Linsetacogryte med tortillachips

Oppskrift Vegansk Taco Kjøttfri Linser Linsetacogryte Tacogryte Sunn Tex-Mex
Alle liker taco!
Tex-mex og taco er favorittmaten til mange, og jeg melder meg lett inn i fanklubben. Det er noe med denne type mat som bare aldri kan bli feil. Det smaker masse, det er litt sånn deilig comfort-food-aktig og ja... umulig å ikke like.

Her får du taco servert som en familievennlig gryterett med sprø tortillachips ved siden av. Oppi gryta finner du blant annet proteinrike linser og valnøtter, gulrot, mais, tomat og deilig krydder. Mmmmm!

Oppskrift Vegansk Taco Kjøttfri Linser Linsetacogryte Tacogryte Sunn Tex-Mex

Krydderblandingen.
Ett krydder jeg alltid må ha i taco er spisskummen. Dette er krydderet som roper "tacooo" lang vei. Jeg har brukt både malt og hel spisskummen, for jeg synes det blir ekstra god smak om man bruker hele frø i tillegg. Om du ikke har hele frø, kan du erstatte dem med malt spisskummen. Ellers har jeg tilsatt en kanskje litt uvanlig ingrediens i blandingen, nemlig kokosflak. Det gir en mild søtlig tone som kler gryta godt.

Om du ikke har alle ingrediensene til krydderblandingen, eller simpelthen ikke gidder å lage den selv, er det lov å jukse litt og bruke ferdig tacokrydderblanding fra butikken.

Oppskrift Hjemmelaget Tacokrydder Kjøttfri Taco Linser Linsetacogryte Tacogryte Sunn Tex-Mex

Tips:
- Bruk gjerne ferdig tacokrydder fra butikken om du ikke gidder å lage egen blanding.
- Oppskriften gir en medium minus hot gryte. Kjør på med mer chili om du vil ha mer spice.
- Jeg brukte for anledningen en kartong grønne linser fra gogreen, akkurat passe mengde til oppskriften.
- Passata er en jevn tomatsaus som du får kjøpt på glass, kartong eller boks. Jeg kjøper det på rema. Om du ikke får tak i, bruk vanlig hermetisert hakket tomat isteden.


(2 store porsjoner)

krydderblanding:
1 ss vegansk buljongpulver
1 ss løkpulver
2 ts paprikapulver
2 ts malt spisskummen
1 ts tørket oregano
1 ts hele spisskummenfrø
2 krm røkt paprikapulver
1 krm chilipulver
2 ss kokosflak, hakket (ev bruk revet kokosmasse)

ellers trenger du:
2 ss olje
2 dl mais
1/2 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2,5 dl ferdigkokte grønne linser, skylt og avsilt
2 gulrøtter, kuttet smått
ca 20 mini plommetomater, delt i to
1/2 dl valnøtter, grovhakket
2 dl vann
4 dl tomatpassata (ev. 1 boks hakkede tomater)
2 stk fullkornstortilla


1. Start med å sette stekeovnen på 200 grader og lag ferdig krydderblandingen. Eventuelt kan du bruke ferdig tacokrydder fra butikken.
2. Varm oljen i en kjele eller stekepanne og fres mais, løk og hvitløk kjapt, til løken er myk.
3. Tilsett linser, gulrot, tomat og valnøtter og stek videre noen minutter.
4. Bland inn krydderblandingen og vann og kok til vannet har kokt inn. Tilsett passataen og varm opp. Nå kan den fint stå og småboble på lav varme under lokk mens du lager ferdig tortillachipsene.
5. Kutt/klipp tortillalefsene i trekanter og legg dem ut over en bakepapirkledt stekeplate. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 4-5 min.* Gryta holder seg fint i kjøleskapet opp til 3 dager, om du skulle slumpe til å ha igjen noen rester.Nom nom!

Oppskrift Vegansk Taco Kjøttfri Linser Linsetacogryte Tacogryte Sunn Tex-Mex

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

10 kommentarer :

 1. Brukte dette som inspiration lagde den med mye Ajvar istedet for tomatkross og brykte det till fyll til enchiladas.

  SvarSlett
 2. Kanskje et litt dumt spørsmål, men ser det står på flere av oppskriftene dine og jeg er ny i veganverden.. Hva betyr det at de skal være ferdig skylt og "avstilt"?

  Du er forresten fantastisk flink og gir stor inspirasjon på kjøkkenet, det er jo en lek å være veganer når du serverer så gode oppskrifter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen spørsmål er dumme :) Med "ferdig skylt og avsilte" bønner menes at du skal sile av laken som er i boksen / kartongen og skylle bønnene før bruk. Det skal man alltid gjøre (nesnen uten unntak) på bønner, men det har hendt folk ikke skjønner det og bruker ALT som er i den boksen / kartongen og da blir det jo helt feil ;)

   Slett
 3. Hei hvor mange porsjoner er det i gryta? Jeg skal servere den og regner at jeg trenger ca 4 voksen porsjoner og 6 barne porsjoner😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg har skrevet 2 store porsjoner på den, og de er STORE altså ;) Vil si det er 3 mer normale voksen-porsjoner. Ev. 2 voksne og 2 barn (ikke tenåringer da, de spiser gjerne mer).

   Når jeg og kjæresten skal spise middag, er kjempesultne og spiser dette uten noe særlig tilbehør, blir det tomt, men vi kan spise veldig masse når vi først er sultne ;)

   Litt matematikk: Om du går ut fra at det er ca 3 voksenporsjoner på én oppskrift, og vi sier at to barn går som én voksen, trenger du mat til 7 voksne ca. Jeg ville laget 3 ganger oppskriften, da har du 9 voksenporsjoner og er på den sikre sida. Server med salat ved siden av, og om du har tortillalefser eller tacoskjell, vegansk rømme (Oatly iMat fraiche) og acokado ved siden av, blir alle garantert mette :D

   Lykke til!

   Slett
 4. Nam! Kjempegodt. Kan jeg få komme med et generelt innspill, så er det at ferdigkjøpt tacolefse blir snadder om den stekes i olje. Hilsen Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Oioi, det kan jeg tenke meg. Takk for tipset og god helg! :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...