Myke tynnbrødTynne, flate brød som smaker godt til alt!

Jeg digger det som innpakningsbrød (wrap-brød), for eksempel til falafel. Ellers er det et must som dippbrød til hummus! Det er også supert å servere som rivebrød ved siden av supper, gryter og andre middagsretter. Det kan jammensann også brukes som pizzabunn for en ekstra rask pizza!


Kjenner du duften gjennom skjermen?Det blir som en blanding av pita, nan, lompe, liba og tortillalefse. "Bedre enn vafler", sa samboer'n da han smakte disse. Og det sier litt, for dette er en som elsker vafler :DSelve bakemetoden er litt spesiell

Her heller vi nemlig kokende vann i melet! Tipset om dette fikk jeg av en venninne fra Midtøsten, som fortalte at moren hennes baker tynne brød på denne måten. Jeg var veldig spent da jeg testet det første gang, og resultatet ble knallbra!

Ikke bare ble det skikkelig gode brød, deigen er også en drøm å jobbe med. Virkelig. den er så smooth, fløyelsmyk og lekker at det er en fryd å kjevle ut. Ikke tegn til kliss.


Her er deigen klar til heving. En vakker liten kule av brødgodhet.


Deigen lages i to bolker

1: Mel + kokende vann
2: Mel + potetmel + gjær + salt + olje

Del 1 rører du kjapt sammen, og så står det og hviler en 20 minutters tid. Del 2 wopsher du sammen til en lett smulet miks. Bland de to delene sammen og elt i vei! Ca 5 minutters elting for hånd gjør susen. Ev. kan du la en eltemaskin gjøre jobben for deg.


Tips:
- Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift.
- Lag dem så store eller små du vil. Runde eller avlange, du bestemmer!


(4 stk.)

255 g hvetemel
200 g kokende vann (= 2 dl)
30 g potetmel (= ca 3 ss)
1 ts tørrgjær
1 ts salt
18 g solsikkeolje eller annen nøytral olje (= ca 1,5 ss)


1. Ha 170 g av hvetemelet i bakebolle og hell på det kokende vannet. Bland kjapt sammen til en jevn, tykk røre. Dekk til bollen og la det stå og hvile i minst 20 min.
2. I en annen bolle, bland sammen resten av hvetemelet (= 85 g), potetmel, gjær og salt. Tilsett til slutt oljen. Bruk en spiseskje og bland til en smulet, tørr miks. Tilsett dette i den første melmiksen.
3. Elt i vei! Det kan virke tørt og smuldrete med en gang, men du ser snart at det begynner å bli en jevn og smidig deig. 4-5 minutters elting må til, og du skal ende opp med en helt jevn deig. Form den til en ball, dekk til bollen og sett den til heving i ca 1 time.
4. Del den ferdig hevede deigen i 4 omtrent like store deler. Kjevle ut til tynne leiver og stek i tørr, varm stekepanne til de er gylne og boblete på begge sider. Jeg bruker full guffe på panna. Legg brødene i et klede etter steking, så holder de seg myke og gode.


* Brødet kan også grilles på grill.

* Kan fryses.
Nom nom!* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

6 kommentarer :

 1. Amina Sundsrud2. mai 2020 kl. 21:02

  Ble vellykka ❤❤❤ skikkelig nomnom

  SvarSlett
 2. Drømmer om disse med vegansk brunost på ...

  SvarSlett
 3. Hei, jeg heter Claudia Klein, jeg er utlåner og er også finansiell konsulent.

  Har du stort behov for økonomisk forsterkning? Trenger du et lån til forskjellige formål? hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet via | spotlightglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 | og ha et lån på kontoen din innen 24 timer fordi vi tilbyr utmerkede lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyr alle slags lånetjenester (personlig lån, forretningslån og mange flere), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån, og du kan også låne opptil 15 millioner euro. Jeg vil hjelpe deg med å oppnå en rekke mål med et bredt spekter av låneprodukter.

  Vi vet at det å ha et legitimt lån alltid har vært et enormt problem For personer som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, er det mange som synes det er så vanskelig å få aksjelån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy interesse rate, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld til inntekt forhold, lav kredittscore eller andre årsaker.

  Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Tjenesten vår er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det.

  Vi tilbyr 24 timers lån i verdensklasse. For forespørsler / spørsmål? - Send en e-post til | spotlightglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en melding på WhatsApp: +4915758108767 | & Motta svar på et øyeblikk.

  Din familie, venner og kolleger trenger ikke å vite at du har lite kontanter, bare skriv til oss så får du et lån.

  Din økonomiske frihet er i dine hender!

  SvarSlett
 4. Ja, som du skjønner prøver jeg å etterlyse deg på mange steder, og det er fordi jeg savner deg, aller fineste Jane.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...