Pippis drømmekake

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler
Et stykke til? Ja takk!
Denne kaka er virkelig en av de mest spennende kakene jeg har smakt. Over den grovmalte nøttebunnen finner du et nydelig fyll av chiafrø, kokosmelk og vanilje. Og på toppen, nøttekaramell og søte blomster og hjerter av mango og papaya. Smaken er frisk og ikke for søt, og den har fine kontraster både i smak og konsistens.

Oppskriften er det min venninne Pippi som står bak, og jeg var så heldig å ha besøk av henne i kjøkkenstudio her i forrige uke. Hun drømte faktisk at hun lagde denne oppskriften, og da hun sto opp morgenen etter, måtte hun rett ut på kjøkkenet for å teste ut det hun hadde drømt. Derfor har den fått navnet Pippis drømmekake :)

Introduksjon av ny serie på veganmisjonen.
Dette innlegget er første del av en serie som jeg kaller "Besøk i kjøkkenstudio". Jeg synes det er kjempekoselig å lage mat sammen med andre, og har derfor tenkt å invitere ulike folk på besøk for å gjøre nettopp det. Det kan være venner, familie, kjendiser, andre bloggere eller andre inspirerende folk. Planen er å publisere et nytt innlegg i denne serien sånn omtrent en gang i måneden. Håper dere liker konseptet!

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler

Vi lagde kaka i hjerteform og pyntet med enda mer hjerter og blomster av mango og papaya. Den er veldig enkel å lage og trenger faktisk ingen steking. I tillegg holder den seg opp til en uke i kjøleskap, så dette er en praktisk kake kan man si!En av hovedingrediensene i kaka er chiafrø.
Når de kommer i kontakt med væske, kan de absorbere opp til 12 ganger sin egen vekt. De sveller og får et geleaktig lag rundt seg, litt på samme måte som linfrø, og slik kan de bidra til å gi tykkere konsistens til feks grøt, smoothie eller pudding.

De  smaker veldig lite i seg selv, men om du kjenner godt etter, kan smaken minne litt om linfrø.

Chiafrø er fulle av gode næringsstoffer. De består av omlag en tredjedel fett, hvorav mye er sunne essensielle omega-fettsyrer, hele 34% fiber, 17% protein og ellers vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksidanter.

Det er kanskje ikke så enkelt å se utfra bildet, men hvert enkelt frø er faktisk mindre enn et knappenålshode. Og om man ser nøye etter, er de små kunstverk i seg selv, alle sammen. De ser nesten ut som bittesmå, klekkeklare egg, eller kanskje som gråstein med vakre spetter.

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Næringsinnhold Sunt

Dagens gjest og kakemester: Pippi!
Jeg møtte Pippi første gang da hun var deltaker på et kokkekurs i fjor høst. Men det var gjennom facebookgruppa Hva slags veganmat lager du i dag at jeg fikk øynene opp for at denne dama er en racer på å lage kaker. Hun delte bilder av den ene kaka etter den andre, alle med tema "chiapuddingkake", og jeg ble så inspirert! Nå som jeg skulle starte seien "Besøk i kjøkkenstudio", var Pippi en høyt ønsket gjest, og jammen stilte hun opp.

Pippi har vært veganer i 14 måneder, og det var datteren som inspirerte henne til å prøve. I første omgang skulle det bare være for 6 måneder, men hun trivdes så godt med den nye livsstilen at hun bestemte seg for å forbli veganer.

- "Før jeg ble veganer, spiste jeg bare junk food, peppes fem dager i uka, det er ikke tull engang," forteller Pippi. - "Det å bli veganer har forandret livet mitt, hele livsholdningen min, jeg har utviklet meg som menneske og føler mye mer takknemlighet overfor verden rundt meg. Jeg, som aldri har vært glad i å lage mat, står plutselig en hel dag og koser meg på kjøkkenet, jeg spiser sunnere enn noen gang og kroppen min er sunnere og friskere enn den noen gang har vært." (Følg gjerne Pippi på instagram @pippi_bikerbabe eller på snapchat: sutreguri)

Nå kom hun altså på besøk hos meg og lærte meg hvordan jeg kunne lage chiapuddingkake, og nå får dere vite hemmeligheten bak Pippis fantastiske kakeoppskrift også!

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler

Noen av ingrediensene Pippi bruker i sin kake:
- Sweet leaf vanilla creme sweetener. Gir en nydelig vaniljesmak pluss søtsmak fra stevia, helt kalorifri. Pippi hadde kjøpt den på iherb. Den kan også bestilles fra den norske nettbutikken sunnesaker, eller så har jeg fått tips fra en leser om at den finnes i enkelte helsekostbutikker også. Kan eventuelt erstattes av andre typer vaniljedråper / vaniljefrø pluss valgfri søtning.

- Carlshamn mjölkfritt flytende margarin. OBS: Fås kun kjøpt i Sverige. Kan erstattes av kokosolje eller annen vegansk margarin.

- Nøtte smørepålegg. Denne finner du i norske butikker, feks på Meny.

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler

Tips: 
- Bruk fullfett kokosmelk, ikke lett-varianter. Vi brukte for anledningen kokosmelk fra rema, hvit boks med noe rosa på.
- Chiafrø fås kjøpt på helsekost, på større matvarebutikker som Coop mega eller på nett.
- Bruk gjerne andre typer nøtter i bunnen, bare det blir 350 g nøtter til sammen.
- Om dadlene dine er saftige, bruk dem som de er. Hvis de er mer tørre, bløtlegg dem i kaldt vann i ca 10 min. før bruk.


2 bokser fullfett kokosmelk (ikke light altså)
16 ss chiafrø (= ca 200 g)
ca 3 ts Sweet leaf vanilla creme vaniljedråper (ev. vaniljefrø + valgfri søtning), smak til
200 g hasselnøtter
150 g valnøtter
140 g store, saftige dadler uten stein
2 ss Carlshamn flytende margarin, kokosolje eller annen type vegansk margarin
litt Nøtte, til topping
frisk frukt til pynt (vi brukte mango og papaya)


1. Ha kokosmelk i en bolle og bland inn chiafrø. Smak til med vaniljesøtning og sett i kjøleskap mens du lager resten av kaka.
2. Ha nøttene i en food processor og kjør til grove smuler. Tilsett dadler og margarin og kjør videre til det er en sammenhengende masse som kan trykkes ut i en form.
3. Trykk nøttemassen jevnt ut i en form. Vi brukte en hjerteform som rommer ca 1,5 liter. En rundform på ca 24 cm i diameter vil også passe.
3. Fordel kokos-chiablandingen jevnt over og sett formen i kjøleskapet i 3-4 timer.
4. Når kaka har fått stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer er den klar for pynting. Smør på et godt lag med Nøtte og pynt med frisk frukt. Vi kuttet mango og papaya i skiver og brukte små utstikkere i blomster- og hjerteform til å lage ekstra koselig pynt.Bunnen lager du kjapt i en food processor. Nøtter, dadler og litt kokosolje kjøres til en smidig masse i food processor. Deretter kan massen trykkes ut i formen.

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler

Når nøtteblandingen er på palss i formen, kan du helle kokos-chiablandingen over. PS: Her hadde vi laget kokos-chiablandingen noen timer i forveien. Da er den fastere og må trykkes godt ut for å bli jevn.

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler


Et lite portrett i den oransje sofaen måtte vi ta, før vi endelig kunne smake. Mmmmmm!

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler

Nom nom!

Oppskrift Chiapudding Kake Chiafrø Vegansk Kokosmelk Nøttebunn Dadler

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

7 kommentarer :

 1. Hva er næringsinnholdet i denne kaken(karbo protein fett kalorier) ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg ikke regnet på ennå. Kan komme tilbake til deg når jeg har fått tid til å se på det :)

   Slett
  2. Da har jeg regnet sammen ingrediensene til kaka :) Hele kaka (uten nøtte og frukt på toppen) kommer på ca 4500 kalorier. Om man deler den opp i 15 biter, blir det 300 kalorier pr stk.

   Hele kaka:
   Kcal 4500
   Fett 467 g
   Karb 136
   Fiber 118
   Protein 106

   Ett stykke (forutsatt at du lager 15 stk av kaka):
   Kcal 300
   Fett 31 g
   Karb 9 g
   Fiber 7,8 g
   Protein 7,1 g

   Slett
 2. For en kul kake altså! Jeg bruker chiafrø mye, men har aldri brukt de på denne måten før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde ikke jeg heller, så var veldig gøy å teste denne varianten!

   Slett
 3. Laget en kake her om dagen med kjeksbunn. Chiafyll(appelsin/havrekrem/kokkosmelk) å toppet med en Nydeli vegansk sjokolade som smakte karamell☺️ var nam

  SvarSlett
  Svar
  1. Milde himmel, det høres supergodt ut! <3 Hvordan lagde du den veganske sjokoladen som smakte karamell? :DDD

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...