Eltefritt grytebrød med linfrø

Oppskrift Eltefritt Grytebrød Linfrø
Brødkjærlighet.
Bak brødet ditt i en gryte, og du får ekstra godt brød med fantastisk skorpe. Inni er det luftig og lett og linfrøene bidrar med deilig saftighet og tyggekrønsj.

Brøddeigen slenger du sammen kvelden før, og så står det og saktehever over natta. Dagen etter er det bokstavelig talt bare å brette deigen om seg selv noen ganger og så inn i stekeovnen. Resultatet blir et vakkert og uimotståelig brød med masse små og store luftbobler inni.

Oppskrift Eltefritt Grytebrød Linfrø

(1 stort brød)
6 dl lunkent vann
1 ts tørrgjær
1 ts salt
90 g linfrø
600 g hvetemel


Slik gjør du:
På kvelden: Ha vannet i en stor bakebolle. Visp inn gjær, salt og linfrø og til slutt melet. Det blir en lett klissete deig, men sånn skal det være. Dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken over natta, eller enda lenger om du vil. 20 timer går helt finfint. Eventuelt kan du sette deigen på morgenen og bake ut brødet på kvelden.

Dagen etter: Finn fram et bakepapir og strø mel på. Skufle deigen ut av bakebollen med en hard slikkepott e.l. og over på bakepapiret. Daske lett litt mel oppå deigen og begynn å brette den over seg selv. Pass på at det ikke blir tykke lag med mel mellom lagene. Gjenta til du har en håndterlig deig, ca 6 brettinger pleier å være passe.

Dekk til deigen med et klede eller sett bakebollen opp-ned oppå som "lokk". Skru stekeovnen på 250 grader og sett en gryte inn i ovnen. OBS: Her må du passe på å bruke en gryte som tåler varme, og den må for all del ikke ha knotter eller hanker av plast eller annet materiale som ikke tåler oppvarming. Jeg brukte en gryte på 24 cm i diameter.

(Om du vil se en video av hvordan det gjøres, sjekk denne videoen fra eltefritt-brød-dronningen Ina-Janine fra Mat på bordet).

Steking:
Når ovnen har varmet seg opp til 250 grader, ta ut gryta (OBS varmt) og sleng deigen oppi. Du trenger ikke å smøre gryta eller å bruke bakepapir. Sett på lokket og sett hele stasen inn i ovnen igjen på nederste rille. Stek på 250 grader i 30 min.

Etter 30 min, skru varmen ned til 200 grader og ta av lokket. Stek videre uten lokk på 200 grader i 20 min.


* Se også min oppskrift på eltefrie sesamrundstykker.

* Nye hjemmebakt grytebrød med ditt favorittpålegg! Her med ramsløkpesto og avokado.


Nom nom!

Oppskrift Eltefritt Grytebrød Linfrø

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...