Instant kakao - melkefri og sukkerfri

Oppskrift Hjemmelaget Instant Kakopulver Melkefri Sukkerfri Vegansk Kakao Stevia
Kakao på 1-2-3! 
Jeg har lenge savnet et melkefritt instant rett-i-koppen kakaopulver som man bare kan blande med kokende vann. Det er jo så kjekt og enkelt når man har lyst på en kopp med varm sjokolade. Men alle de typene instant kakao jeg har sett i butikken hittil inneholder melk, så nå har jeg laget min egen versjon av "kjapp-kakao", og den har blitt superpopulær her hjemme :) 

Du trenger bare tre ingredienser, bland godt og oppbevar på et tett glass. Utrolig kjekk å ha stående i skapet, eller å ha med på tur. Bare å koke opp vann i vannkokeren, røre inn pulveret og vips - deilig rykende varm vegansk kakao. 

Oppskrift Hjemmelaget Instant Kakopulver Melkefri Sukkerfri Vegansk Kakao Stevia

Melkefri og sukkerfri.
Ikke bare er den uten kumelk, den er også uten sukker. Den er så enkel at det nesten ikke kan kalles en oppskrift, men jeg har blitt utrolig glad i den, og gode ting må jo deles, så her er den.

Jeg synes faktisk det kjennes litt ut som den er laget med melk, for smaken er både fyldig og rund. Da jeg skulle finne den ultimate miksen, testet jeg også å tilsette tørrmelk av soya, men det falt ikke helt i smak, og dessuten får man ikke kjøpt det i Norge. Så dermed ble det bare helt enkelt kakao, søtning og salt.

Oppskrift Hjemmelaget Instant Kakopulver Melkefri Sukkerfri Vegansk Kakao Stevia

Som søtning har jeg brukt Stevia. 
Det er et naturlig alternativ til sukker som er utvunnet fra steviaplanten. I ren form er den opptil 300 ganger søtere enn hvitt sukker, temmelig heftig med andre ord. NB: Akkurat den steviaen jeg har brukt her, Steviosa sukker, er ikke 100% stevia, ellers kunne vi ikke brukt såpass mange gram av den i kakaomiksen. Den er en blanding av stevia og erytritol, som er noe liknende sukrin etter hva jeg har forstått.

Steviosa sukker inneholder 0 kalorier, gir lavere blodsukkerstigning enn vanlig sukker og skader ikke tennene. Fås kjøpt på helsekost eller på nett, feks her. Har foreløpig ikke sett den i dagligvarebutikker, kanskje noen lesere har tips?

Oppskrift Hjemmelaget Instant Kakopulver Melkefri Sukkerfri Vegansk Kakao Stevia

Tips: 
- Du kan ev. tilsette litt vanilje i kakaomiksen om du ønsker det.
- Viktig: Om du bruker en annen type stevia, kan det hende den har en helt annen konsentrasjon av sødme, så smak til. Bruker du feks ren stevia, trengs veldig lite.


(nok til ca 20 kopper á 2 dl)
150 g kakaopulver (= ca 15 ss)
50 g Steviosa sukker (= ca 12 ts)
4-6 g finknust havsalt, smak til

1. Ha alle ingrediensene i et rent glass e.l. Jeg bruker et brukt syltetøyglass med lokk til dette. Jeg bruker et flaket havsalt kalt Maldonsalt og knuser det mellom fingrene før jeg tilsetter det. Pleier å bruke 6 g salt, men det kan du justere ettersom du liker.
2. Bland godt. Om du bruker et glass med litt plass oppi, kan du helt enkelt bare sette på lokket og riste det sammen.


* Bruk ca 3 teskjeer instant kakao per kopp.

* Kakaomiksen holder seg så å si evig, så lenge den oppbevares tørt og lufttett. Jeg bruker gjenbruks syltetøyglass med lokk.

* Kakaoen smaker kjempegodt som kveldskos, for eksempel sammen med myke havrekjeks med kanel.Nom nom!

Oppskrift Hjemmelaget Instant Kakopulver Melkefri Sukkerfri Vegansk Kakao Stevia

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

15 kommentarer :

 1. Blander du bare pulverblandingen med varmt vann?
  Blir ikke det litt ... tamt?
  Jeg har lenge laget "juksekakao" med ca 20% melk og resten varmt vann, kakaopulver + honning. Men uten den lille melkeskvetten så blir den temmelig kjedelig - vanndig, for å i det slik...
  Er det saltet som utgjør hele forskjellen, da???
  Mvh, Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Blander med kokende vann ja. Jeg synes det blir kjempegodt :) Mulig saltet har en del å si.

   Slett
 2. Denne var fantastisk god:) Jeg hadde riktignok ikke steviosa i huset og brukte kokosblomstsukker i stedet. Lagde det til en kopp og brukte ca 1 liten ss av kakao og 1 ss kokosblomstsukker og litt salt på toppen. Nam-altså. Tusen takk for oppskrift og ellers også inspirasjon til å spise vegansk:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert! :D Kokosblomstsukker er en av mine favoritter innen søtning, så tipper det ble godt ja. Veldig hyggelig at du koser deg med mattips og oppskrifter her inne :)

   Slett
 3. Laget meg ett par kopper i går. Og ja, saltet har alt å si! :o) Det ble jo kjempegodt! ;o) Jeg brukte honning i, i stedet for stevia, og kommer garantert til å drikke mer av dette!!!
  Tusen takk for tipset! Jeg har virkelig savnet kakao siden vi ble veganere. ;o)

  SvarSlett
 4. Hvis man vil lage med vanlig hvitt sukker, hvor mye trenger man da? :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg ikke testet, siden poenget var å ha den sukkerfri :) Prøv deg fram og se :)

   Slett
 5. Det første jeg lurer på er åssen du klarer å få femten spiseskjeer kakao og tolv teskjeer Stevia i et tomt syltetøyglass!? Glasset mitt ble for lite, så jeg måtte ty til en stor krukke (fra Nille). Ellers syns jeg det ble litt for kakao-ete smak... måtte prøve meg frem med litt ekstra sukker og Stevia i koppen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det kommer vel an på hvor stort syltetøyglasset ditt er da :)
   1 spiseskje tilsvarer 15 milliliter, dvs at 15 ss = 225 ml, som igjen er 2,25 desiliter.
   1 teskje tilsvarer 5 milliliter, dvs at 12 ts = 60 ml, som igjen er 0,6 desiliter.
   Vi sitter altså igjen med et regnestykke på 2,25 dl kakao + 0,6 dl stevia = 2,85 dl til sammen. Så om glasset ditt rommer 2,85 dl eller mer, er du innafor ;)

   Slett
 6. Mmmm!!! Jeg har nettopp blitt obs på hvor mye jern det er i kakao, så dette slår kaffen om dagen! Også ca en kvart ts kanel per kopp!!
  Snaskens!
  Takk for nok en fin oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kakao er knall! Ganske kult at det har så mye jern i seg ja.

   Slett
 7. Jeg prøvde denne med Sukrin istedenfor Stevia.... blandingen gikk i bosset. UFF og ÆSJ og ÆRK!! ....synes jeg. Tilbake til Stevia, og kanskje røre inn litt sukker i koppen før den drikkes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemelding, da vet vi at sukrin ikke er noe sjakktrekk i denne oppskriften :)

   Slett
 8. Funket rosa himalayasalt tror du? :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...