Blodrøde rødbeteburgere med couscous

Oppskrift Rødbeteburger Veganburger Vegetarburger Vegansk Burger Rødbete Couscous
Rødbeter i burgerdrakt -saftige, herlige og blodrøde!
Inni ser de jo nesten ut som et stykke rått kjøtt. Var det noen som sa biff tartar? Neida, ikke noe kjøtt her i gården. Disse er laget av rødbeter og couscous.

Lette å lage, lette å forme, lette å steke.
Disse veganske burgerne er faste og fine, henger perfekt sammen og har en sprø, deilig skorpe utenpå. Og så smaker de helt herlig! Jeg klarer aldri å la være, må bare ta en ferdigstekt burger i hånda og momse i vei mens jeg står og steker resten. Noen fristelser er det ikke meningen at man skal motstå, ikke sant...?

Du kan koke rødbetene selv, eller ta den lettvinte varianten og kjøpe ferdigkokte på butikken. Jeg fant ferdigkokte rødbeter vakuumpakket på Meny. Kjekt! Sørg for at det er rødbeter naturell, altså ikke tilsatt eddik e.l.


Fare for å se rødt når du holder på med denne burgerfarsen! Hansker er for pyser! :D

Oppskrift Rødbeteburger Veganburger Vegetarburger Vegansk Burger Rødbete Couscous


(8 stk)
250 g kokte rødbeter
2 dl couscous + 1/2 ts salt + 2 dl kokende vann
2 ss vegansk buljongpulver
0,75 dl mandler, ristet sprø i tørr panne og grovhakket
1 ss olje
1,5 dl små havregryn


1. Skyll rødbetene og kok dem med skallet på til de er møre tvers igjennom. Det tar ca 50-60 min. Skrell de ferdigkokte betene når de har kjølt seg ned litt. (Eventuelt kjøp ferdigkokte rødbeter).
2. Ha couscousen og saltet i en bolle, hell på det kokende vannet og bland med en gaffel. Legg en tallerken e.l. over som lokk og la det stå og svelle i ca 10 min (etter anvisning på pakka).
3. Rasp de kokte rødbetene oppi en bolle. Bland inn den ferdige couscousen, buljongpulver, hakkede mandler, olje og havregryn.
4. Mos blandingen kjapt med stavmikser, det trenger ikke bli fullstendig mos. La det stå og godgjøre seg i ca 15 min.
5. Form runde burgere med hendene. Klem farsen godt sammen til en ball (omtrent som når du lager en snøball), som du så flater ut til en burger, ca 2 cm tykk. Stek burgerne i godt med olje til de er gylne og har fått en sprø stekeskorpe på begge sider.* Nyt de nystekte rødbeteburgerne som de er eller med ønsket tilbehør.

* Dersom det skulle bli noen igjen, er det stor suksess å ha dem med i lunchboksen dagen derpå!

* Se alle oppskrifter på veganske burgere her.

Oppskrift Rødbeteburger Veganburger Vegetarburger Vegansk Burger Rødbete Couscous

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

28 kommentarer :

 1. akkuratt den oppskrifta jeg trengte! har liggende noen rødbeter jeg må få brukt opp. forresten første gang jeg kjøper den grønsaken og er overrasket hvor god den kan vere:=)

  SvarSlett
 2. Disse ser nydelige ut, må lete etter rødbeter neste gang jeg er i butikke. Du frister alltid med noe spennende :o)

  SvarSlett
 3. De så kjempedigge ut. Jeg er veldig glad i rødbeter! :D

  SvarSlett
 4. Disse skal lages i helga. Gleder meg!!!!

  SvarSlett
 5. laget disse til middag idag! de var helt fantastisk gode.. veldig kjøttkonsistens over dem, nesten litt skummelt.. hehe :)

  SvarSlett
 6. Hehe, skumle veganburgere! ELSKER disse selv, om nom nom!!

  SvarSlett
 7. hehe ja.. min bedre halvdel ELSKET dem også! han er ingen stor rødbet fan, det er jo en skam i og med at det er noe av det beste jeg vet.. men disse burgerne gikk ned på høykant! han sa etter en bit '' you HAVE to make this again very soon'' Takk for så mange fine oppskifter!

  SvarSlett
 8. Så bra :D
  Første gangen jeg lagde disse ble vi bare sittende og spise oss mette på kun rødbeteburgere, for det var så godt, hehe.

  SvarSlett
 9. Hei,
  disse ser supre ut - og enkle å lage:) alltid en bonus. Jeg lurer på om mandlene kan erstattes av noe annet? Har du testet med andre nøtter eller annet?

  Alltid inspirerende å klikke seg rundt på bloggen din! :-)

  SvarSlett
 10. Takk :D Moro å kunne være til inspirasjon! Mandlene kan i grunn byttes ut med hva som helst av nøtter/frø. Jeg har laget disse med både solsikkefrø og cashewnøtter. Begge deler ble godt. Poenget er å få noe å bite i inni burgerne for å skape litt spenning ;)

  SvarSlett
 11. mmm, da har jeg blandet sammen "røra", og den er kjempegod i seg selv. Det blir spennende å smake det nystekt resultatet. Regner med det passer veldig bra med litt salat tenker jeg :)

  SvarSlett
 12. Svar
  1. Ja, kjempegode. Med pesto av løpestikke, hummus, fullkornsris og stekt sopp, paprika, løk og asparges. Veldig gode smaker sammen.

   Slett
  2. Høres helt herlig ut! Har til gode å smake (og se, lukte) løpestikke!!

   Slett
 13. Har rödbetor liggande hemma så detta blir ett jättebra recept att testa :) Dock har jag inte couscous. Går det bra med quinoa? Och funkar det om man inte har en stavmixer?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm. Det tror jeg vil gå fint. Så lenge du rasper rødbetene og koker quinoaen først blir det nok bra. Du får bare prøve og se :)
   Quinoa funker riktig bra i burgere. Brukte det i quionoaboller thai style og det ble veldig bra.
   Lykke til! Hører gjerne om resultatet om du tester :)

   Slett
 14. Disse er rigtig, rigtig gode - men jeg har et problem: De skal, som de fleste andre burgere (så mit problem er generelet) blive sprøde uden på for at være virkelig lækre. Men det kræver godt med olie på panden. PLEASE overbevis mig om at det IKKE er usundt! Der skrives så meget rundt om på diverse sider om tørstegning, vandstegning osv. og om at olier er virkelig usunde. Men for søren da jeg synes det er svært at lave virkelig lækker mad uden brug af gode olier!

  Jeg trænger sådan til at høre at godt råd på dette område, Jane, så jeg kan få fuldt udbytte af de burgere som jeg virkelig elsker at spise:)
  Vh
  Dorthe

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt spørsmål :)
   Jeg er ikke redd for å bruke olje når jeg steker burgere, for jeg liker som deg at de er sprøe utenpå. Har virkelig ikke noe smart tips i den anledning. Hmmm. Noe å forske på kanskje! Si ifra om du kommer på noe lurt!

   Slett
 15. Hej igen

  Nu er jeg faktisk kommet på en god idé, som måske er lidt en kliché, men: GLÆDE ved maden må nogle gange vinde over tanker om ekstrem sundhed og olie!

  Min mand og jeg har netop spist os mætte i knaldgode og SPRØDE rødbedeburgere med persillehummus og ovnstegte kartofler og dampet broccoli.

  Jeg fik lyst til at spise dette måltid juleaften, så godt var det!

  Tak for at du formidler sund og lækker mad, som man virkelig får lyst til at SPISE, mens man glemmer alt om "må" "må ikke":)

  De bedste hilsner
  Dorthe

  SvarSlett
 16. Jeg har snart lavet disse rigtig mange gange - de er supergode!

  De fungerer i øvrigt også fint med hirse:)

  SvarSlett
 17. Har du noen alternativer i stedet for havregryn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, du kan jo prøve deg fram med litt mel isteden, kikertmel er å foretrekke synes jeg, men hvetemel kan også funke.

   Slett
 18. Har lagd disse et par ganger, og de er bare nydelige:-) Bruker selv å erstatte couscousen med byggryn.

  Mvh
  May-Linn

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre :) Og spennende at du bryker byggryn istedenfor couscous, det må testes!

   Slett
 19. Har lagd dine rødbetburgere fra en annen galakse (kjempegode!!). Stekte ikke alle og har tenkt å fryse dem. Lurer på om har noe formening om det er best å steke dem før frysing eller fryse bare fryse ustekte burgere?

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...