøttene i en food processor og kjør til det er småsmulet. Tilsett alle krydderne og kjør noen sekunder. Spe på med en klunk olje og kjør til det er en passe jevn nøttekrydderpasta. Du må bruke en slikkepott og skrape ned innsiden av food processoren et par ganger underveis.
2. Stek løken myk i litt olje i en kjele. Tilsett nøttekrydderblandingen pluss en ekstra klunk olje og fres det kjapt (det er nå det begynner å bli spennende). Pass på så det ikke svir seg, og ikke glem å snuse inn den herlige duften!
3. Ha i fløte, vann og blomkålbiter og la det småkoke under lokk i ca 5 min, til blomkålen er såvidt mør (den skal ikke være ihjelkokt, men ha litt tyggemotstand).
4. Smak til med salt og pepper og tilsett ertene til slutt. Varm kjapt opp før servering.


* Server indisk-inspirert blomkålgryte med ris og sprø pitachips / nanbrød / annet brød.


Vegansk risfløte:

Oppskrift Indisk Inspirert Blomkålgryte Kremet Melkefri Vegansk Fløte Rice Dream

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

24 kommentarer :

 1. Naaam! Dette må jeg prøve. Er den fløten jeg liker best også, må alltid ha en boks i skapet ;)

  SvarSlett
 2. YUM! dette så utrolig deilig ut :) Jeg bruker den melka, men har ikke sett fløten noen sted. Hvor får man kjøpt den?

  SvarSlett
 3. Lette etter oppskrifter på vegansk blomkålsuppe for å få brukt opp blomkålen jeg har hatt liggende i kjøleskapet en stund, så fant jeg dette i stedet. Må si jeg ble skeptisk av en middagsrett med både kanel og kardemomme, men ga det et forsøk likevel - heldigvis!

  SvarSlett
 4. Ser veldig spennende ut! Aldri prøvd kanel i middagen, men en gang må vel bli den første.

  SvarSlett
 5. Jeg oppdaget kanel som vanlig krydder i middag for en stund siden og ELSKER det! Det er virkelig blitt et krydder jeg bruker ofte!

  SvarSlett
 6. Åh! Jeg blir rent "matkåt" XD

  Du lager *så* mye lekkert!

  SvarSlett
 7. Testet denne oppskriften nå, servert med Bulgur på siden. Utrolig godt! :)

  SvarSlett
 8. Jane jeg ELSKER blogen din! Så fantastisk mange herlige oppskrifter og så flotte bilder som gjør dem fristende. Skal lage denne retten med blomkål for sure. Jeg elsker indisk mat så for meg er ikke kardemomme og kanel noe rart i middag. Takk for at du deler alt det fine!

  SvarSlett
 9. Bare hyggelig å dele med dere fine folk der ute :D

  SvarSlett
 10. Jeg elsker bloggen din!!! <3
  Jeg har vært vegetarianer i over 18 år nå, men spiser bare vegansk siden jeg fant oppskriftene dine. Alt jeg har laget så langt smakte fantastisk og jeg ser fram til bursdagen min fordi da får jeg kokeboka di, jippi :-D Må dessverre vente til november :-/
  I dag blir det altså den nydelige blomkålgryta. Gleder meg :-)

  SvarSlett
 11. Så koselig å høre! :D God bursdag snart og håper gryta ble god!

  SvarSlett
 12. Denne var helt utrolig god!!! Tusen takk for mange spennende smaker :)

  SvarSlett
 13. En av mine favorittcurryer!

  SvarSlett
 14. Lagde denne retten til to omnivorer pluss meg selv. Jekka opp kryddermengden noe, brukte kikerter i stedet for grønne (hadde ikke grønne) samt tilsatte en halv terning grønnsaksbuljong. Serverte med ris. Den ble kjempebra!! Alle elska den! Tusen takk for flott oppskrift!

  SvarSlett
 15. Fantastisk god suppe. Takk!

  SvarSlett
 16. Nå er det andre gang jeg lager denne, for den ble så populær hos samboeren! Jeg har oppi litt "Ras el hanout" (marokkansk krydderblanding) i tillegg, det passer perfekt inn i smaken. Takk for god matinspirasjon!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...