Ramsløkpesto

Med smak av norske skoger.
Grønn, deilig og nydelig pesto laget av fantastiske ramsløk. I disse dager kan du plukke den ute i skogen, om du er så heldig at du vet om et hemmelig sted hvor den vokser vilt. Den kalles for Nordens hvitløk, og det med god grunn. Smaken er som en mild type hvitløk, lett søtlig, lett skarp og veldig aromatisk.

Jeg plukket min ramsløk fra butikkhylla, så det er absolutt også en mulighet å finne den i butikken også. Men jeg har veldig lyst til å finne den i Oslomarka, så om noen vet om det sted, tar jeg gjerne imot tips!


Ramsløken vokser vilt på steder med mildere kystklima. Det vil si i løvskoger på Østlandet, oppover kysten av Møre og Romsdal og kanskje helt opp til Trondheimsfjorden. Best sjanse for å finne den er om du leter på skyggefulle, fuktige steder med næringsrik jord, gjerne på steinete grunn i løvskog og under berg.

Men OBS: Ramsløken er en sjelden plante, og om du plukker den, se til at du ikke river opp rota. Hvis røttene får stå, kommer nye ramsløk neste år. Så ta med saks og klipp dem av isteden for å røske opp.

Dette var mitt første møte med fersk ramsløk, og jeg lagde selvsagt pesto av den. I en food processor og wroom wroom! Lager du mye, kan du fryse ned i porsjoner.


Tips:
- Har du masse ramsløk, gang opp oppskriften og frys ned i porsjoner.


60 g frisk ramsløk
60 g cashewnøtter naturell
1/2 dl olivenolje
1 krm salt

1. Skyll og rensk ramsløken og tørk den lett.
2. Ha cashewnøttene og ramsløken i en food processor. Kjør til det er smått. Du må dytte ned med en slikkepott langs kanten et par ganger underveis.
3. Spe med olivenolje og kjør til det er en fin pestokonsistens. Tilsett også salt underveis, smak til.* Smaker nydelig som pålegg, til pasta, på pizza eller som generell smakshever til det meste.

* Oppbevares på et rent, tett glass i kjøleskap.

* Kan fryses. En fordel om du lager mye på én gang.Nom nom!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

4 kommentarer :

 1. Ser og høres skikkelig godt ut! Får kikke etter ramsløk i butikkhylla :)

  SvarSlett
 2. Jeg er så redd for og plukke "ville" ting XD
  Sanket nesler for et par uker siden og laget te, og fikk helt panikk tilfelle det ikke var brennenesler... På tross av at jeg ble litt stukket, haha - håpløst!
  Men denne pestoen ser og høres heeeelt fantastisk ut :D x

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, jeg har det på samme måten :D Livredd for å plukke noe giftig.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...