Sushi med Vivera snitzel

#reklame
Deilige makiruller med lekkert innhold.
Smakfulle små munnfuller med eviggod avokado, frisk grønnkål massert i sesamolje, sprø sukkererter, sesamfrø og gyllen vegansnitzel.

Jeg har testet Vivera vegansnitzel, og mens snitzel tradisjonelt serveres med poteter og saus, har jeg valgt å bruke den i vegansk sushi. Aldeles suksess!

Snitzel i sushi? Javisst!
En av mine favoritt sushirestauranter her i Oslo serverer makiruller med crispy panert og fritert tofu, og det var dette jeg hadde en idé om å gjenskape da jeg satte i gang med denne oppskriften. Resultatet ble rett og slett bare helt vanvittig bra!

Her har man en ferdig panert og smaksatt snitzel, kun å varme opp i stekeovnen og kutte den i strimer, så er den klar for bruk. Praktisk, enkelt og veldig, veldig godt!


Her er sushien klar til rulling.


Min konklusjon etter å ha testet Vivera vegansnitzel:
- Den er skikkelig saftig inni og har god krønsj på utsiden. Føles litt sånn deilig "junk-aktig" når man spiser den, men så har den faktisk et lavt fettinnhold, kun 1,7 gram fett per 100 gram.

- Den smaker mye. Her trengs ingen krydring i tillegg.

- Den har ordentlig "kjøttete" tekstur med god tyggemotstand og hold. Så dette er virkelig noe jeg kan anbefale for alle som liker kjøtterstatninger som likner på kjøtt.

- Om jeg skal peke på noe som trekker ned, er det at den er ganske salt (1,41 gram salt per 100 gram). Merk: Om man spiser den som den er, altså uten tilbehør. Men man vil sannsynligvis servere den sammen med diverse annet ved siden av, så da blir det ikke noe problem smaksmessig.

- Jeg har aldri smakt snitzel av svin eller annet kjøtt tidligere, men venner jeg testet denne på (som spiser kjøtt til vanlig) mente det smakte veldig likt det de var vant med. De sa faktisk at de ikke hadde tenkt over at den var vegansk. Det er jammen ikke verst!

- Første gangen jeg testet produktet, stekte jeg den i panne. Da ble den ganske tørr synes jeg, så neste gang ble det oppvarming i stekeovnen isteden. Det ble ordentlig bra. Praktisk og enkelt, og så slipper man både oppvask og bruk av ekstra olje i panna i tillegg.Hva er innholdet?
Hver pakke inneholder to snitzler på til sammen 200 gram. Passe for middag til to personer, om man serverer tilbehør ved siden av. Snitzlene er hovedsaklig laget av soyaprotein og hveteprotein, og de er krydret med koriander, hvit pepper, spisskummen, muskat, merian, ingefær, muskatnøtt.

Næringsinnhold per 100 gram:
197 kalorier
12,9 g protein
17,2 g karbohydrat
1,7 g fett
1,41 g saltHvor kan du kjøpe den?
Du finner den i kjøledisken hos Coop Obs!, Coop Mega og Coop Extra. Den er også i frivilligsortimentet hos Joker, Kiwi, Spar, Eurospar, Meny og Bunnpris. Det betyr at de sistnevnte muligens har den inne allerede, og at du kan spørre dem om å ta den inn, dersom de ikke har den. Jeg fant min på Meny.


Tips:
Nori-ark og sesamolje finner du i sushi-avdelingen i dagligvarebutikken.


(2-3 porsjoner)

1 pakke á 2 stk Vivera vegansnitzel
250 g tørr sushiris
4-5 nori-ark
1 stor avokado
4 never grønnkål
en neve friske sukkererter
noen dråper sesamolje
4 ss lyse sesamfrø

1. Legg snitzlene i en ildfast form eller på en bakepapirkledt stekeplate. Stek på 225 grader i 12 min. Snu dem halveis i steketiden. Avkjøl på kjøkkenbenken før du kutter dem i strimler.
2. Kok sushiris etter anvisning på pakningen.
3. Gjør klar grønnsakene. Kutt avokadoen og sukkerertene i strimler og riv grønnkålen i mindre biter. Ha grønnkålen i en bolle og drypp over noen dråper sesamolje. "Masser" oljen inn i kålen med hendene.
4. Finn fram et nori-ark og fordel et jevnt lag med sushiris på arket. Legg på grønnkål, snitzel, avokado og sukkererter. Strø sesamfrø over og rull sammen til en fast rull. Kutt den i biter med en skarp kniv. Gjenta med de andre nori-arkene til ingrediensene er brukt opp.
* Server med soyasaus til dipping og gjerne syltet ingefær og wasabi ved siden av.

* Sushien holder seg fint i kjøleskap til dagen etter og er nydelig lunsj, om det skulle bli noen rester.

* Se også min oppskrift med Vivera vegansnitzel i one-pot-snitzel bowl.


Nom nom!


Denne artikkelen er skrevet som del av mitt samarbeid med Vivera, produsent av kjøtterstatningsprodukter.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

8 kommentarer :

 1. Du er så flink på digge sushi kombinasjoner altså :D Får jo helt vann i munnen her jeg sitter :O x

  SvarSlett
 2. Broren min er veldig glad i tempura maki(fritert scampi), han sa dette var så nære man kom etter man dyppa den i soyasaus, en god dose wasabi og ingefær. Eneste som manglet var den fettete frityrsmaken. I mitt hode er det positivt at den mandler da ;) Men takk for tipset, suksess.

  SvarSlett
  Svar
  1. Aaah, den sammenlikningen skjønner jeg godt! For min del greit at det ikke er så fettete, som du også sier ;) Men ja, dette funker knallbra!

   Slett
 3. Den snitzelen er nydelig, og jeg er helt enige med dine kjøttetende venner at den er veldig nært kjøtt, den gjør faktisk at jeg ikke savner kjøtt like mye. Jeg liker absolutt "kjøttbollene" til viva Vivera også, men de har litt den typiske soyasmaken, som jeg ikke har noe imot personlig, men får jeg besøk, så er den snitzelen der utrolig lik ekte vare uten noe soyasmak i det hele tatt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig tilbake! Jeg har ikke smakt kjøttbollene, men artig å høre at de er gode! Og absolutt et pluss at det ikke smaker utpreget soya. Den smaken er ikke jeg noe glad i heller. Heia nye veganprodukter!

   Slett
 4. Hei Jane! Vil bare si at jeg (og Benjamin) sperret øynene opp over hvor kreativ du er! <3 Dette må vi prøve, selv om vi er for late til å lage sushi hjemme ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, kreativiteten er min beste venn :) Anbefaler virkelig at dere hopper i det og lager denne sushivarianten, knallgodt! :D

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...