Havreknekkebrød med sesamfrø

Knekk knekkebrødkoden!
Det er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Du trenger kun 3 ingredienser + vann og salt. Om du aldri har laget dine egne knekkebrød før, oppfordrer jeg deg herved!

Jeg vil påstå at det er like enkelt som å lage sølekake, eller kanskje enda enklere. Bare bland sammen og stek i ovnen. Det eneste du trenger å bry deg om er å gi dem tid til å tørke i ovnen. 1 time og 15 minutter til sammen. Imens kan du gjøre andre ting. For eksempel høre på lydbok, drikke te, betrakte snøfnuggene som daler ned utenfor vinduet, stusse bonsaien eller sy igjen det hullet i kjolen du har tenkt på lenge nå.

Resultatet blir 12 deilige, sprø, knekkeklare knekkebrød. Perfekte for å bli bedekket av alskens pålegg, eller til å knekkespises - som de er i all sin prakt!


Essensen av knekkebrød: Knekk!Ser du havregryna og sesamfrøene? Her er de forent i en velklingende knekkebrødharmoni. Sprøe og deilige flak som bare roper på å bli tygd på!Tips:
- Fiberhusk finner du i de fleste dagligvarebutikker i "fri for"-avdelingen, eller på helsekost.
- Bruk glutenfrie havregryn for glutenfrie knekkebrød.


(12 stk - passe til 1 stekeplate)

200 g store havregryn
80 g sesamfrø
30 g fiberhusk
1 ts salt
4 dl lunkent vann

1. Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir.
2. Bland sammen havregryn, sesamfrø, fiberhusk og salt i en bolle.
3. Tilsett vannet og bland straks sammen. Her er det viktig å være kjapp for å få blandet jevnt, siden fiberhusken fort tykner til en "gele" som binder det hele sammen.
4. Hell massen på bakepapiret og spre den utover med hendene eller en sleiv. Bruk litt vann på hånda /sleiva, så blir det enklere. Prøv å få det så jevnt som mulig. Det dekker en vanlig stor bakeplate.

5. Stek på 200 grader i 15 min.
6. Ta plata ut av ovnen og skru ned varmen til 150 grader. Finn fram et ekstra bakepapir og hvelve knekkebrødleiven på det nye papiret, opp-ned. Dra papiret av leiven og kutt den i 12 knekkebrød (eller flere om du vil) med en saks eller pizzakutter. Se her for bilder av hvordan det gjøres.
7. Stek videre på 150 grader i ca 60 minutter. NB: Her kan varmen i ulike ovner variere, så sjekk ståa etter 45 minutter. Knekkebrødene skal bli lett gylne og helt sprø. Kanskje du trenger å steke dem litt lenger også, se an din ovn.


* Avkjøl knekkebrødene fullstendig og oppbevar dem i en tett boks.Nom nom! * * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...