Veganmisjonen tester: Vegansk "kylling" fra LikeMeat

#reklame
Oppskrift LikeMeat Chicken Style Chunks Vegansk Kylling
Spennende nyhet på veganfronten. 
Nå om dagen dukker det stadig opp nye kjøtterstatninger i butikkene rundt om i landet. Jeg har testet LikeMeat chicken style chunks, og jeg må si jeg er mektig imponert! 

Lykkeligere kylling finner du ikke. 
Dette er helveganske økologiske "kylling"-biter laget av soyaprotein. Det ser ut og oppleves nesten skremmende likt som kyllingkjøtt, og det er ganske utrolig at det går an å lage et fullstendig plantebasert produkt som er såpass likt originalen. Konsistensen vil jeg påstå er riktig så kyllingaktig, slik jeg husker det fra dengang jeg spiste kylling selv. Smaken er delikat og mildt krydret. Jeg har testet den i ulike retter, for eksempel i pitabrød, i wok, på pizza, til pasta og i gryterett. 

Her har jeg helt enkelt krydret med paprikapulver og grillkrydder, stekt 5 minutter og vips - klar til moms!

Oppskrift LikeMeat Chicken Style Chunks Vegansk Kylling

Hvor får man kjøpt den?
Du finner LikeMeat i kjøledisken hos alle Norgesgruppen-butikker, det vil si Meny, Kiwi og Spar. Om den ikke er tilgjengelig i din lokale butikk ennå, kan du be dem om å ta den inn for deg, de har den i sortimentet. Jeg måtte selv lete litt før jeg fant den, og så viste det seg at den hele tiden hadde stått i hylla sammen med kjøttpølsene på min lokale Kiwi-butikk. Akkurat den avdelingen er et hjørne av butikken jeg ikke pleier å stikke nesa innom, så det var ikke rart jeg ikke fant den, hehe. Men da vet jeg det til neste gang. Hver pakning inneholder 180 gram, og den koster (per oktober 2017) kr 48,90.

Næringsinnholdet per 100 gram er følgende: 96 kalorier, 1,1 gram fett, 0,4 gram karbohydrat, 18 gram protein og 6,1 gram fiber. Svært lavkalori med andre ord, og med masse protein. Den er også glutenfri, økologisk og GMO-fri.

Oppskrift LikeMeat Chicken Style Chunks Vegansk Kylling

Smaken.
"Kyllingen" er mildt krydret med paprika, pepper, ingefær, løk, muskat, kardemomme og hvitløk. Ingen av krydderne tar over smaken på noen måte, så her kan du tilsette hva du vil av smak uten at originalkrydderne dominerer. Man trenger ikke nødvendigvis å krydre den noe ekstra under steking, den smaker kjempegodt akkurat som den er.

Hvorfor vegansk kylling?
Det er ikke nødvendigvis sånn at man ikke liker smaken eller teksturen av kjøtt, selv om man er veganer. Jeg kjenner mange veganere som elsker kjøtt, men som av hensyn til dyrene, miljøet eller helsa velger å spise vegansk. Da er denne en skikkelig life-saver. Ellers må jo dette være supert for alle som ønsker å teste kjøttfri mandag o.l. Siden produktet likner såpass mye på kylling, vil jeg anta at man ikke merker noen stor forskjell når man bruker denne som kjøtterstatning i diverse retter, hvor man vanligvis ville brukt kylling. 

Jeg synes det er helt fantastisk at det nå kommer slike produkter i butikkene. Nå kan vi faktisk helt enkelt velge vegansk kylling, og spare levende kyllinger fra slakt. Slike produkter gjør det mye enklere å være veganer i hverdagen. Og om noen synes det er tullete med et vegansk produkt som "ser ut som og smaker som kylling", har jeg bare én ting å si: Dette er framtida. 

Oppskrift LikeMeat Chicken Style Chunks Vegansk Kylling


Vegansk kylling i pita 
(2 porsjoner)

1 pakke LikeMeat chicken style chunks (180 g)
1 ss stekeolje
1 god ts paprikapulver
litt grillkrydder, smak til

dressing:
8 ss vegansk yoghurt naturell
et par never hakket frisk koriander
litt sitronsaft, smak til
litt salt, smak til

ellers trenger du:
pitabrød, kjøp eller bak selv
spirer eller salat
tomater

1. Varm oljen i en stekepanne og stek chicken chunks i ca 5 min, til de er gylne og lett sprø. Tilsett paprikapulver og grillkrydder mot slutten av steketiden.
2. For dressing, bland sammen vegansk yoghurt med friske urter og smak til med sitron og salt.
3. Varm pitabrødene i ovnen og finn fram spirer, salat, tomater eller annet godt du vil bruke som tilbehør.


* Server LikeMeat chicken style chunks i lune pitabrød med masse deilig yoghurtdressing, spirer, tomater og annet grønt.Nom nom!

Oppskrift LikeMeat Chicken Style Chunks Vegansk Kylling

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med LikeMeat Nordic.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

2 kommentarer :

 1. I hvilken butikk kjøpte du dette? Og vet du om det er glutenfritt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som det står lenger opp i teksten: Du finner LikeMeat i kjøledisken hos alle Norgesgruppen-butikker, det vil si Meny, Kiwi og Spar.
   Den er glutenfri :) Skal skrive det inn i teksten, takk for spørsmålet!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...