Veganske glutenfrie lapper / pannekaker

 Oppskrift Glutenfrie Pannekaker Lapper Kokosmel Rismelk Sukkerfri Uten Egg Vegansk En stabel med nystekte lapper.
Gjør ikke akkurat vondt det.

Deilig til frokost eller til ettermiddagsteen. Nyt dem med syltetøy, friske bær eller nøttesmør. Peanøttsmør med banan og et dryss kanel er en av mine favoritter. Eller hva med lune lapper og soyaiskrem til dessert? Eller med varm kakao! Mmmmmm.

Røra egner seg også til å lage tynne, store pannekaker. De blir myke og rullbare og til å spise opp.

For å gjøre det enkelt kan du smelle sammen røra før du legger deg og la den overnatte i kjøleskapet. Da er det ingen sak å lage luksusfrokost dagen etter.


Veloppdragne glutenfrie lapper.
Jeg har flere ganger tidligere eksperimentert med å få til en glutenfri lapp-/pannekakerøre, men aldri blitt helt fornøyd med resultatet. De har ofte endt som et sørgelig kaos i panna. Du vet, sånne dustelapper som ikke oppfører seg som de skal. Men altså! Nå har jeg endelig kommet fram til en perfekt glutenfri oppskrift. Enkle å steke og lette å snu i panna, helt uten kliss, klin eller klumping.

Oppskriften er ikke noe hokus-pokus, den bare funker! Hovedingrediensene er følgende:
Rismelk, fås kjøpt på helsekost eller større dagligvarebutikker som feks meny/ica.
Kokosmel, fra helsekost. Fås også kjøpt på nett, feks her eller her.
Toro glutenfri melblanding, finnes i glutenfriavdelingen på dagligvarebutikken. Jeg fant min på rema.

Oppskrift Glutenfrie Pannekaker Lapper Kokosmel Rismelk Sukkerfri Uten Egg Vegansk

Rismelk er super i røra, fordi den smaker naturlig søtt i seg selv slik at du ikke trenger å tilsette ekstra sukker. Kokosmelet bidrar også med deilig smak og sødme.

Jeg brukte for anledningen min favoritt-rismelk: "Rice Dream hasselnøtt mandel" (OBS: denne er ikke 100% glutenfri, da den inneholder en liten andel bygg). Den smaker og dufter helt fantastisk, litt karamellaktig. Jeg synes den minner om isen gullpinne (!) om noen husker den.
Om du ikke kan ha gluten, prøv den glutenfrie rismelken rice dream vanilje isteden, nydelig smak! Eller bruk rismelk naturell / annen type plantemelk.


Tips:
- Kokosmelet kan erstattes med 1 dl av det glutenfrie melet.
- Bruk gjerne annen type plantemelk, feks havremelk, soyamelk eller mandelmelk.


(ca 9 lapper)
6 dl rismelk (ev. annen vegetabilsk melk)
2 ss rapsolje
en god klype salt
1 toppa ts bakepulver
4 ss kokosmel
2 dl toro glutenfri lys melblanding

1. Visp først sammen rismelk, olje, salt og bakepulver. Visp deretter inn kokosmelet og den glutenfrie melblandingen. La røra stå og svelle i minst 5 min. Kan gjerne stå lenger (over natta i kjøleskap går fint).
2. Stek lapper / pannekaker på litt over middels varme, til de er gylne på begge sider. Jeg trengte ikke ekstra olje til stekingen. Se an utfra hva slags stekepanne du har, kanskje du trenger å pensle den med en dråpe olje. Stek en liten prøvelapp først for å teste.

Steketips:
Vent til lappen stivner på toppen før du snur den, da slipper du klin i panna. Løsne forsiktig langs kantene med stekespaden først, så er det enkelt å vippe den rundt. Panna må ikke være så varm at lappen blir svidd før den rekker å stivne på toppen.

Her ligger den og bobler så fint og er straks klar til å snus.

Oppskrift Glutenfrie Pannekaker Lapper Kokosmel Rismelk Sukkerfri Uten Egg Vegansk

Brune seg litt på andre sida nå, så er den klar.

Oppskrift Glutenfrie Pannekaker Lapper Kokosmel Rismelk Sukkerfri Uten Egg Vegansk

Jeg lagde et enkelt syltetøy av bringebær og eple til å ha på lappene. En halv pose frosne bringebær + et halvt eple var akkurat passe mengde til én person. Oppskriften var omtrent slik.

bringebær-eplesyltetøy:
1 del bringebær
1 del grønt eple, skrelt og kuttet smått
litt vann
sukrin, stevia eller annen søtning etter ønske
litt maizenamel (kan sløyfes)

1. Ha like deler bringebær og eple i en kjele. Hell på litt vann, bare så det såvidt dekker bunnen.
2. Kok opp og la det småkoke under omrøring noen minutter. Smak til med søtning.
3. Strø over litt maizenamel (for å tykne syltetøyet) og rør! Det trengs ikke så mye maizena, 1 spiseskje var nok til min porsjon.


Lapper med syltetøy og en dæsj soyayoghurt. Bare å kose seg :D

Oppskrift Glutenfrie Pannekaker Lapper Kokosmel Rismelk Sukkerfri Uten Egg Vegansk

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

22 kommentarer :

 1. Du kunne ikke ha ventet med slike nammelige oppskrifter til etter at jeg har fått penger og kan kjøpe diverse ting, vel? :P Denne her virket pinlig enkel, så denne skal prøves engang!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, du får prøve å holde deg inntil lønna kommer :P

   Slett
 2. Yum, ser veldig godt ut! :)

  SvarSlett
 3. Lapper/minipannekaker er så godt:)

  Er det det glutenfrie melet som inneholder bindemiddel? Jeg synes kokosmel har litt mye egensmak. Veier smakene fra de andre ingrediensene for dette? (eller må jeg bare innse at jeg er litt kresen;)).

  Har du forresten testa syltesukker? Det er vanlig sukker tilsatt pektin (naturlig bindemiddel). Da slipper man å bekymre seg for mengde maizenna vs. mengde bær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er nok det glutenfrie melet som binder ja. Det inneholder bl.a. fiberhusk.
   Jeg prøvde å lage lappene uten kokosmel, bare for å se hvordan det gikk, og de hang nesten enda bedre sammen da, men ble litt mer kompakte.
   Men jeg synes kokosmelet gjør dem bedre <3 Er bare 4 ss, så det gir ikke noe markant merkbar kokossmak. Men altså, de kan fint lages uten kokosmel også, bare å bytte med 1 dl glutenfrimel :)

   Har ikke prøvd syltesukker. Er ikke så erfaren med syltetøylaging akkurat. Takk for tips!

   Slett
 4. Jeg burde ikke lese slike oppskrifter når jeg er på jobb, uten muligheter til å spise før jeg kommer hjem. ;-)

  SvarSlett
 5. Dette så veldig godt ut! Har lyst til å lage disse, men er på en eliminasjonsdiett hvor bl.a. all sukker må kuttes ut og Toro-melblandingen inneholder visst litt sukker. Har du eller noen gode forslag til glutenfrie alternativer? Forresten tusen takk for mange andre flotte oppskrifter og inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal vi se. Dessverre litt sukker i det melet ja...
   Det finnes flere typer glutenfritt mel, men jeg kan ikke garantere for resultatet da jeg ikke har prøvd de i denne oppskriften.
   Jyttemel feks, det har de mange steder, har du prøvd det? Jeg ville gått innom en helsekost og spurt. Finnes garantert glutenfrie mel uten sukker.

   Lykke til! :))

   Slett
 6. Namnam! Skal prøves ved neste anledning.

  SvarSlett
 7. Disse var kjempegode! Det var et øyeblikk akutt krise her da jeg skulle lage pannekaker til moren min, og oppdaget at jeg ikke hadde hvetemel. Tilfeldigvis hadde jeg kjøpt inn til disse for en stund siden, men glemt det litt i alle de andre fristende oppskriftene dine. Så det ble ingen tid til generalprøving, men det gikk kjempesupert – takk for oppskriften OG steketips!! 

  SvarSlett
 8. Hvor har du fått tak i den rismelka?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sjelden jeg ser den i butikken, kan ikke huske å ha sett den på en stund faktisk, men mener å ha sett den på meny, eller så kan noen helsekostbutikker ha den.

   Slett
 9. Oj! Jeg prøvde denne oppskriften nå (litt på slump), og lappene ble SÅ fine! Jeg hadde litt mye bakepulver i vel å merke, så man kunne kjenne smaken av det. Ved siden av hadde jeg bananis med sjokoladepulver og kanel i, og det smakte kjempe godt sammen! mm :) Jeg prøver en vegansk uke, og er så glad jeg fant bloggen din! Masse fin inspirasjon. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmmm, høres aldeles herlig ut! :D Lykke til med din veganske uke! Heia heia!!

   Slett
 10. Fantastisk gode!
  Vi bruker soyamelk uten sukker. Og brukte Toro fin kakemix, fordi jeg blingsa. :-) Testet også ut å bytte ut kokosmel med glutenfritt havremel - veldig godt. :-)

  Men, er det noen som har prøvd denne i vaffeljernet? Er desperat på en enkel men god vaffeloppskrift...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :D Kjekt å høre at de funket med havremel også.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...