Polarbrød med havre og chiafrø

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø
Slik baker du dine egne polarbrød. 
De er myke, lubne og kjempegode. En desiliter havregryn og et par spiseskjeer chiafrø i deigen bidrar til at de blir ordentlig saftige, og deigen smidig og lett å jobbe med. 

Oppskriften er såre enkel, alle kan garantert få til disse :) 

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø

Resultatet blir 12 perfekte polarbrød som smaker supergodt med pålegg til frokost, i matpakka eller ved siden av middagen. De kan også deles i to og brukes som pitabrød. 

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø

Her er de klare til steking.
Deigen er velsignet enkel å jobbe med, smidig og villig. Ha litt mel på kjøkkenbenken når du former polarbrødene, så går det som en lek. Jeg brukte faktisk ikke kjevle, men kun hendene til å trykke/daske deigen ut til polarbrød. Jeg likte egentlig den metoden bedre enn kjevle, siden jeg fikk mer kontroll med deigen med hendene.

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø

Polarbrødene kan veldig gjerne fryses ned. 
For det er luksus å ha ferske polarbrød i fryseren. De tiner raskt på kjøkkenbenken, så om du vil ha polarbrød til frokost, kan du ta dem ut av fryseren når du står opp, og innen du er ferdig i dusjen, har laget kaffe og fått på deg fillene, er de klare til å nytes. Eventuelt kan de varmes i brødrister.

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø

Moms moms! Kjenner du duften av nybakte småbrød gjennom skjermen? 

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø

Tips:
- Rismelk fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker. Kan ev. erstattes med annen type plantemelk, feks havremelk eller soyamelk.
- Chiafrø finner du bl.a. på meny, rema, coop eller på helsekost.


(12 stk)
2,5 dl kjøleskapskald rismelk, havremelk eller annen plantemelk
1,5 dl kokende vann
2 ts tørrgjær
1 dl små havregryn
2 ss chiafrø
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje, feks raps)
ca 7 dl hvetemel


1. Bland først kjøleskapskald plantemelk og kokende vann i en stor bakebolle. Det får da en perfekt temperatur for at gjæren skal virke (ca 37 grader). Om du bruker romtemperert plantemelk og vann, kan du varme blandingen forsiktig opp i en kjele.
2. Når væsken har riktig temperatur, altså fingervarm eller ca 37 grader, visp inn gjær, havregryn, chiafrø, sukker, salt og olje. Elt inn melet til du har en såvidt ikke-klisset deig.
3. Dekk til bakebollen og sett til heving på lunt sted, gjerne i vannbad, i minst 40 min (eller lenger om du har tid).
5. Når deien er ferdig hevet, gjør klar to stekeplater med bakepapir og sett ovnen på 225 grader.
6. Del deigen i 12 emner på et melet bord. Trill en bolle av hvert deigemne og kjevle eller trykk den ut til et rundt, flatt brød med omtrent samme tykkelse som en pizzabunn / ca 1 cm. Husk litt mel på bordet, så slipper du kliss.
7. Legg polarbrødene side ved side på de bakepapirkledte stekeplatene. Jeg fikk plass til 6 stk per plate. Prikk dem med den tynne enden av en spisepinne eller annen egnet duppedings. La dem etterheve under klede i minst 15 min.
8. Stek ett og ett brett midt i ovnen, på 225 grader i ca 8-10 min. De skal bli såvidt gylne. Legg over et kjøkkenhåndkle straks de er ute av ovnen, da holder de seg myke og fine.* Prøv også min oppskrift på myke småbrød á la polarbrød med kruskakli og knuste linfrø.Nom nom!

Hjemmebakte Perfekte Polarbrød Myke Saftige Havre Chiafrø

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

13 kommentarer :

 1. Jeg tenkte på tidligere i dag at jeg må finne på noe spennende å bruke chiafrøene jeg har stående til. Så slo jeg opp på bloggen din og ta-da! Disse skal jeg jammen prøve :) Spesielt i.o.m. at de inneholder havregryn. Jeg syns havregryn får bakst til å smake sååå godt :) Apropos havre ... inspirert av noen boller jeg kjøpte på en bensinstasjon en gang (av alle andre merkelige ting) fant jeg ut at å lage halvgrove boller til kaffen (eller bare som moms uten kaffe) med havregryn og tranebær faktisk er enda bedre enn vanlig rosinboller. Også jeg som er så glad i rosinboller da! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her finner du flere oppskrifter med chiafrø :) Jeg har blitt helt frelst av å bruke det i bakst den siste tida, det gir så utrolig saftig og godt resultat!
   Halvgrove boller med tranebær hørtes godt ut! Jeg liker ikke rosinboller selv, men tranebær er godt :D Må testes en gang.

   Slett
 2. Hei :) ser utrolig godt ut, men kan du anbefale en annen meltype en hvetemel? Kan man bruke Jyttemel eller bokhvetemel eller annet grovere mel i stedet for?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det :D
   Det høres ut som du er ute etter en glutenfri oppskrift? Isåfall er det nok ikke bare bare å bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel som bokhvete eller jyttemel, siden de ikke har den samme heveegenskapen som hvete. Jeg må nok forske litt på glutenfrie polarbrød for å kunne gi deg et godt svar dessverre.

   Slett
 3. Lagde disse for første gang i går, og de var så gode at jeg lagde en ny porsjon i dag! :D
  Raske og enkle, passer perfekt for meg som ikke er så dreven på kjøkkenet :)
  Takk for super oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre! :D Kan være greit å bake dobbelt porsjon når man først er i gang ja.

   Slett
 4. Dette er de beste polarbrød er jeg har smakt! De falt til og med i smak til min uveganske samboer :D :D Takk for en super oppskrift :)

  SvarSlett
 5. Hvordan blir det å ha i kruskakli i disse? Skal jeg bytte ut en dl mel med det? Eller hva tror du? :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det funker fint. Ta gjerne en titt på min andre polarbrødoppskrift med kruskakli HER. Du får bare prøve deg frem til mengde mel som trengs :)

   Slett
 6. Hvor viktig er oljen? Kan jeg droppe det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Her svarte jeg først at det gikk finfint å droppe oljen, men trodde det var chiaBRØD det var snakk om ;)
   Men altså, jeg har ikke prøvd å droppe oljen i denne oppskriften. Tror nok det har noe å si for hvor smidig deigen blir å rulle ut til polarbrød. Men prøv gjerne og se hvordan det går :)

   Slett
 7. Hei! Så gode! Jeg la chiafrø og havregryn i vann (2 dl) over natta og bakte de neste morgen. Havre og chia fikk svelle, jeg tror d er bra..? Men tusen takk oppskrift !!!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...