Oljefri rispapirbacon


Helsprøtt!
Nei, det er ikke bacon. Men det smaker deilig røkt og salt, og det er knasende sprøtt å tygge på! Og det helt uten bruk av olje.

Jeg smakte rispapirbacon første gang på en matmesse i Tyskland i fjor, og ble ganske imponert. Et søk på emnetaggen #ricepaperbacon på Instagram gir over 1600 treff, og mange matbloggere har publisert denne lekkerbiskenen før meg. Ta for eksempel en titt på norske Vegetarbloggen og Norvegan sine versjoner, eller på danske Veganer.nu sine "lækon-strimler".

Dette er ikke min oppfinnelse altså, men jeg måtte jo teste å lage min egen papirbacon. Håper du liker'n!


Rispapir
Du har kanskje sett slike før? Tynne, hvite ark laget av rismel. De brukes vanligvis til å lage ferske vårruller, hvor arkene rulles rundt ønsket fyll, uten å friteres. Før bløtlegging er arkene harde og seige, men det skal ikke mye væske til før de blir myke.

Rispapir fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker, på asiatiske butikker og grønnsaksbutikker. Jeg brukte for anledningen denne fra Blue Dragon, men det er ikke viktig akkurat hvilket merke du bruker.


Så enkelt er det:
Rispapiret klippes opp i strimler, to og to strimler dyppes i vann, deretter i marinade. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, gi dem 8-10 minutter i ovnen på 200 grader og du har knasende sprø og 100 % grisefri juksebacon!


Tips:
- Liquid smoke finner du bl.a. hos Meny og Coop, i enkelte nisje-/ delikatessebutikker, en del grønnsaksbutikker eller på nett.
- Næringsgjær fås kjøpt på helsekostbutikker eller på nett.


(gir ca 35 strimler)

10 rispapirark

marinade:
2 ss soyasaus
2 ss vann
4 ts liquid smoke
2 ss næringsgjær
2 ts løkpulver
2 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver


1. Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram to stekebrett med bakepapir.
2. Klipp to og to rispapir til strimler av ønsket bredde.
3. Finn fram to vide suppetallerkener e.l. Bland sammen ingrediensene til marinaden i den ene bollen. Fyll den andre bollen med vann.
4. Ta to rispapir sammen og dypp dem i bollen med vannet i 10 sekunder. Det er omtrent så lang tid det tar å si "oljefri rispapirbacon" seks ganger.
5. Dra dem deretter kjapt gjennom marinaden og legg strimlene på bakepapiret. Gjenta med to og to rispapirstrimler til du har fylt opp stekeplata.
6. Stek på 200 grader i 8-10 min. De skal boble opp og bli gylne og sprø. Følg med mot slutten av steketida, de kan fort bli brent. Hos meg var det perfekt med 8 min.

Nom nom!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

1 kommentar :

  1. Mine er helt flate(de blåste seg aldri opp) og smaker ikke så godt heller, vet du hva jeg gjør feil? Mine smaker litt som papdums 😂

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...