Nyhet i Norge: Gardein "kylling"nuggets

#reklame
En ny generasjon veganmat.
"Det er nesten så jeg ikke tror på at disse er veganske", sa samboeren da han smakte disse. Og jeg kan ikke si meg annet enn helt enig i den uttalelsen.

Dette er veganske nuggets laget av 100 % plantebaserte råvarer. Inni finner du et veldig kyllingaktig "kjøtt" og utenpå er de dekket av en sprø og god panering. Smaker kjempegodt som snacks i seg selv, gjerne med en god dipp ved siden av.

Det er utrolig spennende å følge med på alle de nye veganproduktene som dukker opp i norske butikker nå om dagen. Og gjennom jobben min er jeg så heldig å få anledning til å prøvesmake mange av dem. Her har jeg testet Gardein crispy tenders og servert dem sammen med kremete nudler i kokosmelkcurry, grønnkål og rødbete.  Nom!


Gardein er et helt nytt merke i Norge, og foreløpig finner du produktene i fysisk butikk kun i storbyene. Jeg fant dem på Sunkost på Günerius her i Oslo, og de skal også være tilgjengelig på Røtter. Se en oversikt over utsalgssteder i hele landet her. Ellers kan de også kjøpes på kolonial.no.

Fra og med denne uka er Crispy tenders og flere andre Gardeinprodukter tilgjengelig i utvalgte menybutikker på Østlandet. Se etter dem på Meny Ringnes park, Fornebu, CC Vest, Skøyen, Bjølsen, Bryn og Trekanten Asker. Måler er å få dem ut i flere butikker etterhvert.


Hva er de laget av og hvordan er næringsinnholdet?
Nuggetsene består hovedsaklig av soyaprotein og hveteprotein. Næringsinnholdet per 100 gram er følgende: 201 kalorier, 8,8 g fett, 14 g karbohydrat, 2 g kostfiber, 16 g protein og 1,1 g salt. Hver pakning inneholder 225 gram og ca 10 nuggets, passe mengde til to personer.


Tips:
- Currypaste fås kjøpt i dagligvarebutikker eller på asiatiske butikker. PS: De fra asiabutikken er gjerne mye mer spicy, så smak deg fram med mengde.
- Ferdig kokte rødbeter finner du vaakumpakket i flere større dagligvarebutikker.(2 porsjoner)
1 pakke Gardein crispy tenders
ca 150 g tørre nudler
et par never frisk grønnkål, vasket og grovhakket
litt olivenolje
1 stilk stangselleri, i tynne skiver
1/2 liten kokt rødbete, kuttet smått


kokoscurrysaus:
1 boks kokosmelk (= 4 dl)
1-2 ss grønn eller rød currypaste, smak til
ca 1 ss soyasaus, smak til

1. Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram et stekebrett med bakepapir. Fordel nuggetsbitene ut over bakepapiret. Når ovnen er varm, stek dem i ca 20 min, til de er godt gylne og sprø.
2. Mens nuggetsene står i ovnen, ha kokosmelken i en kjele, kok opp og smak til med currypaste og soyasaus. Sett til side.
3. Sett nudlene til koking og kok etter anvisning på pakka. Det pleier ikke ta lange tida. Når nudlene har kokt ferdig, ha dem oppi kokoscurrysausen og sett til side.
4. Ha grønnkålen i en bolle, drypp over litt olivenolje og "masser" den i ojen til den er myk og blank. Kutt stangselleri og rødbete.


* Dandér nudler i kokoscurrysaus på tallerkenen, deretter grønnkål, stangselleri og rødbete. Legg nuggetsene på toppen.Nom nom!


Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med VEANN Norge.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

2 kommentarer :

  1. Svar
    1. Takk, det ble veldig godt! Takk for et kjempeflott produkt som vi var veldig fornøyd med her hjemme :)

      Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...