Mammas blomkålgrateng med purre- og ostesaus


Jeg heier på norsk tradisjonsmat!

Blomkålbuketter innhyllet i nydelig hvit, kremet ostesaus. Finhakket purre og revet vegansk ost i sausen gir ekstra god smak. Server den som tilbehør til annen middagsmat, eller spis den gjerne som hovedrett med godt brød eller focaccia ved siden av. Det er så godt det!

Den er laget med utgangspunkt i mammas oppskrift, og med dagens utvalg av veganprodukter i butikkene, var den veldig enkel å veganisere. Jeg byttet bare ut margarin, melk og ost med plantebaserte alternativer.


 Mmm, se så deilig!Tips:
- Jeg brukte for anledningen Go'Vegan revet Mozzarella.


(som tilbehør, 3-4 porsjoner)

1/2 blomkål (= ca 300 g)
1,5 ss vegansk margarin
1,5 ss hvetemel
2,5 dl soyamelk (eller annen vegetabilsk melk)
50 g purre
30 g revet vegansk mozzarella eller annen vegansk ost (= ca 1 dl)
litt salt og pepper, smak til


1. Kutt blomkålen i buketter og kok den såvidt mør i lettsaltet vann, ca 3 min. Sil av vannet og ha bukettene i en ildfast form.
2. Smelt margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp inn melet og spe med litt og litt av melken. La det koke opp og tykne lett mellom hver gang du sper med mer melk.
3. Finhakk purren og tilsett den, pluss den revne osten i sausen. Smak til med litt salt og pepper.
4. Hell sausen over blomkålen i formen og ovnsbak på 200 grader i 15-20 min.


* Pynt gjerne med litt finhakket purre ved servering.Nom nom!
Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

4 kommentarer :

 1. Hei, jeg heter Claudia Klein, jeg er utlåner og er også finansiell konsulent.

  Har du stort behov for økonomisk forsterkning? Trenger du et lån til forskjellige formål? hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet via | spotlightglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 | og ha et lån på kontoen din innen 24 timer fordi vi tilbyr utmerkede lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyr alle slags lånetjenester (personlig lån, forretningslån og mange flere), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån, og du kan også låne opptil 15 millioner euro. Jeg vil hjelpe deg med å oppnå en rekke mål med et bredt spekter av låneprodukter.

  Vi vet at det å ha et legitimt lån alltid har vært et enormt problem For personer som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, er det mange som synes det er så vanskelig å få aksjelån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy interesse rate, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld til inntekt forhold, lav kredittscore eller andre årsaker.

  Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Tjenesten vår er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det.

  Vi tilbyr 24 timers lån i verdensklasse. For forespørsler / spørsmål? - Send en e-post til | spotlightglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en melding på WhatsApp: +4915758108767 | & Motta svar på et øyeblikk.

  Din familie, venner og kolleger trenger ikke å vite at du har lite kontanter, bare skriv til oss så får du et lån.

  Din økonomiske frihet er i dine hender!

  SvarSlett
 2. Altså, det ser ut som at en eller annen useriøs person forsøppler kommentarfeltene.

  SvarSlett
 3. Det var utrolig at jeg fikk et lån på 50.000 €. Jeg er glad jeg fikk et lån fra en utlåner som hjalp meg med lånet mitt. Jeg prøvde en annen tjeneste, men jeg kunne aldri få et lån fra disse tjenestene. Noen av dem vil be meg om å fylle ut mange dokumenter, og det vil ikke slutte bra på slutten av dagen. Men jeg er glad etter å ha møtt fru Elena Nino. Jeg klarte å få et lån på 50.000 €. Nå går virksomheten min bra, og jeg vil fortelle alle i dag fordi de er raske, 100% pålitelige og pålitelige. Nå betaler jeg tilbake lånet jeg fikk fra selskapet Aiden Tyler Finance Home. Du kan kontakte dem og ikke kaste bort tiden din. e-post: elenanino0007@gmail.com

  SvarSlett
 4. Det var utrolig at jeg fikk et lån på 50.000 €. Jeg er glad jeg fikk et lån fra en utlåner som hjalp meg med lånet mitt. Jeg prøvde en annen tjeneste, men jeg kunne aldri få et lån fra disse tjenestene. Noen av dem vil be meg om å fylle ut mange dokumenter, og det vil ikke slutte bra på slutten av dagen. Men jeg er glad etter å ha møtt fru Elena Nino. Jeg klarte å få et lån på 50.000 €. Nå går virksomheten min bra, og jeg vil fortelle alle i dag fordi de er raske, 100% pålitelige og pålitelige. Nå betaler jeg tilbake lånet jeg fikk fra selskapet Aiden Tyler Finance Home. Du kan kontakte dem og ikke kaste bort tiden din. e-post: elenanino0007@gmail.com

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...