Bildedryss fra Vegansk Julefestival 2015

Vegansk Julefestival 2015 Veggispreik Veganmisjonen Veganmannen
Takk for en fantastisk festival! 
Lørdag gikk Vegansk Julefestival av stabelen i hovedstaden, og det var en fest uten like med julestemning, spennende julestands, julegaver, deilig mat, kokkekurs, opplevelser og nydelige mennesker. 
Fra venstre: Veggispreik-sjef Lars Kjelkenes Giæver, Jane H. Johansen, festivalsjef Thomas Olsen.

Årets navn!
Som om ikke festivalen var full av høydepunkter nok, fikk jeg en uventet og veldig gledelig overraskelse i fanget. Facebookgruppa Veggispreik kåret meg til "Årets navn" og gav meg en veganreise til USA! 


Her er begrunnelsen fra Veggispreik, ved Lars Kjelkenes Giæver:
Veggispreik sin utenrikskorrespondent som blir med til USA er ei som har utmerket seg de siste årene. Hun inspirerer, engasjerer og er aldri nedlatende eller bruker pekefinger. Hun har ikke gjort noe, så vidt juryen kjenner til, for egen vinning, og kun gitt av seg selv og til andre. Dette er selvfølgelig i Veggispreik sin ånd, og vi håper å få til en årlig sak med "årets navn". En USA tur blir det nok ikke hvert år, og det er kanskje like bra, men mange er dyktige og flinke. Mange har stått på i mange år, og denne gangen var det Jane fra Veganmisjonen. Gratulerer! Du gjør en superfantastisk innsats for matgledeformidling!

Dette er en tur jeg har hatt sinnsykt lyst til å være med på lenge, det er jo selve drømmereisen! Turen går til New York, med Veganmannen som reiseleder. PS: Det er fortsatt noen ledige plasser, og kanskje DU også vil være med? Les mer om Veganreisen her

Tusen takk, Veggispreik! 
Jeg lover å gi maks tilbake til dere, slik at dere alle kan få bli en del av denne fantastiske turen. Jeg kommer til å være den beste utenrikskorrespondenten jeg kan, gjennom reisebrev på bloggen, videoreportasjer og snapping på janesmat

Jeg fikk også en julegave fra Lush. Tusen takk! 


Jeg hadde gleden av å holde kokkekurs, og hadde selvfølgelig med meg boka mi å vise fram, Veganmat på sitt beste. Stolt som en høne vettu :) 

Vegansk Julefestival 2015 Veganmisjonen Kokkekurs Veganmat På Sitt Beste Jane H. Johansen

På kurset lagde jeg en full vegansk juletallerken med mine etterhvert svært så berømte vegisterkaker, soyaribbe, peppersaus med fløte, poteter, rosenkål og tyttebær. Full sal og god stemning. Takk til alle som kom!

Om du vil lage min juletallerken, finner du oppskriftene her: Vegisterkakersoyaribbesteaks, peppersaus med fløte.

Vegansk Julefestival 2015 Veganmisjonen Kjøttfri Julemat Vegisterkaker Soyaribbe Jane H. Johansen Kokkekurs

Soyasteaksene var sponset av veganermat.no, og de ble så populære at folk regelrett løp ned til standen til veganermat for å kjøpe etter kurset, og absolutt alt de hadde til salgs, ble utsolgt.

Her ligger soyaribba og koser seg i panna. Snart knasende sprø og suuupergod.

Vegansk Julefestival 2015 Veganmisjonen Kokkekurs Vegansk Julemat Soyaribbe Vegisterkaker

Signering av kokebok
Jeg besøkte standen til Eldorado bokhandel for å signere kokeboka mi "Veganmat på sitt beste", og etter en snau halvtime var absolutt alle bøkene utsolgt. Ikke en smule igjen! 

Om du var en av de som ikke fikk kjøpt boka på festivalen, finner du den i bokhandelen, eller bestill på nett her.

Det var utrolig koselig å møte så mange av dere lesere. Det er til tider en ganske ensom bransje å skrive blogg, og å få tilbakemeldinger ansikt til ansikt betyr mye. Å høre at oppskriftene mine brukes, nytes, deles og settes pris på. At mitt arbeid gir noe til andre og at bloggen og boka mi gjør en forskjell. Alle de nydelige tilbakemeldingene fra dere er livgivende næring som jeg suger til meg og tar med meg videre. Tusen takk, alle fine. Jeg gikk til sengs med en aldri så liten lykketåre på kinnet lørdag natt.

Vegansk Julefestival 2015 Veganmisjonen Vegansk Kokebok Veganmat På Sitt Beste Jane H. Johansen

Jeg var også ansvarlig for kokkekursene på festivalen, hvor publikum fikk oppleve noen av Norges beste vegankokker. 

Her er dyktige og inspirerende Per Viderup i aksjon. Han startet Persilleriet i Trondheim for 10 år siden og siden Hagen, sammen med Richard Nystad. Per presenterte flere spennende varianter av barley beans, det vil si byggkorn og bønner, samt tre sorter julekål. Han kunne også avsløre at han kommer med en ny kokebok på nyåret, og at tittelen på boka blir "Belg selv". Vi gleder oss! 

Vegansk Julefestival 2015 Per Viderup Belg Selv Kokkekurs Hagen

Flinke Mari Hult fra Vegetarbloggen var selvsagt på plass og lagde sin saftigste nøttestek, som sikkert kommer til å havne på mange juletallerkener i år. Foruten å blogge, leverer hun oppskrifter til veganske matkasser fra Nettmat.no og jobber med en kokebok som skal komme høsten 2016! 

Vegansk Julefestival 2015 Vegetarbloggen Mari Hult Nøttestek Kokkekurs

Smaksprøvene fra kokkekurset til Øko-sjokolade var mildt sagt populære. Makan til hjemmelaget sjokolade skal man lete lenge etter! 

Vegansk Julefestival 2015 Økosjokolade Hjemmelaget Sjokolade Kokkekurs

Søteste Mirja fra Made with love raw kaker kunne friste med masse godt! Sjokoladekake, hvit sjokolade, ostekake, punsjeboller, raw pepperkaker, snickerstrøfler, sjokoladetrøfler med julesmak, marsipan og mye mer. Hun holdt også kokkekurs. (foto: Vegetarbloggen)

Vegansk Julefestival 2015 Mirja Made With Love Raw Kaker

Liv og røre i andre etasje med mange spennende utstillere. 

Vegansk Julefestival 2015 Utstillere

Et av de mange mattilbudene på festivalen var sprudlende Ficus, et nytt vegansk cateringfirma. De serverte kjempegode wraps med mer. Det var rett og slett så lang kø i hele matetasjen at jeg dessverre ikke fikk tatt flere bilder av alle matbodene.

Vegansk Julefestival 2015 Ficus Vegansk Catering

Her er Hepla - helsepersonell for plantebasert kosthold. Disse proffe damene sitter på masse kunnskap om helse og ernæring, sett utfra vegansk synspunkt. Gull verdt! 

Til venstre: Nina Johansen, som har bachelor i ernæring og studerer master i samfunnsernæring. Til høyre: Tanja Kalchenko, lege. 

Vegansk Julefestival 2015 Hepla Tanja Kalchenko Nina Johansen

Det var også rom for å stresse ned, med meditasjonshjørne for julestressede juleshoppere og massasjestol.

Akaal Yoga solgte naturlige, velduftende parfymeoljer.

Vegansk Julefestival 2015 Akaal Yoga Parfymeoljer

Gutta fra Veggy, et nytt og spennende vegansk fast food-konsept vi kan glede oss til fra januar 2016. 


Disse blide damene delte ut smaksprøver på deilig juledrikk av nøtter, ris og julekrydder laget med Chufa-mix. Et genialt redskap som gjør det enkelt å lage drikker av nøtter, korn, frø, frukt og grønnsaker.

Vegansk Julefestival 2015 Chufamix Hjemmelaget Plantedrikk Nøttemelk

Den populære nettbutikken Veganlife solgte julepølser, tørket soya i ulike varianter, de beste ostene fra Violife, Vegourmet og Daiya, produkter fra Vegetarslakteren, Follow Your Heart og Tofurky, julesjokolader og ferdige julepakker med sjokolade og godteri. Mmmmasse godt, med andre ord.

Vegansk Julefestival 2015 Veganlife Nettbutikk Veganske Matvarer

Sally og Nick fra Vegan Norway. Om du ikke har denne appen ennå, bør du laste den ned nå! Helt gratis og ekstremt praktisk. Appen ser hvor du er på kartet, og viser deg hvor de nærmeste stedene med veganmat er, helt genialt! Når du er sulten og lost, finnes det håp!

Sally er forresten dama som har laget all artwork til Vegansk Julefestival. Bøyer meg i støvet for det.

Vegansk Julefestival 2015 Vegan Norway App Sally Renshaw Artwork

Schneider urt, med bl.a. håndlaget urtekosmetikk, tørkede urter, te- og krydderblandinger, egenprodusert lakris- og urtedrops.

Vegansk Julefestival 2015 Schneider Urt Urtekosmetikk

Miriam og Linda fra restauranten Funky Fresh Food stilte med raw-godis og kaker, samt den nyeste kokeboken "Grønt".

Vegansk Julefestival 2015 Funky Fresh Food Oslo Kokebok Grønt

Lush leverte som alltid de lekreste såper i all verdens farger og lukter. De ser så gode ut at man får lyst til å ta en bit!


Hos Naga Tree kunne man kjøpe en miljøvennlig, gjenbrukbar Ruby Cup (menstruasjokskopp), og samtidig donere en Ruby Cup til en jente i Kenya.

Hos miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender kunne man slå av en prat om etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk. Du kan gi din støtte til det viktige arbeidet de gjør for miljøsaken her.

Vegansk Julefestival 2015 Framtiden I Våre Hender Miljøvernorganisasjon

Noe jeg vet mange hadde gledet seg spesielt til var de sykt lekre veganske kakene fra Fristelse cafe. Jeg rakk dessverre ikke å smake selv, men bare synet av dem gjør meg veldig kakesulten!

Mira Smuleh og ektemannen Kevin solgte vakre hjemmelagde smykker inspirert av gammel og moderne ringbrynjeteknikk. Helt utrolig fine smykker, og behagelig lette, de veide nesten ingen ting!

Vegansk Julefestival 2015 Fristelse Cafe Veganske Kaker Mira Smuleh Smykker

Dyretolk og healer Isabella Faye med sine hjemmelagde meiseboller, for små og store fugler.

The fermented guru kunne tilby smaksprøver på spennende økologisk fermentert mat og drikke.

Vegansk Julefestival 2015 Dyretolk Isabella Faye The Fermented Guru

Disse to smilende herrene fra Ginger love fristet med økologisk, varmende drikk med ekte ingefærekstrakt og sitrus. Jeg fikk en smaksprøve og ble helt forelsket, selv om jeg egentlig ikke er særlig fan av ingefær. 

Økosjokolade kunne tilby både smaksprøver og alt av ingredienser man trenger for å lage hjemmelaget, sunnere sjokolade og sjokoladegodis. 

Vegansk Julefestival 2015 Økosjokolade Hjemmelaget Sjokolade

God stemning hos Veganermat. Ekteparet Anne Kamilla og Bård har selv startet nettbutikken, som driver med import og salg av et stort utvalg veganske matvarer. De tilbyr også den veganske matkassen "Den grønne kassa".

Vegansk Julefestival 2015 Veganermat Nettbutikk Den Grønne Kassa

Norsk Vegansamfunns blide vegannisser med kaker, handlenett, og kanskje det aller viktigste: masse nyttig informasjon om veganisme! Denne organisasjonen er knallflinke og jobber bl.a. aktivt ut mot matprodusenter og butikker for å få flere veganske varer i hyllene. Støtt dem ved å melde deg inn her.

Vegansk Julefestival 2015 Norsk Vegansamfunn

Så var det tid for etterfest! 
For de som ikke fikk nok på selve festivalen, var det bare å følge med videre til after-party. Der ble det servert veganske drinker og stemningen var høy.

Det var en sliten, men storfornøyd og smilende festivalsjef Thomas Olsen, som kunne slenge seg ned i sofaen etter festivalen var over. Vel gjennomført! Her er han med søstrene Camilla og Heidi og mor Torun.

Vegansk Julefestival 2015 Thomas Olsen festivalsjef

Alltid like blide Lars Kjelkenes Giæver, mannen bak facebookgruppa Veggispreik .

Vegansk Julefestival 2015 Veggispreik Lars Kjelkenes Giæver

Helene, Elfi Maria, Gunnar, Kristina, Øystein og Erle koste seg på etterfest.

Vegansk Julefestival 2015 After Party

Sally fra Vegan Norway fikk jule-one-piece av selveste sjefsnissen.

Vegansk Julefestival 2015 Sally Renshaw Thomas Olsen

Ole Martin.

Vegansk Julefestival 2015 After Party

Flere fine folk: Ben, Ada, Odd-Harald, Ola og Synne.

Vegansk Julefestival 2015 After Party

Til slutt
Takk for en fantastisk fin festival. Jeg er så imponert over hvor bra det ble, hvor mange som kom og ikke minst hva min makker fra VeganPlan, Thomas, har fått til. Og for ikke å glemme, takk til alle de frivillige som gjorde festivalen mulig!

Neste år tipper jeg at festivalen vil utvide og finne et større sted, for køene var superlange og det var så mange mennesker som ville være med at det nesten ikke var plass. Men det må vi jo bare ta som et vanvittig positivt tegn. Tenk at så mange mennesker vil komme på en 100 % vegansk julefestival!

Takk for i år, vi gleder oss alle til ny julefestival neste år!! :)

Vegansk Julefestival 2015 Veganmisjonen Jane H. Johansen Veganmannen Thomas Olsen

Bruk gjerne bildene mine fra denne artikkelen om du vil, bare husk å merke med "foto: Veganmisjonen". (Gjelder ikke foto nr. 9, det er fra VegetarbloggenFå de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

18 kommentarer :

 1. Hurra! Jeg var ikke med selv i år, pga liten plass og mange besøkende, så satser på at det blir større lokaler til neste år, og da skal jeg meske meg!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for en fantastisk skildring fra festivalen! Vet det ligger myyye arbeid bak, med så mange bilder og lenker og navn å holde styr på. Nå har jeg også opplevd festivalen, tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja det er jammen en del timers arbeid å lage en sånn her artikkel ;) Hadde håpert å treffe deg på festivalen! Men nå fikk du et lite innblikk iallefall :)

   Slett
 3. Flott innlegg!
  Hyggelig å få så mange godord. Prøver å være blid, - anbefales :)
  Gratulerer med velfortjent tur, og skulle ønske jeg hadde hatt tid til å boltre meg litt utenfor min lille bod. Var forøvrig et par kjempehyggelige folk som sa seg villig til å sitte litt for meg så jeg fikk litt luft i løpet av dagen. Her er Veggispreik sin "live"-festival: https://www.instagram.com/veggispreik/

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Og bare hyggelig å dele ut godord, du fortjener det, du er jo alltid så positiv og gjør en kjempejobb!
   Og herlighet, gleder meg og begynner så smått å gå opp for meg nå at jeg faktisk skal være med på turen til USA.

   Slett
 4. Svar
  1. Tipper det er et alternativ som blir vurdert for neste års festival.

   Slett
 5. Fantastiske Jane!! Den veganturen til USA er SÅ velfortjent! Du er flink og dyktig og nydelig!1
  Så etter deg på festivalen, men fikk jo så lite tid den dagen. Håper det ikke er lenge til vi sees likevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Det kommer til å bli så gøy! :D Så etter deg også, men men :) Vi sees! <3

   Slett
 6. ÅH!!! Har lyst på vegantur til USA jeg også!! Men har flyskrekk og null penger...

  SvarSlett
  Svar
  1. Har egentlig flyskrekk jeg og, men får bare hoppe i det ;)

   Slett
 7. Damen med det fine rosa håret fra Funky Fresh Foods heter Linda!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Da er mysteriet med den rosa damen oppklart! Takk :)

   Slett
 8. Tusen hjertelig takk for en fantastisk dag! Dere er kjempe flinke! Stor varm juleklem fra oss!😄😄😄 Camilla 💝

  SvarSlett
 9. Den turen til USA er SÅ velfortjent. Jeg bruker oppskriftene dine nesten hver dag og har lært masse av deg om matlaging. Jeg var selv i USA i oktober, gled deg, det er sååå gøy. New York er selvfølgelig amazing :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D Gleder meg helt vilt mye allerede! Og har så mange planer om hvordan jeg skal lage reportasjer fra turen. Aldri vært i New York heller, så det kommer til å bli gøy!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...