Sunnere snacks: Krydder-ristede kikerter

Oppskrift Sunn Snacks Ovnsstekte Kikerter Krydrede Bønner Cashewnøtter Partysnacks
Visste du at kikerter kan bli til avhengighetsskapende snacks?
Prøv å ovnssteke dem med krydder og litt olje. Resultatet blir digg som en kaktus uten pigg.

Dette kan du momse i deg med langt bedre samvittighet enn potetgull og ostepop. Kikerter er sunnheten selv, de er jo tross alt bønner. Du vet, slike som helsedirektoratet anbefaler oss å spise mer av. Når de ovnsstekes på denne måten er det ingen sak å få i seg belgvekster, selv for den kresne.


Ovnsstekte kikerter smaker herlig alene, men jeg synes det passer godt å tilsette litt nøtter i tillegg. Da får du en knallbra miks av sprø nøtter og mykere kikerter.

Alternativt snop til lørdagskvelden... eller på en helt vanlig onsdag. 
Server dem som partysnacks, til tapas eller ha dem for deg selv mens du ser på din favoritt tv-serie. De er også supre å ha med når man er på farten, i lunchboksen eller som turmat.

Jeg lagde dem på kokkekurs i forrige uke, sånn helt improvisert siden vi plutselig hadde litt for mye nøtter og kikerter til overs. Det ble servert som velkomstsnacks til deltakerne og det var flere som spurte om oppskriften. Her er den!

Tips:
- Bruk gjerne andre krydder om du vil. Grillkrydderblanding funker også bra.
- Cashewnøttene kan byttes med andre nøtter, feks mandler.
- Om du vil lage denne uten nøtter, bytt bare ut nøttene med tilsvarende mengde kikerter.


1 boks kikerter (= ca 3,5 dl)
2,5 dl usaltede cashewnøtter (eller andre nøtter)
2 ss olje
2 ss løkpulver eller hvitløkpulver
1 ss paprikapulver
1 ts salt
bittelitt cayennepepper, smak til (ev. bruk chilipulver)
2 ts sukker (kan sløyfes)

1. Ha kikerter og nøtter i en ildfast form. Jeg brukte en stor paiform.
2. Spre over olje og alle krydderne. Bland godt.
3. Stek på 225 grader i ca 20 min. Pass på så det ikke blir brent mot slutten.


Inn i ovnen med seg!

Oppskrift Sunn Snacks Ovnsstekte Kikerter Krydrede Bønner Cashewnøtter Partysnacks

Klart til å momses! 

Oppskrift Sunn Snacks Ovnsstekte Kikerter Krydrede Bønner Cashewnøtter Partysnacks

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

42 kommentarer :

 1. Fint med rim, men de fleste kaktuser smaker ikke så godt, selv om de inneholder veske. Man kan her da tro at de smaker forferdelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg tenkte mer på hvor kjekt det hadde vært å slippe å stikke seg på den :) Agavekaktus tror jeg forresten skal smake bra, den lager de jo sirup av.

   Slett
 2. Nammm....ser nydelig ut, og så smart med nøtter i! Har pleid å steke krydrede kikerter i panne. Men mindre styr å ha dem i ovnen, god idé:-) Ha en fortsatt finfin uke med nye og fullsatte kurs på programmet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de nøttene gjorde seg virkelig. Elsker konsistensen på kikertene også, litt sånn chewey og gode, men med de sprø nøttene i tilleg ble det tipp topp! :D Mye enklere på steke dem i ovnen synes jeg, det må du prøve neste gang. og da slipper man å bruke så mye olje også.

   Takk, ha en deilig uke du også!

   Slett
 3. Mums! Jeg har laget lignende med karri og det er nydelig, og har falt i smak hos alle som får det servert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, karri må jo være kjempegodt på også kan jeg tenke meg :)

   Slett
 4. ooooooooog DER sprengte jeg bankkortet på kikerter!! :P funker det å ha dem på en bakepapirkledd plate også? hvilken olje anbefaler du? Har oliven, Vita sin hjertegode, og kokos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi :D Fort gjort. Funker som en drøm med bakepapirkledt stekeplate. Av de tre oljene ville jeg brukt kokos eller oliven :) Kooooooos deg!!

   Slett
 5. Mmmm, sykt digg! Det går fort noen bokser med kikerter her i huset i uka, så vet hvor avhengig man kan bli! Men hva gjør vel det når det er godt, sunt og proteinrik snacks som man kose seg med any day!? Nammis :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her, må alltid sørge for å aldri gå tom for livsviktige kikerter!! Tror jeg alltid plukker med meg noen når jeg handler. Kos deg med sunn og deilig snacks! :D

   Slett
 6. Takk for godt tips. Jeg skal lagenog ha med på kveldsvakt i kveld:) elsker alle de gode tipsene du kommer med til sunn og god veganmat. Jobber med at mannen min vil spise mindre kjøtt, da er det kjempeviktig med gode alternativer. Takk takk! :)
  Mvh Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Så koselig av deg å lage og ta med på kveldsvakt :)

   Slett
 7. Jeg har lett såå lenge etter en nettside som denne, endelig!! Tusen takk for flotte oppskrifter, nå blir det "meatfreemonday" resten av året :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre <3 Kos deg med kjøttfritt framover! :)

   Slett
 8. Må kikertene bløtlegges også om de tilberedes i ovn? *kikertnybegynner*

  SvarSlett
  Svar
  1. Om du bruker kikerter på boks, så er de ferdig kokte og trenger ikke å bløtlegges. Bare skylle dem godt i vann før bruk :) Om du har tørre bønner, må de bløtlegges og kokes en time før bruk.

   Slett
 9. Hadde vært fint å understreke at kikkerter måtte bløtlegges først Jane!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh. Synd om det ødela det hele om du brukte tørre kikerter. Prøv igjen med ferdig kokte, så blir det bra!
   Når jeg skriver en boks kikerter i oppskriften mener jeg en boks kokte kikerter, slik man får kjøpt kikerter på boks i butikken. Man får jo ikke kjøpt bokser med tørre kikerter, eller hur? Trodde det var noe alle forsto. Men kanskje jeg trenger å presisere nærmere?

   Slett
 10. åh, dette så godt ut! tror du det kan funke i taco? fordi jeg husker at jeg brukte krydra kikerter i taco en gang for leeeenge siden og at det var skikkelig digg, men så husker jeg bare ikke hvordan jeg gjorde det :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, det var en god ide! Nå fikk jeg masse lyst til å lage noe sånt! Bare blande med tacokrydder og kanskje litt mais? Hmmm. NOM! SULTEN!

   Slett
 11. Tips: pommes frites krydder funker som et SKUDD!!! hallelujah.... men søren så mett jeg blir, da gitt!

  SvarSlett
 12. Spørsmål: kan disse lages kvelden i forveien? Skal ut på langtur snart og det blir da å hoppe i bilen en gang før kl 7... kan disse stekes f eks i 20-tiden om kvelden, avkjøles og legges i matboks i kjøleskapet og så tas med på tur og spises dagen etterpå?

  SvarSlett
 13. Disse ble laget i 20-tiden om kvelden den 29 april, lagt i kjøleskapet, og ble med i bilen fra Bergen til Kristiansand. De ble ikke spist på veien, men de ble ispedd en rest middagsris og varmet opp den 1 mai. HALLELUJAH, mye bedre enn pølse i bursdagsselskap! :D

  SvarSlett
 14. Prøv med Tandori Masala! Himmelsk! :-)

  SvarSlett
 15. Hindu sitt Allround-krydder er KNALL!!!

  SvarSlett
 16. Hei

  Eg prøvde å lage ristede kikerter ein dag, men då fekk eg skikkelig problem. Kikerter berre sprakk og poppa, då berre på 100 grader. Skjønner ikkje kva eg har gjort galt? Har du nokon tips? ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, det var rart at kikertene dine sprakk. Hvilken type kikerter brukte du? Kan være forskjell på ulike merker, så må ha noe med det å gjøre tipper jeg. Håper de smakte bra uansett da! :)

   Slett
 17. Husker ikkje typen, men trur det var fra boks. Måtte avslutte prosjektet då ovnen blei meir og meir skitten. Skal prøve igjen no med kikerter som eg har preparert sjølv 😎 håper på bedre resultat denne gangen 😄

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, det hørtes ikke så kjekt ut ;) Håper det går bedre ved neste forsøk! Fortell gjerne hvordan det går.
   Jeg pleier forresten å bruke kikerter fra rema1000, de oppfører seg veldig pent :)

   Slett
 18. Kor lenge held dei seg? Lurare på å lage i julegåver ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse holder seg lenge, ihvertfall minst en uke. Ville avkjølt dem helt og hatt på glass.

   Slett
 19. Entusiastisk satte jeg disse inni ovnen med timeren på 10 min. Planen var å røre litt rundt på stekebrettet halvveis gjennom steketiden for å unngå at de skulle bli så lett brent. Til min skrekk var nesten alle mandlene (brukte det i stedet for cashewnøtter) og allt krydderet svidd. Så over oppskriften og jeg har fulgt den rett, men jeg jeg har fortsatt en kikert- og nøtteblanding som smaker brent ��.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, det var kjedelig :/ Ovner er veldig forskjellige, så mulig din er litt ekstra heftig på varmen?

   Slett
 20. Må dele en liten, stor seier med deg Jane!
  I dag lagde jeg tomatsuppe fra bunnen, skikkelige greier og jeg brukte laaaang tid på å smake den skikkelig til. Som tilbehør lagde jeg disse kikertene og lompechipsen din - samt basilkumpesto til å ha oppi suppa. Det ble så godt mottatt at familien ønsket denne en gang i uka!!! Hipp hurra for god mat! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, så gøy å høre! Hurra for tomatsuppe fra bunnen! :D Og fantastisk at hele familien var happy også!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...