Taropuré

Oppskrift Vegansk Julemat Vegetarisk Taro Pure Jordskokk Tilbehør Julemiddag
Silkemyk puré av taro.
Jeg kan like gjerne innrømme det med en gang. Denne pureen er resultat av en aldri så liten feiltakelse.

Jeg skulle nemlig lage noe helt annet, nemlig jordskokkpure. Men siden jeg aldri hadde laget noe med jordskokk før, kjøpte jeg med meg feil grønnsak og endte opp med dette. Haha!


Jeg ble svært så fornøyd med min "jordskokkpure", og serverte den til en intetanende samboer som også syntes den var veldig god. Mistanken begynte å komme da jeg skulle lage suppe av de gjenværende "jordskokkene" mine, siden jeg hadde hørt at det skulle være så fryktelig godt. Resultatet ble mildt sagt uheldig.

Det skulle ikke mye googling til før jeg oppdaget misforståelsen.

For mens jordskokker ser slik ut... :

Oppskrift Vegansk Julemat Vegetarisk Taro Pure Jordskokk Tilbehør Julemiddag...eller slik:

Oppskrift Vegansk Julemat Vegetarisk Taro Pure Jordskokk Tilbehør Julemiddag...så mine "jordskokker" slik ut:

Oppskrift Vegansk Julemat Vegetarisk Taro Pure Jordskokk Tilbehør Julemiddag

For å finne ut hva jeg egentlig hadde laget måtte jeg tilbake i butikken, et asiatisk supermarked. Der sto et skilt med følgende: "eddoes" og "khai mon". Damen bak disken kunne ikke gi meg noe norsk navn på de. Etter litt detektivarbeid på google fant jeg ut at knollene jeg hadde fått med meg hjem kalles taro og kommer fra sørøstasia. På Wikipedia står det at taro er uspiselig og tilogmed giftig (!) når den er rå. Koking fjerner giftstoffene og gjør den ufarlig å spise.

Sånn, da har jeg innrømmet min lille flause, og jeg kommer aldri til å ta feil av jordskokk igjen...
Men feiltrinnet ble i dette tilfellet til suksess, for taropureen ble kjempegod! Fantastisk silkemyk konsistens og en mild, nøttete smak.
Her har du oppskriften:


1/2 kg taro
ca 2 dl vegansk matfløte (jeg har brukt risfløte)
litt frisk sitronsaft
salt + pepper
friske urter til pynt

1. Skrell tarorøttene, del de i mindre biter og kok møre i vann. Ca 15 min. Stikk en kniv i og kjenn om de er myke. Sil av kokevannet.
2. Ha taroen i en bolle, tilsett omlag halvparten av matfløten og mos med stavmikser. Spe på med mer matfløte til pureen har passe konsistens. (Jeg brukte 2 dl).
3. Smak til med salt og pepper.


* Drypp litt god olivenolje og friske urter over taropureen ved servering. Det får virkelig fram den gode smaken!

* Jordskokkpure finner du oppskrift på HER.

* Prøv taropure som tilbehør til tempehstek:

Oppskrift Tempehstek Vegansk Julemiddag Vegetariske Juleoppskrifter

Har du vært borti denne grønnsaken før?
Det hadde vært moro å høre om noen av dere lesere har prøvd den!~~ ~~~~ ~ ~ Jul på VeganMisjonen ~ ~ ~~~~ ~~

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

6 kommentarer :

 1. hehe, hell i uhell! Opplevd det flere ganger selv ;-p Ser i alle fall godt ut.

  SvarSlett
 2. Morsomt å prøve ut nye, uvanlige ting da!

  SvarSlett
 3. Hahaha, for et heldig uhell :-D

  SvarSlett
 4. Den grønnsaken har jeg sett flere ganger. Blir spennende å teste noe nytt!

  SvarSlett
 5. Jeg så denne roten i en grønnsakbutikk i går og tenkte jeg skulle prøve å lage noe av den. Hadde aldri sett den, og på veien hjem glemte jeg helt hva den het. Tror (etter å ha lest din blogg) at det kan ha stått Eddo. Så da jeg kom hjem visste jeg ikke hva det var og fant det ikke på bilder på google. Dermed la jeg ut bilde på facebook og spurte mine venner om noen visste hva dette kunne være. Fikk tips om Taro og at det var lurt å lage pure. Nå har jeg sett din oppskrift og kommer til å prøve. Ditt resultat ser i hvert fall veldig fristende ut!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...