Kikertomelett med vårløk, rødbete og ostebiter

Oppskrift Kikertomelett Vegansk Eggfri Omelett Kikertmel Rødbete Violife Ost
Den nye trend-omeletten. 
Den ser sannelig ut som en helt vanlig eggomelett, men neida. Her finnes ingen egg fra en høne, men derimot mel fra en bønne. Tro det eller ei, denne omeletten er laget av kikertmel.

Kikertomelett smaker deilig til lunsj, kveldsmat eller som digg påfyll etter trening. I denne har jeg puttet terninger av rå rødbete, vårløk, ostebiter og rødløk. Vi spiste herligheten på nystekte rundstykker med smør og med en liten grønnkål- og rødbetesalat ved siden av. Mannen kalte den "spot on!" og mente at dette må vi lage oftere framover. Yess, tenkte jeg da, for dette var godt!


Oppskrift Kikertomelett Vegansk Eggfri Omelett Kikertmel Rødbete Violife Ost

Har du vann og kikertmel, har du plutselig omelett. 
Når det gjelder fyll, kan du i grunn bruke hva du har av grønnsaker i hus. Slipp fantasien løs og lag deg en deilig eggfri lett-som-en-smekk omelett du også.

Oppskrift Kikertomelett Vegansk Eggfri Omelett Kikertmel Rødbete Violife Ost

Spesielt snadder var det med ostebitene som smeltet inni omeletten. Nom! Jeg brukte denne veganske osten fra Viotros: "Violife pizza flavour", kjøpt på helsekost. Selv om den heter pizza flavour, smaker den ikke pizza egentlig, heller lett røkt. Nydelig ost som jeg anbefaler på det varmeste. Måtte den bare komme i vanlig butikk snart!

Oppskrift Violife Ost Vegansk Kikertomelett Eggfri Omelett Kikertmel

Fargerik og fin.
Rødbetebitene has ikke i selve røra, men strøs over når du har fått omeletten i panna. Ellers ville vi fått rosa omelett. Noe som forøvrig kanskje er en god idé for barnefamilier, når jeg tenker meg om.

Oppskrift Kikertomelett Vegansk Eggfri Omelett Kikertmel Rødbete Violife Ost

Tips:
- Kikertmel fås kjøpt på innvandrerbutikker (det står ofte "gram flour" på pakka), helsekost eller større matvarebutikker med godt utvalg.
- Næringsgjær finner du på helsekost.
- Vil du ha en skikkelig eggete smak på omeletten, kan du tilsette litt svart salt. Det er et svovelholdig salt som fås kjøpt på innvandrerbutikker eller på nett, ofte under navnet kala namak.


(3 omeletter, passe til 2-3 personer)
2 dl vann
2 dl kikertmel
1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
1/2 ts salt
2 vårløk, hakket (= ca 1,5 dl)
1/2 rødløk, hakket smått
en neve ostebiter
et par never rå rødbete, i små terninger (= litt under 1 dl)

1. Visp sammen alle ingrediensene, unntatt rødbete, i en bolle.
2. Ha en liten dæsj olje i en stekepanne og hell oppi en tredjedel av røra. Strø over noen rødbeteterninger og stek på litt over middels varme.
3. Når omeletten sånn omtrent har stivnet på toppen, snu den og stek videre. Gjenta med resten av røra, og du har snart tre deilige omeletter klare for nom!Nom nom!

Oppskrift Kikertomelett Vegansk Eggfri Omelett Kikertmel Rødbete Violife Ost

Takk for inspirasjon fra facebook-gruppa hva slags veganmat lager du i dag, der det hyppig har vært postet bilder av kikertomeletter i det siste.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

11 kommentarer :

 1. Mannen <3
  Denne ser så god ut- elsker at du puttet oppi rødbete. Fikk utrolig lyst på fersk rødbete selv da jeg leste det :) Har ikke smakt kikertomelett, men har laget pai med kikertmelfyll for noen år siden, og det blir jo litt i samme gate. Og det var veldig godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, mannen ja <3 Jeg tester det aller meste av nye oppskrifter på ham. Han var veldig skeptisk til denne omeletten (han har smakt polentaomelett tidligere og det falt ikke helt i smak) så da var det ekstra gøy at han elsket denne! :D
   Rødbete ble nydelig oppi, særlig fordi de var rå da jeg hadde de i, så de fikk en sånn deilig fasthet.

   Slett
 2. Hva inneholder egentlig denne violife osten? Hvordan er næringsinnholdet kontra vanlig norvegia?

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne Violife-osten inneholder følgende: Vann, kokosolje (23%), modifisert stivelse, stivelse, havsalt, vegansk smakstilsetning (inneholder selleri), polyfenoler, farge: betakaroten.
   Næringsinnhold per 100 g:
   Kcal 285, fett 23 g -hvorav mettet fett 21 g, karbohydrat 20 g -hvorav sukker 0 g, protein 0 g, salt 2.3 g.

   Norvegia er laget av pasteurisert melk, salt, løpe (ikke-vegetarisk) og surhetsregulerende middel (kalsiumklorid).
   Næringsinnhold per 100 g:
   Kcal 351, fett 27 g -hvorav mettede fettsyrer 17 g, karbohydrat 0 g -hvorav sukker 0 g, protein 27 g, salt 1,2 g.

   Slett
 3. OMG! Dette må jeg bare lage. Det så helt fantastisk ut :D <3

  SvarSlett
 4. Har lest at alt som inneholder fargestoffet betakaroten også inneholder fiskegelatin som fargestabilisator, men det kan jo ikke være tilfelle her siden produktet er merka som vegan, så da stemmer jo ikke den påstanden. Syns uansett det er rart at de kan bruke en fargestabilisator uten å liste det som en ingrediens.

  SvarSlett
  Svar
  1. Betakaroten finnes naturlig i planter som feks gulrot, og har heldigvis ikke noe med fiskegelatin å gjøre. Dersom fiskegelatin er del av et produkt, skal dette være oppført på ingrediens.

   Slett
 5. Laga denne i går, den blei kjempegod! Eg hadde også i litt gurkemeie for ekstra gulfarge, og åt med litt ekstra violife og spinat :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...