Litt sunnere taco

Oppskrift Sunn Taco Vegan Tacofarse Salatblad Hjemmelaget Guacamole Soyayoghurt
Litt sunnere og litt grønnere taco.
Denne måten å spise taco på må bare deles med dere! Det er nemlig så enkelt og så godt og opptil flere hakk sunnere enn den tradisjonelle tacoen i skjell eller burrito.


Bytt ut tacoskjellene med salatblad!
Den enkle veien til en litt sunnere taco er altså å bruke salatblader som tacoskjell. Her har jeg brukt hele blad av hjertesalat. De er akkurat passe store, passer perfekt til å fylles og smaker herlig friskt og knasende sprøtt. Jeg tror faktisk jeg foretrekker denne varianten fremfor de vanlige tacoskjellene eller hvetelefsene. Mye sunnere er det jo også. Hurra!
(Takk for inspirasjon, Silje:)

Som fyll har jeg brukt min favoritt: kjøttfri tacofarse laget med soyakjøtt (tvp) istedenfor kjøttdeig. Videre kan man jo bare lesse på med hva man vil. Ikke noe poeng i å spare på godsakene! I dag ble det mais, hjemmelaget tomatsalsa, dampede aspargesbønner og en god dæsj hjemmelaget guacamole på toppen (se oppskrift på guacamole nedenfor). To stykker av disse og jeg var stappmett (men jeg måtte bare ha én til... nom nom)!

Ser det ikke godt ut? :D

Oppskrift Sunn Taco Vegan Tacofarse Salatblad Hjemmelaget Guacamole Soyayoghurt

Tips:
Bruk to salatblad i bunnen. Legg dem oppi hverandre motsatt vei av hverandre, så får du en stødigere "skål". Eventuelt legg et ekstra blad på toppen før du momser i vei, så blir det litt mindre søl.avokadomos (nok til 2 pers):
1 moden avokado
en skvis limesaft (ev. noen dråper hvitvinseddik)
1 liten ts sukker eller annen søtning
2-3 ts soyayoghurt

1. Mos avokadoen med en gaffel.
2. Smak til med resten av ingrediensene. Mos til en ganske jevn mos.


* Sjekk også ut:
- taco med bønnestuing
- min favoritt taco
- quesadilla med fabelaktig bønnechili


Nom nom nom!!!

Oppskrift Sunn Taco Vegan Tacofarse Salatblad Hjemmelaget Guacamole Soyayoghurt

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

14 kommentarer :

 1. Digger å spise taco på den måten! :)

  SvarSlett
 2. Supergodt!! Slik lager jeg tacos også, oppi et salatblad, og det er jo myye bedre enn skjell/lefse :D

  SvarSlett
 3. Tortillaskjell er jo bare mel og fett. Og tortillalefser er nesten bare mel. Cirka 200kcal bare èn lefse eller ett skjell. Jeg elsker tex-mex og pleier å lage tacosalater istedet, men dette synes jeg var en morsom vri :)

  SvarSlett
 4. Så gøy at det er flere enn meg som har testet dette :)
  Og Rune: Ja, det er uhorvelig mye kalorier og fett/mel i skjell og lefser. Ganske kjekt å kutte ned på det!

  SvarSlett
 5. Nå fikk jeg lyst på taco!!! Ser nydelig friskt og grønt ut! Skal definitivt testes neste gang.

  SvarSlett
 6. Åhh...det hørtes deilig ut, tror jeg må prøve det en dag snart!

  SvarSlett
 7. Skal prøves! Lei av at jeg alltid blir i overkant mett av taco. Godt med en lettere og sunnere variant.

  SvarSlett
 8. Godt tips! Det skal jeg prøve.

  SvarSlett
 9. Takk for tipset. Det skal prøves ut. Såg veldig godt ut.
  Følger deg videre.
  Anita

  SvarSlett
 10. jeg prøvde meg på denne varianten av taco i dag. fylte med litt brun ris, tvp, mais og hjemmelaget tomatsalsa og guacemole. jeg elsker taco! du er kjempflink Jane. Gleder meg alltid over inleggene dine:)

  SvarSlett
 11. Wow, guacamole uten hverken hvitløk eller krydder, er ikke det kjedelig? Bruker å lage det med avocado, tomat, hvitløk, sitron + salt og pepper jeg.

  SvarSlett
 12. Hvor kjøper man sånnt soyakjøtt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Stikk innom en helsekostbutikk og spør etter TVP eller soya mince. Pass på at du får den finsmulede typen, ikke chunks.
   Ellers har de det ofte på innvandrerbutikker også :)
   Lykke til med jakten!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...