Fra burgerboka: Bønnespireburger

Oppskrift Kjøttfrie Burgere Kokebok Vegansk Burger Bønnespireburger Veganmisjonen Jane H. Johansen
Lag en skikkelig digg spireburger!
Bønnespirer brukes oftest i salater eller som pynt, men de kan såvisst brukes i burger også. Jeg tenker på dem som en grønnsak, en ytterst sprø og deilig grønnsak, og her gir de nydelig spenst, syrlighet og dybde til en burger med knallbra konsistens og delikat smak.

Oppskriften er hentet fra min nye kokebok Kjøttfrie Burgere som kommer i september. I boka får den selskap av 49 andre veganske burgere, pluss masse godt tilbehør som burgerbrød, sauser, dressinger med mer.

Jeg lagde bønnespireburgeren på Oslo Vegetarfestival for et par uker siden. Tilbakemeldingene på smaksprøvene fra publikum var supre og mange ville ha oppskriften :) Her er noen live actionbilder fra kurset, foto: Mads Wam Schneider.

Jeg bruker spirer fra mungbønner, og du kan se de lange, hvite, livskraftige spirene titte opp fra kjelen her på bildet (kjele fordi vi ikke hadde store nok boller, de skal ikke kokes altså). Mungbønnespirer er det som er mest vanlig å finne i butikkene, og du har sikkert sett dem i grønnsaksdisken.

Oppskrift Kjøttfrie Burgere Kokebok Vegansk Burger Bønnespireburger Veganmisjonen Jane H. Johansen

Her ligger burgerne i panna og koser seg. Farsen er kjempeenkel å forme og den oppfører seg eksemplarisk under steking. Burgerne blir riktig "faste i fisken" og får en en sprø og gyllen stekeskorpe på begge sider.

Oppskrift Kjøttfrie Burgere Kokebok Vegansk Burger Bønnespireburger Veganmisjonen Jane H. Johansen


(6 stk.)
80 g tørr couscous (= ca. 1 dl)
1 dl kokende vann
200 g ferske bønnespirer, skylt godt
100 g purre, hakket smått
120 g små havregryn (= 3 dl)
2 ss løkpulver
2 ss buljongpulver, smak til
ca. ½ ts malt chipotle, smak til (ev. bruk litt chili)

1. Ha couscousen i en stor bolle og hell over vannet. La det stå og trekke mens du skyller spirer, kutter purre og finner fram resten av ingrediensene.
2. Når couscousen har trukket ferdig (ca. 4–6 min), tilsett bønnespirer og resten av ingrediensene. Bland godt.
3. Mos raskt med stavmikser til en grov farse. La det være igjen noen biter purre og bønnespirer her og der, det skal ikke bli grøt. Mos det hele godt sammen med en sleiv og sett til side i 5 min.
4. Nå har du en farse det er enkelt å forme. Form 6 store burgere og stek dem godt gylne på hver side i litt olje.Du kan også spire bønnespirene selv.
Mungbønner er veldig enkle å spire, og det tar ca 3-4 dager før de er klare til å spises. Du trenger tørre mungbønner, som fås kjøpt i så å si alle helsekostbutikker og grønnsaksbutikker. Jeg bruker et hjemmesnekret spireglass som du ser på bildet under.

Les mer om spiring i artikkelen Lag ditt eget spireglass, spiring trinn for trinn.

Oppskrift Kjøttfrie Burgere Kokebok Vegansk Burger Bønnespireburger Veganmisjonen Jane H. Johansen

Denne og 49 andre burgeroppskrifter kommer i "Kjøttfrie Burgere" som har lansering i september! 

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

5 kommentarer :

  1. Den beste burgermakeren, det er deg!!

    SvarSlett
  2. Er det sopp som ligger på toppen? :) ser godt ut!

    SvarSlett
  3. Disse burgerne var himla gode! :) Måtte improvisere litt da jeg ikke hadde purre men diverse blomkålstilker og mangoldstilker fint hakket funket topp. Men jeg vil gjerne unngå gluten, hva tenker du er best som erstatning til couscous? Chia?

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...