Spagetti med kremet blomkålsaus

Oppskrift Spagetti Blomkålsaus Sunn Alfredo Fløtesaus Næringsgjær
Du trenger ikke tryllestav når du har blomkål! 
Sim-sa-la-boff, og den hvite blomstrende kålgrønnsaken forvandles til en herlig kremet saus som smaker fantastisk på nykokt pasta. Og det tar deg sannsynligvis lenger tid å koke pastaen, enn å lage selve sausen.


Du tror det ikke før du har smakt det.
Ja, denne oppskriften hører med rette innunder den kategorien. Jeg ser på den som min sunne versjon av en mer kjent pastarett, nemlig "Pasta Alfredo", hvor sausen består av smør, parmesan og fløte. Sammenliknet med den, er kremet blomkålsaus noe sånt som hundre ganger sunnere, og du kan du spise så mye du vil av den.

Oppskrift Spagetti Blomkålsaus Sunn Alfredo Fløtesaus Næringsgjær

Tips:
- De fleste typer plantemelk egner seg i denne oppskriften, feks soyamelk, havremelk eller mandelmelk. Bare sørg for at melken ikke er smakssatt med sukker, vanilje eller annet.
- Sausen kan lages uten næringsgjær, men det gir en unik og ostete smak til sausen, og jeg anbefaler å ha det med. Stikk innom en helsekostbutikk eller bestill på nett. Les mer om næringsgjær her.


(2 porsjoner)
3 hvitløksfedd, knust/finhakket
2 ss olje
4 dl plantemelk
1/2 blomkål, i små biter (= ca 300 g)
2 ss næringsgjær
1 ts løkpulver
1/2 ts salt

1. Ha hvitløk og olje i en kjele og stek forsiktig, ca et halvt minutt. Pass på så hvitløken ikke blir brent/brun.
2. Tilsett plantemelk og blomkål og la det koke i ca 3 minutter.
3. Bland inn næringsgjær, løkpulver og salt. Mos med stavmikser til det er helt jevnt. Her kan du enkelt og greit bruke stavmikseren rett oppi kjelen.

* Topp med frisk timian, nykvernet peppermiks og noen dråper god olivenolje.


Nom nom!

Oppskrift Spagetti Blomkålsaus Sunn Alfredo Fløtesaus Næringsgjær

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

50 kommentarer :

 1. Dette fenomenet har eg høyrd om ein gong før, men då såg det so komplisert ut. Dette derimot, ser ut som noko eg kan få til. Trur du det vert like bra med squashspagetti?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempeenkel å lage, så kjør på! Squashspagetti er garantert godt til :)

   Slett
 2. Dette blir definitivt dagens middag! :)

  SvarSlett
 3. Oioioioiiiii, jeg er forelsket oppi skyene. En blomkålsky av kjærleik og stappmett og aj carambaaa.

  SvarSlett
 4. Jeg var dum nok til å lese dette mens sulten på jobb, og jeg vet jeg ikke er hjemme før om ca 1 t 40 min. :-/

  SvarSlett
 5. OIOIOIOIOIOIOIOIOIII!!!!!!!!! har tenkt lenge på at "det MÅ da finnes en vegansk utgave av pasta alfredo!" Og her har du slått til! :) denne må jeg prøve engang! :D Hvis man ikke har spaghetti, kan man bruke makaroni da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, her er den ;D Bruk din favorittpasta, makaroni blir så bra så :)

   Slett
 6. Mmmm <3 Blomkål er bare en så allsidig og god og bra grønnsak. Helt utrolig hvor mye godt man kan lage med den altså!
  Klem til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra for blomkålen! Har du prøvd blomkål i pizzabunn? Det er snadder!
   Klem tilbake :)

   Slett
 7. :D Restene funka finfint som saus i grateng!

  SvarSlett
 8. kan du legge ut bilde av boksen med det næringsgjæret du brukte? Kan man gjøre den "mer ostete" i smak ved å tilsette vegansk ost?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må gjerne tilsette vegansk ost om du vil.
   Akkurat hvilken type/merke næringsgjær har ikke så mye å si. Jeg brukte for anledningen næringsgjær av merket Engevita, kjøpt på helsekost. Følg denne linken, så ser du bilde av den: http://veganlife.no/product.html/engevita-naringsgjar-b12

   Slett
 9. Ahh...Deilig og lettvinn middag! En mnd vegansk kosthold, ble til to. Nå har jeg jammen meg meldt meg på vegansk vår, så da blir det tre! Herlig at du deler et rikt oppskriftsarkiv med oss, Jane. Har ikke spist samme retten to ganger enda, bortsett fra vegisterkakene som døtrene krever med jevne mellomrom :) Er ikke spesielt begeistret for soyamince og tofu har jeg ikke prøvd enda, men næringsgjær: jummy!!! Nå skal jeg jammen meg ut på kjøkkenet og forsyne meg en gang til! Takk for nok en deilig oppskrift, og lykke til med kokeboka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende at du går inn i din tredje måned med veganmat! Du har ennå MYE å se fram til :D
   Om du skal prøve noe med tofu for første gang, vil jeg foreslå karrikaker med dill. De er knallgode! Kan varieres med ulike krydder og urter også, om du ikke er så begeistret for karri og dill.

   Takk for lykkeønsking, jeg sitter og skriver på spreng på boka i dette øyeblikk ;)

   Slett
 10. Mmm:) ser for meg at med tofubacon blir dette verdens beste carbonara:) skal prøves:)

  SvarSlett
 11. Brukte ditt veganske pizzabacon med soyamince istedenfor og strødde over, det ble fantastisk godt:) kommer til å bli laget ofte:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, det hørtes knallgodt ut! Kanskje jeg skal skrive det inn i oppskriften som et tips! :D

   Slett
 12. Genialt å lage en saus som dette til pasta. Er hånd i hanske! Seriøst, ta denne oppskriften med deg til Italia, Malta osv. Du kommer til å bli populær :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja kanskje jeg skal dra på misjonsreise til Italia? :D

   Slett
 13. Kjempe godt!!!!
  Hanne

  SvarSlett
 14. Dette var utrolig godt, men må nok ha litt grovere pasta, eller fylle på med linser eller mer grønnsaker neste gang. Noen forslag? :) Var ikke så mettende til middag, da jeg brukte fin pasta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dupert! Lag dobbel porsjon neste gang, eller som du sier, grovere pasta, linser eller stekt tofu ved siden av, grovbrød, mer grønnsaker... :) :)

   Slett
 15. Nydelig pastasaus, spesielt med krydra kikerter og parmegan på toppen. Takk for flott oppskrift!

  Hadde litt blomkålsaus igjen som jeg brukte som ost på pizza, noe som var både saftig og godt! Jeg hadde hatt i en del ekstra næringsgjær og jeg brukte to hele (økologiske og små) blomkålhoder så sausen var tykk og nesten gul. Passet perfekt til lynrask og god tortillapizza, men jeg skal prøve den på langpannepizza også. Kanskje det er godt med både blomkålost og cashewost, jeg gleder meg til å prøve i hvert fall. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra den falt i smak :) Og takk for tips om å bruke den på pizza! Kan tenke meg det ble bra, det må testes :D

   Slett
 16. Hei! Prøvte meg på denne retten og synes selv og fikk tilbake meldinger på at den smakte veldig lite.. Tips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den skal være mild og rund i smaken, men tilsett litt mer næringsgjær og løkpulver, ev. sleng oppi litt buljongpulver, så blir den mer smaksrik :)

   Slett
 17. Dette var veldig godt! Oppdaget for sent at vi ikke hadde soyamelk i huset, noe vi alltid pleier å ha. Brukte i stedet kokosmelk og litt vanlig melk, men neste gang blir den vegan. Serverte den omtrent som foreslått men i tillegg sammen med revne gulrøtter. Utrolig rask og grei å lage, og jeg er ekstra glad for alle de oppskriftene som funker i en travel hverdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre. Og det er lov å improvisere litt om man ikke har alle ingredienser i hus. Takk for at du liker oppskriftene her inne <3

   Slett
 18. Vi toppet med stekte squashskiver og spinat for å tømme kjøleskapet for uken. Det ble veldig godt! Spesielt med spinaten ^-^

  SvarSlett
 19. ÅååååååH!!! For en slager... Kan jo varieres som suppe og, fantastisk smak, selvom jeg IKKE har hatt i løkpulver ennå, løper & kjøper... Og innbiller meg at den kan passe til det meste ... <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaa, løkpulver er kjempegodt i mye! Jeg bruker det i mange oppskrifter, så om du kjøper en pose, vil du ikke ha problemer med å bruke den opp om du følger mine opskrifter ihvertfall :)

   Slett
 20. Nydelig!!! Min nye favoritt! :) Jeg hadde oppi litt spinat og en liten avocado for å gi sausen litt mer farge og kremete konsistens. Byttet forøvrig ut halve melken med havrefløte fra Oatly. Serverer vanligvis med spiralized squash:) Nom nom nom! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, så spennende vri du gjorde ved å tilsette avokado! Høres herlig ut! :D

   Slett
 21. Hei, jeg prøvde å lage denne med Oatly havremelk .... det gikk ikke så bra, den skilte seg :-( Heldigvis hadde vi jo en halvpart av blomkålen igjen, og havrefløte som jeg spedde ut med litt vann. Da ble det bra!!

  SvarSlett
 22. Denne sausen var nyyydelig :-) Når jeg varmet opp restene dagen etter så hadde jeg i en god ss tomatpure og det var bare kjempegodt <3 :-) Jeg har bare levd vegansk i et halvt år så jeg må forsatt lære "hodet" mitt at dette er sunt og jeg kan spise meg mett med god samvittighet. Mange år med kaloritelling har satt sine spor. Men jeg er på rett vei :-) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kjempefin tilbakemelding :) Og grattis med et halvt år som veganer <3 Du kommer helt garantert til å oppdage enda flere godsaker framover, og spise med god samvittighet som du sier :D Kos deg!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...