Reisebrev fra New York dag 2: Vegetarian Food Festival

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival
Mat for alle penga!
Hjemme i Oslo går Oslo Vegetarfestival av stabelen denne helgen, og her i New York er det NY Vegetarian Food Festival. Dette er en av USA's største veggisfestivaler, og den handler stort sett om mat. Kunne ikke passet meg bedre :D

Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å smake på alt jeg bare orket på denne festivalen, og spesielt gira var jeg på å teste veganske burgere. Dagens frokost nummer 1 ble dermed en "Original World Famous Burger" fra Marty's V Burger. Burgeren var laget av seitan, sorte bønner og brun ris, og dressingen var bare helt hallelujah. Seriøst noe av det beste jeg har smakt.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Martys Vegan Burger

Festivalen var full av gratis smaksprøver, og her fikk vi prøve tofu og seitan fra lokale produsenter.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Tofu Seitan

Grønn hvetegress-shot og grønne matter av hvetegress må til på enhver veggisfestival. Jeg fikk også smake på solsikkespirer som var så ferske og sprø at det var en fryd.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Wheatgrass Shot Sunflower Sprouts

Kaker, kaker, kaker!

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Vegan Cakes

Disse var kjempegode. Quinoasnacks i ulike varianter som jeg håper vi får til Norge snart.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Keenwah Quinoa Snacks

Frokost nummer 2 ble vegansk sushi fra Beyond Sushi. Sjekk den rekka med sushi til venstre da :D

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Beyond Vegan Sushi

Jeg skulle gjerne ha smakt på alle variantene. Valget falt på "mighty mushroom" med brun ris, to typer sopp, tofu og shiitaketrøffel-dressing. Utrolig rene og delikate smaker.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Beyond Sushi Vegan

Denne osten fra "Follow your heart" var super. Det er visst denne osten Terri (fast food restauranten vi besøkte i går) bruker i rettene sine.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Follow Your Heart Vegan Cheese

Jeg fikk også smake pulled jackfruit marinert i bbq-saus for første gang. Dette er en frukt som mange veggiser digger fordi den er ganske kjøttete i teksturen. Jeg ble ikke helt frelst, men gir den gjerne flere sjanser.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Jackfruit

Jeg fikk også med meg et interessant foredrag med Dr. Michelle McMacken som fortalte om 7 ting som skjer når man slutter å spise kjøtt. Hun sa blant annet at en konsekvens er at man "endelig får riktig mengde protein, og riktig type protein". En oppløftende vinkling på noe mange lurer på.

Veganreise New York NY Vegetarian Food Festival Michelle Mcmacken

Det enda flere smaksprøver og knask i løpet av dagen, og jeg dro hjem til hotellet lettere i matkoma. Men denne matdagen var ikke helt over ennå. Er man på veganreise til New York, så er man på veganreise til New York :D

På kvelden kjøpte jeg take out fra den veganske restauranten "V Spot" på 156 5th Avenue, Brooklyn. Tok det med hjem på hotellet og spiste og jobbet i senga, haha. Disse avokadofriesene med spicy mayo var helt fantastiske!

Veganreise New York V Spot Vegan Restaurant Avocado Fries

Som hovedrett hadde jeg burrito med seitan, brun ris, sorte bønner, ost, mayo, guacamole og gud vet hva det ikke var i den burritoen. Snadder!

Veganreise New York V Spot Vegan Restaurant Vegan Burrito

Et lite bilde fra snapchat (janesmat) helt til slutt.

Veganreise New York

Følg med for nytt reisebrev i morgen. Da besøker vi Vegan Sanctuary med dyr som er reddet fra slakt. 

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

2 kommentarer :

 1. Så godt å se at du koser deg og blir fylt opp med inspirasjon og matglede du kan spre masse av! Vi har kost oss på festivalen i Oslo, og det var jo litt rart der uten deg og Thomas, det må vi jo være ærlige å si, men det var bra med liv, masse deilig mat, fantastiske mennesker, interessante samtaler, et lass med preik, og strålende vær. Glad du deler flotte bilder fra turen din. Kan ikke vente på å se fortsettelsen. Kos dere halv i hjel :)

  Lars Giæver
  Grunnlegger av Veggispreik: https://www.facebook.com/groups/veggispreik/

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja her er det masse påfyll for både mage og sjel. Utrolig fin tur. Synd vi ikke fikk vært på Oslo Vegetarfestival i år, savnet dere og sendte noen tanker til dere :) En fin ting vi oppdaget, er at Oslo Vegetarfestival er minst like bra som NY vegetarian food festival, eller bedre! Det var kult å innse, at vi ikke er så aller verst i lille Norge heller :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...