Reisebrev fra New York: Flytur og første dag

Veganreise New York Fly Over Grønland
Hei, New York!
Dette enorme luftskipet tok meg direkte fra Oslo til USA på åtte timer. Helt utrolig at det går an. Vi kjørte over Island, Grønland og gjennom Canada før vi landet på JFK airport. Veldig spennende å sitte ved vinduet og se ned på bakken. Her flyr vi over Grønland. Håpte jeg skulle få se en isbjørn eller to der nede, men de var nok godt kamuflert. 

Jeg hadde laget egen niste som jeg heldigvis fikk med meg gjennom sikkerhetskontrollen. Kunne ha bestilt vegansk mat på flyet, men jeg var litt for seint ute til det. Uansett, dette var perfekt mat til en åtte timers reise. Hjemmebakte chiarundstykker og mettende salat av avokado, miniplommetomater, store hvite bønner, valnøtter, frisk persille og lime. Nom nom :) 

Veganreise New York Hjemmelaget Vegansk Vegetar Flymat

Etter å ha sovet noenlunde av oss reisefeber og jetlag, var det klart for aller første aktivtitet på planen, nemlig sightseeing. Vi hadde egen minibuss og en vegansk turguide som viste oss rundt i byen. Kjekt å bli kjørt litt rundt siden det var regnvær.

Veganreise New York Sightseeing Brooklyn

Vi måtte selvfølgelig innom Whole Foods Market i 214 3rd Street, Brooklyn, ikke langt unna der vi bor.

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn

Jeg hadde hørt mye om Whole Foods, men at det var SÅ bra ante jeg ikke. Fantastisk utvalg av alt! Ikke bare én fruktboks liksom, nei her fant du en hel vegg.

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn

Dynger av friske, kortreiste, økologiske grønnsaker og frukt.

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn

Sopp sa du? Her var det nok å velge i!

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn

Ferdiglaget pesto, hummus, dressinger,sauser og masse annet.

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn

Salater i lange baner.

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn

Nydelig friskpresset juice.

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn Juice

Veganske marshmallows! De er jammen meg bortskjemte, disse amerikanerne :D

Veganreise New York Whole Foods Brooklyn Vegan Marshmallows

Vi dro videre for å shoppe litt i den kjente veganske butikken Moo Shoes på 78 orchard street.

Veganreise New York Moo Shoes Vegan

De selger veganske sko, belter og vesker av topp kvalitet, noe det ikke alltid er så lett å få tak i. Veganske kokebøker hadde de også plass til.

Veganreise New York Moo Shoes Vegan

Det bor også flere adopterte katter i butikken, blant annet denne kjekkasen som lå og slappet av i kattekurven på disken. Kattene var så søte, og de satte seg på fanget for å kose når vi prøvde sko. Aldri vært i en så komplett koselig butikk før jeg!

Veganreise New York Vegan Shop Moo Shoes Cats

Jeg kjøpte denne kule ryggsekken laget av resirkulerte sykkeldekk og setebelter.

Veganreise New York Moo Shoes Vegan backpack

Men jeg kommer sikkert til å angre resten av livet på at jeg ikke kjøpte den gule der...

Veganreise New York Vegan Moo Shoes

Blå veske som er en temmelig fantastisk skinn-etterlikning, spør du meg. Hva skal vi vel med skinn, når det finnes slikt som dette :)

Veganreise New York Moo Shoes Vegan Purse

Kule t-skjorter!

Veganreise New York Moo Shoes Vegan Shirt

Vi var også innom Erin McKenna's bakery på 248 Broome street. Den lukten som møtte oss da vi åpnet døra til den lille butikken var helt himmelsk. Tenk deg, et helt bakeri fullt av veganske cupcakes, cookies, donuts og kaker! Alt var også glutenfritt og smakte aldeles fantastisk.

Veganreise New York Erin Mckenna Bakery Vegan Cupcakes Donuts Cakes

Deretter dro vi videre for å hilse på den mest berømte damen i hele byen, nemlig Statue of Liberty, eller Frihetsgudinnen som hun heter på norsk. Hun var ikke så stor som vi hadde forestilt oss, ihvertfall ikke på avstand, men stas å se henne for første gang.

Her er hele gjengen. Fra venstre: Jan Magnus, meg, reiseleder Thomas, Linn Thea, Anne-Therese, Tove og Jørn. Om du ser nøye etter, kan du skimte Frihetsgudinnen i bakgrunnen.

Veganreise New York Frihetsgudinnen Statue of Liberty

Vi spiste lunsj på Terri på 100 Maiden Lane i Finacial district. De har knallbra vegansk fast food på menyen og bruker mye kjøtterstatninger. Det kule er at de egentlig ikke gjør noe nummer ut at at de ikke har kjøtt på menyen. Det eneste som antyder det, er noen små anførselstegn rundt ordene "chicken", "sausage" osv.

De kunne fortelle at de hadde faste kunder som kjøpte lunsj der hver dag, men som ikke var klar over at det var vegansk det de spiste. Da de omsider spurte hva de anførselstegnene betydde og fikk vite at det faktisk ikke var kylling de hadde spist til lunsj hver dag det siste året, fikk de lettere sjokk. Ikke rart, sier jeg, for det som var i min "chicken" quesadilla liknet mistenkelig på kylling.

Veganreise New York Terri Vegan Fastfood

Deretter bar det videre til fots. Heldigvis hadde regnet gitt seg og vi satte kursen mot High line.


Vi var blant annet innom Meatpacking district, en del av byen som tidligere var fullt av slakterier. Her fant vi en fair trade-butikk som brukte gamle slaktekroker som kleskroker. "Heng klær, ikke griser" må være moralen :)

Veganreise New York Vegan Shopping

Et av høydepunktene på gåturen var High Line. Dette er en gammel nedlagd jernbanestrekning som er omgjort til en grønn lunge med planter, trær og blomster plantet mellom de gamle jernbanelinjene. Strekningen går høyt over byen, og man kan se ned på all trafikken under. Utrolig fint.

Veganreise New York High Line

Midt på High Line møtte vi denne mannen som gikk i søvne i bare underbuksa. Neida, han var ikke levende, bare ekstremt naturtro. Kunstverket er laget av Tony Matelli, heter "Sleepwalker" og er laget i bronse. Imponerende!

Veganreise New York High Line Sleepwalker Tony Matelli

Veldig fint å gå over byen med masse grønt rundt seg. Trafikken lever sitt travle liv der nede, og skyskraperne skraper skyene der oppe. Her får man en pause fra New Yorks ellers masete tempo.

Veganreise New York High Line

Vi måtte selvfølgelig hilse på alle dyrene vi møtte. Her er et kjempesøtt ekorn som bodde sammen med kompisen sin på en liten hageflekk midt i byen. 

Veganreise New York Squirrel

Han hadde stor buskete hale og ble veldig glad for en bit vegansk nøttebar :) 

Veganreise New York Squirrel

Vi avsluttet kvelden med velkomstmiddag på restaurant Hangawi på 12 E 32nd St. Det var en stilig koreansk restaurant hvor man måtte ta av seg skoene og sitte på puter på gulvet. Under bordet var det hull som man kunne sette beina nedi om man ville. I grunn veldig etterlengtet å kunne vifte litt med føttene etter en dag med mye vandring. 

Vi fikk servert en enkel, men ekstremt tilfredsstillende grønnsaksuppe til forrett. Hovedretten var tofu-pizza, og vi trodde vi skulle få vanlig pizza med tofu, men har var det altså tofuskiver som pizzabunn med strimlede grønnsaker oppå. Og den skulle spises med pinner såklart. Spennende!

Veganreise New York Hangawi Korean Restaurant Vegan Tofu Pizza

Desserten var fantastisk. Fra venstre: En slags dessert-sandwich med kjeksbunn og kokosbolle med sjokoladetrekk, myk sjokoladepudding med mokkasmak (tipper den var tofubasert), vaniljeis med rom og sjokoladetrukket nøttekrønsj og mini marshmallows og til sist favoritten; en vegansk ostekake som er den beste jeg har smakt noensinne. Mmmmm!

Veganreise New York Hangawi Vegan Dessert

Følg med for nye oppdateringer i morgen, blant annet med rapport fra NY Vegetarian Food Festival!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

6 kommentarer :

 1. Hei Jane! Takk for din fantastiske blogg. Jeg har en forespørsel : Hva med å komme med noen skikkelig bra (og overkommelige) grilltips nå som utesesongen er i gang? Sårt savnet av mange i dette kjøttdominerte landet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk tilbake for at du følger bloggen min :) Grilltips er absolutt noe jeg gjerne kan ta tak i nå som det nærmer seg sommer, takk for innspill.

   Slett
 2. Enig med Mathilde.
  Men nyt først USA-turen:-) Spennende å få del i det dere opplever gjennom slike lesebrev!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, vi nyter oss halvt ihvel ;) Kjempekoselig at du liker reisebrevene <3

   Slett
 3. Hei, SUPER bra idee å lage selv vegansk matpakke. Mye bedre en flymat. Kos deg i USA!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal alltid lage egen matpakke til flyturer heretter! Hadde bestilt vegansk flymat på hjemturen, kostet 250 kroner og var noe av det kjipeste, tørreste, mest smakløse jeg noen gang har spist... :P Aldri mer!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...