Pytt-i-pølsepanne

Oppskrift Pytt I panne Ris Linser Veganske Pølser Viana
Deilig hverdagsmiddag. 
Pytt-i-panne en fin måte å få brukt opp rester i kjøleskapet på. Konseptet er ganske enkelt, man bare putter alskens dill og dall i en panne og steker.

Om du ikke har nøyaktig det som står oppført i oppskriften her, er det ikke så nøye. Ta hva du har. Et tips er uansett å kutte ingrediensene ganske smått, og i omtrent lik størrelse, da blir det jevnere stekt. Og jeg vil sterkt anbefale de veganske pølsene jeg har hatt med.

Jeg brukte for anledningen disse: "Real jumbos" fra Viana. De består bl.a. av tofu, hveteprotein og krydder og fås kjøpt på en del helsekostbutikker eller på nett. Smaker lett røkt og har perfekt konsistens. Bruk gjerne andre typer veganske pølser om du ikke får tak i akkurat disse.

Oppskrift Pytt I panne Ris Linser Veganske Pølser Viana

Tips:
- Bytt gjerne ut pølser med tofu eller annet.
- Tørket shiitakesopp fås kjøpt på etniske butikker, eller på velassorterte dagligvarebutikker. Bruk ev. tørket steinsopp eller annen sopp isteden. Eller bare sløyf hele soppen. Går fint det også.
- Av linser passer det best med noen av den mer faste typen. Jeg brukte puy-linser, men brune eller grønne linser vil også passe finfint.


(3 porsjoner)
1 dl ris + 1/2 dl linser + 3 dl vann + 2 ts vegansk buljongpulver
2 shiitakesopp, finhakket (= ca 1/2 dl) + kokende vann så det dekker
1 gulrot, i små biter
1 persillerot, i små biter
1/2 paprika, i små biter
1/2 gul løk, hakket
5 vårløk, hakket (2 stk skal tilsettes helt til slutt)
2 veganske pølser, i biter
salt + pepper, smak til

1. Ha ris, linser, vann og buljongpulver i en kjele. Kok under lokk på lav varme i ca 20 min, eller til risen og linsene er møre. (Har du en rest kokt ris / linser fra dagen før, bruk gjerne den).
2. Finhakk den tørkede soppen, ha den i en liten bolle og hell kokende over vann så det akkurat dekker. La det stå og trekke mens du forbereder resten.
3. Stek gulrot, persillerot, paprika, løk og 3 av vårløkene i litt olje i en stor stekepanne, til det er gyllent.
4. Tilsett den kokte risen, linsene og pølsebitene. Stek til det er lett gyllent. Smak til med salt og pepper og tilsett de to siste hakkede vårløkene helt til slutt.


* Server med en skive grovbrød.


Nom nom!

Oppskrift Pytt I panne Ris Linser Veganske Pølser Viana

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

4 kommentarer :

 1. Jeg har min egen versjon av Findus sin pytt i panne: potet, løk og brokkoli, stekt i smør! Dynket i salt og pepper og gjerne med ost på toppen. NOM NOM - og perfekt for å få brukt opp de myke potetene på... (er nok ingen fan av kjøtterstatning)

  SvarSlett
  Svar
  1. Din versjon høres også god ut! :D Pytt i panne er en av de rettene jeg husker fra barndommen som en av mine favoritter. Da var det jo så enkelt å plukke ut kjøttbitene for lille veggis-Jane ;)

   Slett
 2. God lørdag Jane :)
  Jeg er ikke så veldig glad i soyakjøtt selv, men bestilte faktisk en pakke soyapølser fra Alles Vegetarich til S. Han har ikke smakt de enda, kanskje det blir en slik Pytt-i-panne til han en dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. God lørdag til deg også :D Ja, da må du prøve de i denne retten :) Eller så er det også godt med pølsebiter i grønnsakssuppe eller lapskaus også.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...