Chubby chips


Det blir som tykke potetchips
Sprø, gyllen skorpe utenpå - saftig og mykt potetkjøtt inni. 

Det er så enkelt at det nesten ikke kan kalles en oppskrift. Uansett, dette er en av mine favorittmåter å tilberede poteten på, og om du ikke har prøvd det ennå, bør du gi det et forsøk.

Nesten like enkelt som kokte poteter
Bare å kutte dem i tykke skiver, dæsje over litt olivenolje, litt salt og eventuelt et krydder du liker. Tjue minutter i ovnen, og du har et brett fullt av hverdagssnadder. Spis dem som snacks, som de er, sammen med en dipp, eller som tilbehør til middagen.


Om du lurer på hvor mye du skal lage, er standard porsjonsmengde per person 200 g potet, når den serveres som tilbehør. Det tilsvarer 2 middels store poteter. Jeg lager dog alltid mer av chubby chips, for etter min erfaring er disse populære!

Bruk de krydderne du liker, og etter hva du skal servere potetene til. Jeg brukte for anledningen krydderne "Pasta rossa" fra SantaMaria og "Umamisalt" fra Fungi. Men her er det bare å ta hva du har av krydder, urtesalt og urter. Godt blir det, uansett om du bare bruker salt.poteter, så mange du vil
olivenolje
flaket havsalt
ev. krydder / urter etter ønske

1. Sett stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
2. Skrubb potetene og kutt dem i ca 1/2 cm tykke skiver. Du trenger ikke skrelle, om du ikke har veldig lyst, da.
3. Legg potetskivene side ved side på bakepapiret og dæsj over litt olivenolje. Avslutt med litt krydder og salt.
4. Stek potetskivene på 225 grader i ca 20 min, eller til de er gjennommøre og godt gylne.Nom nom!* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...