Saftig vegansk sjokoladekake

Oppskrift Saftig Sjokoladekake Vegansk Uten Egg Melk Soyamelk Soyafløte
"I never met a chocolate I didn't like." (sitat: Deanna Troi, Star Trek)
Her får du sjokolade fra topp til bunn, i en oppskrift på en saftig, rik og fullstendig vegansk sjokoladekake.

Som kakefyll og topping: En luftig sjokolademousseaktig krem av soyakremfløte og smeltet mørk sjololade. Og som om ikke det var nok; enda litt mer sjokolade på toppen i form av kakaonibs. Skal det være sjokolade, så skal det være sjokolade!


Oppskrift Saftig Sjokoladekake Vegansk Uten Egg Melk Soyamelk Soyafløte

kake:
3 dl soyamelk
1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 dl sukker
0,75 dl kakaopulver
1 toppa ts vaniljesukker
1 toppa ts bakepulver
1 ts natron
2 ts eplecidereddik
ca 5 dl fint mel

fyll:
3 dl soyakremfløte
100 g mørk vegansk sjokolade
1 ts pulverisert kaffipulver
en klype salt

 

Lag først kaka slik:
1. Bland sammen soyamelk og olje i en bakebolle og visp inn resten av ingrediensene.
2. Ha blandingen i en smurt eller bakepapirkledt kakeform. Jeg brukte en rundform på 25 cm i diameter.
3. Stek på 200 grader i 20-30 min. Stikk en spiss kniv i kaka for å sjekke om den er ferdig, det skal ikke henge igjen noe røre på kniven. Sett til avkjøling.

Lag fyllet slik:
1. Visp soyakremfløten et minutts tid med en elektrisk visp. Smelt sjokoladen og tilsett den litt og litt i kremen mens du visper. Knus kaffipulveret mellom to skjeer og tilsett det i kremen sammen med en klype salt. Bland godt.* Del den avkjølte kaka i to og fordel fyllet inni og oppå kaka. Pynt med hakket sjokolade eller annet.

* Kaka holder seg fint i opp til tre dager, la den stå kjølig.Oppskrift Saftig Sjokoladekake Vegansk Uten Egg Melk Soyamelk Soyafløte

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

84 kommentarer :

 1. Ser helt himmelsk ut! <3
  Ble helt satt ut nå :P Og kakesulten! Må prøve å lage dette, får håpe jeg kan finne det meste innen denne uken :)

  SvarSlett
 2. Elsker sjokolade og selvsagt sjokoladekake! Den ser kjempegod ut ;-D Har du noen erfaring med og erstatte sukker med sukrin eller bjørkesøt i slike oppskrifter? Har ikke prøvd selv, men lurer på om det er en suksess eller ei...

  SvarSlett
 3. siklee! tenk å legge ut sånt på en tirsdag da, skulle vært bot for sånt, hehe :)

  SvarSlett
 4. Hihi, sjokoladekake på en tirsdag ja :D Lagde den i helgen, og klarte ikke vente med å poste oppskriften ;)

  Elin: Jeg har ikke testet med sukrin e.l. Oppskriften må nok endres litt på da. Har lyst til å teste litt og se hva jeg finner ut, hadde jo ikke gjort noe å få den sukkerfri.

  SvarSlett
 5. Hmm, ser ut som min tante Bjørg sin tropiske aroma fra barndommen. Funker det å lage med glutenfritt mel av noe slag, tror du?

  SvarSlett
 6. supermatforbarn: Hmmm, tropisk aroma, hihi. Ikke så mye tropisk aroma på denne her ;) Har ikke prøvd med glutenfritt mel, så neimen ikke sikker.

  Christina: Jeg brukte en rundform form på 25 ca i diameter.

  SvarSlett
 7. Jeg fikk servert denne på fredag, da jeg var på veganer-julebord :) Ufattelig god (men også innmari mektig - det holdt med ett stykke, he-he). Tusen takk for oppskrift og inspirasjon!

  SvarSlett
 8. Hei! Jeg bare lurte på noe ved oppskriften; kan jeg droppe/bytte ut eplecidereddiken? Og det samme med kaffe, det kan jeg vel trygt droppe? Håper på raskt svar, tenkte jeg skulle bake den i en bursdag :D

  SvarSlett
 9. Hei Madelen!
  Har ikke hatt anledning til å svare før nå, men eddiken har en funksjon og skal være med i kaka. Kaffien kan godt droppes. Håper du fant ut av det og at kaka ble god :)

  SvarSlett
 10. Denne ser virkelig god ut:) Ska prøve meg på denne ja :)

  SvarSlett
 11. Nå har jeg laget denne kake :) Den er kjempe god!!! Jeg tilsatt mye mindre sukker enn skrevet her, fordi jeg er ikke noe fan av sukker. Den ble søt nok alikevel :) Takk for oppskrifta!!

  SvarSlett
 12. Så flott! Uff ja, dette sukkeret... Bra den ble god med mindre sukker også! :D

  SvarSlett
 13. Masse sukker og hvetemel, er ikke veganere opptatt av at maten skal være sunn? Beklager at jeg er kritisk, men trodde at veganere spiste ekstra SUNT. Du bruker jo mye fint mel i maten du lager, dette øker blodsukkeret og inneholder lite næringsstoffer.

  SvarSlett
 14. Dette er ingen slankeblogg eller en sukker- og melfri blogg. Veganisme er ikke nødvendigvis en slankekur eller en superûbersunn "fri for alt"-diett. Denne bloggen presenterer oppskrifter uten animalske produkter, ikke uten kalorier eller "usunne elementer" her og der.

  Hvordan man administrerer næringsinntaket sitt er opp til hver enkelt. Man kan selvsagt være en usunn veganer og spise dynger av kake og vafler, pøse på med sukker og fint mel, leve på pasta og ketsjup osv. Men jeg vil påstå at veganere generelt spiser langt sunnere enn resten av befolkningen. Så du har helt rett i din antakelse om at veganere spiser ekstra sunt :D

  Det betyr ikke nødvendigvis at vi IKKE spiser brød, iskrem, muffins, sjokoladepudding osv. De veganerne jeg kjenner er skikkelig "matmomser" hele gjengen ;)
  Fordelen er, slik jeg opplever det, at det er enkelt å spise sunt som veganer. Det gir seg selv, når vi spiser så mye grønnsaker som vi gjør. Dessuten lager vi stort sett all maten vår fra bunnen av og unngår dermed industriprodusert ferdigmat.

  For å snakke for meg selv, så spiser jeg svært sjeldent sukker, og fint mel inngår heller ikke ofte i maten. Og det selv om noen av oppskriftene på bloggen min inneholder dette. Jeg bytter oftest ut raffinert sukker med andre typer søting, feks stevia, og melet med andre typer mel som feks quinoamel eller kikertmel. Jeg har ingen vektproblemer eller blodsukkerproblemer, er ikke på slankekur og er heller ikke redd for karbohydrater. Jeg er opptatt av å spise sunt, ja. Jeg er opptatt av at kroppen min får de næringsstoffene den trenger og som er bra for meg. Jeg ser ikke på det å spise is eller kake iblant som usunt. Alle de grønnsakene, belgfruktene, frø, nøtter m.m. jeg får i meg i løpet av uka gjør at mitt totale kosthold er balansert, smakfullt, variert, næringsfullt og utrolig digg. Det er hva jeg kaller SUNT! :)

  Jeg oppfordrer folk til å tenke selv. Har man problemer med vekt, så må man jo tilpasse kostholdet sitt deretter. Har man et ønske om å unngå hvitt mel og sukker, bruk noe annet.
  Og hvem sier at man må spise kake og loff hver dag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt sagt. Må innrømme at grunnen til at denne kaka har blitt min favoritt, er allergier. Har både egg og melk allergi i familien, Barnebarna er overlykkelige når dei ser denne kaka. Då veit dei at alle kan ete samme kake. Har også brukt denne kremen som topping på muffens/cup Aker. Helt supert. Takk for mange nydelige oppskrifter :-)

   Slett
  2. Takk for det :) Så supert at hele familien kan spise kaka, er ekstra koselig når man kan lage noe som alle kan kose seg med.
   Takk tilbake, for at du følger bloggen min!

   Slett
 15. Hei!
  Det funker helt fint å lage den med glutenfritt mel, ble kjempegod! Det eneste er at den kan smule litt.

  SvarSlett
 16. Ane: Takk for tilbakemeldingen! Hva slags glutenfritt mel brukte du?

  SvarSlett
 17. Glutenfri melblanding fra Toro

  SvarSlett
 18. Går det ann å sløyfe eddiken i denne (jeg er allergisk) ? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går fin an, men natronen trenger syre å reagere med for bidra til at kaka skal heve. Bytt ut eddiken med sitronsaft, det skal funke bra :)

   Slett
 19. Så synd. Jeg er allergisk mot syre (sitrus, eddik osv). Er det mulig å bruke bakepulver isteden for da, som ikke krever syre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bakt kaka uten eddik også, og det fungerte bra, bare den ble ikke riktig like luftig.
   Bruk en ekstra teskje med bakepulver, så blir det uansett kake :D Lykke til!

   Slett
 20. Tusen takk! :) Denne skal prøves :)

  SvarSlett
 21. Jeg eeeelsker denne kaken! Har bakt den i dag for ørtende gang! Så utrolig enkel å lage samtidig som den smaker helt nydelig! Namnam!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! Man får aldri nok kake, så er kjempeglad du har falt for denne :)

   Slett
 22. Jeg lagde denne her i dag og den ble så sjukt god! Og det synes alle ikke-veganerne som spiste den også. De ble veldig imponerte :) Så tusen tusen takk for en av mange supre oppskrifter :D

  SvarSlett
 23. Denne kaken lagde jeg i går ettersom at jeg fant oppskriften din helt plutselig. Terningkast 6 fra både meg og samboer og familie. Takk for en himmelsk oppskrift

  SvarSlett
  Svar
  1. :D Knall! Så kjekt at du fant denne oppskriften da :))

   Slett
 24. Denne skal jeg lage til venner i morgen! Men! Jeg har bare fått tak i havrekremfløte...tror du smaken blir særlig annerledes? Jeg har ikke brukt havre-meieri-produkter så mye før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og! Kan man bruke raps- eller olivenolje i stedet for solsikkeolje? Vet ikke om noen av de er nøytrale... Takk for svar :)

   Slett
  2. Havrekremfløte er like godt, kanskje BEDRE enn soyakrem! Kanskje kanskje bittelitt mer flytende (?) enn soyafløten?? Kommer ann på merket du nruker. Det blir helt sikkert godt uansett! Liker selv havrefløtesmaken veldig godt :)

   Og raps vs olivenolje, da ville jeg valgt raps, den er mest nøytral i smaken.

   Dette blir bra! Lykke til! :D

   Slett
  3. Håper forresten det er havreKREMfløte du har fått tak i, og ikke matfløte! :DDDDDD

   Slett
 25. Tuusen takk :D Haha, ja, jeg dobbelsjekket (trippelsjekket) at det var kremfløte :) Kjøpte inn Gogreen sin havrekremfløte :) Kommer nok til å si ifra i morgen hvordan det gikk :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Enda godt :o)
   Lykke til og gleder meg til å høre hvordan det går <3

   Slett
 26. Laget kaken tidligere i dag, den ble slukt opp og alle elsket den, flere spurte etter oppskriften :D Den var kjempegod! Havrekremfløten ble dog ikke så stiv som ønsket, enten det var kremen eller min feil, men ingen brydde seg uansett :D

  SvarSlett
  Svar
  1. JA :DD Så gøy å høre kaka ble godt mottatt! Litt bløt krem kan man alltids leve med, så lenge det er KAKE nom nom!

   Slett
 27. Hva mener du med "1 klype" salt?

  SvarSlett
  Svar
  1. En klype er liksom det du får med deg når du putter tommel- og pekefingeren ned i salt og kniper. Dvs bittelitt bare ;)

   Slett
 28. Ah, fantastisk kake! Lagde denne med havrekremfløte og sukkerfri vegansk sjokolade i kremen, og det gikk heldigvis fint(måtte ta det jeg fant i butikken). For en herlig og lettvint oppskrift. Denne skal lages flere ganger og spres til mange. En skikkelig misjonskake. ;) Takk for oppskriften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmmmmm, slurp slurp :P
   Supert at du likte misjonskaka! Kjekt at du fungerte bra med havrefløte og sukkerfri sjokolade.

   Slett
 29. Jeg har en liten kommentar til Anonym som spør om ikke veganere holder seg unna sukker og hvitt mel. Tror at en del veganere sliter litt med dette fordi karbohydrater lett kan bli en større del av kostholdet når de utelater animalsk protein. Da må metthetsfølelsen komme fra ulike fettkilder og planteprotein. Hvis ikke kan man fort bikke over til kaker og kjeks og godteri og annen mer usunn stivelse som fort kan bli vanedannende for mange. Kluet er å sørge for fettrike kilder til alle måltider. Gode dressinger med olje, avokado, nøtter, mandler og frø, oliven og kokosolje gir stabilt blodsukker og gjør det enklere å ikke bli en 'sukkerjunkie' :-P

  SvarSlett
 30. Hei! Denne kaka så veldig god ut! Tror du det vil funke å bruke havremelk i stedet for soyamelk?

  SvarSlett
 31. Jeg har stekt kaka nå som står til avkjøling...den ser ikke heelt ut som bildet ditt men det lukter godt :p Blir spennende å få på kremen og SMAKE!!! ;)

  SvarSlett
 32. Bare meg igjen :p Synes ikke kaka este noe særlig i forhold til din og den ble "tung" - går det an å ha i mer natrom og/eller eddik eller blir det helt feil? Kremen var bare himmelsk god!! Jeg prøver igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, det var synd da. Prøv igjen med litt mer bakepulver/natron/eddik. Lykke til!

   Slett
 33. Denne så supergod ut! Men jeg må muligens bytte ut noen av ingediensene, som ikke er å få tak i her... :/

  SvarSlett
 34. Hei! Jeg har bursdag imorgen, og i den anledning ønsket jeg å lage en sjokoladekake! Denne var jo bare perfekt! Akkurat nå står kaken til avkjøling og kremen i kjøleskapet, må si at kaffipulveret gjorde SÅ stor forskjell, nyyyydelig. Gleder meg! Peanøttkaramell-kaken skal også lages, den så jo supergod ut :-D
  Elsker virkelig bloggen din, har vært vegan i snart et halvt år nå, og jeg finner 99% av oppskriftene jeg bruker her :-)
  Hilsen en superfornøyd veggis :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei :)
   Så koselig at du lager sjokoladekaka på bursdagen din :) Håper den falt i smak!
   Kan anbefale kanelkake også, den er himmelsk!

   Gratulerer med dagen forresten! :D

   Slett
 35. Lagde denne nå nettopp - og den er så god! Og enkel å lage! Hadde litt lønnesirup på nederste bunnen, rett og slett fordi jeg elsker lønnesirup. Det ble skikkelig godt. Godkjent av forloveden :D
  Happy Valentine's Day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så kjekt å høre den ble god! Og høres digg ut med ekstra lønnesirup.
   Håper dere hadde en romantisk Valentinsdag <3

   Slett
 36. Elsker denne kaka, så enkel og god selv om jeg bytter ut sukker med kokosukker eller stevia da. Lager den til kvinnedagen i morgen nå, gleder meg til å spise den :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! En kake å feire kvinnedagen med! Gratulerer med dagen på forhånd :)

   Slett
 37. Hei. går det ann å bytte ut 3 dl sukker med sukrin. Og hvor mye sukrin skal man da ha?

  SvarSlett
 38. Hei :)

  Skal forsøke meg på denne om noen dager :) Vet du om den kan fryses ned..?

  Hilsen Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvd å fryse den, men det skal da vel gå greit antar jeg. Frys den isåfall ned uten kremen.

   Slett
 39. Agave sirup gir kanskje ikke den gode smaken som sukker i sjokoladekaken? :-) har nettopp skiftet over til veganer kost, så er litt ny på dette :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan nok ikke bare bytte ut sukkeret med agavesirup i kakedeigen. 3 dl sukker har en del å si for konsistensen :)
   Så spennede at du har lagt om til vegankost forresten :D Masse lykke til!

   Slett
 40. Sukker kan erstattes med agavesirup, stevia, honning eller kokkossukker.
  Hvetemelet kan erstattes med emmer, enkorn, jyttemel, og mulig man kan bruke kikertmel (har ikke prøvd dette enda).
  Natron og epleeddik, som forresten er sunt, kan droppes. Kaken blir ikke like luftig, men en kan bruke to ts bakepulver.
  Tilsett gjerne litt kanel og muskat, for en bedre smak.
  Dette fra en som elsker kaker, men ønsker å leve sunt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine innspill :) Etter min erfaring er det dog ikke bare å erstatte sukker med flytende elementer som agavesirup.

   Slett
 41. Dette har blitt favoritt sjokoladekaka i familien. Den ble prøvd ut til en veganer, men alle elsker den i vår familie nå, og den har blitt bakt utallige ganger. Det går fint å fryse den uten krem og fylle den når den skal brukes. Har ikke prøvd å fryse den med krem enda. Vaffeloppskrifta di er også en vinner. Vi har en liten venn på 7 år som ikke tåler egg og han ble så lykkelig når jeg lagde disse vaflene som også han kunne spise.Tusen takk for kjempegode oppskrifter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar :) Moro å høre dere bruker både kake og vafler fra veganmisjonen! :D

   Slett
 42. Hei! Kan man bytte ut vaniljesukkeret med noe annet? Jeg kan ikke spise raffinert sukker.

  SvarSlett
 43. Hei, går det an å piske kremen for hånd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer helt an på hvilken type kremfløte du bruker. Noen egner seg ikke å piske for hånd, om du ikke orker å holde på en time da ;)

   Slett
 44. Jeg brukte Alpro piskbar, men det funka dessverre ikke å piske for hånd. Da vet jeg det til neste gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er er seig å klare å få stiv ved håndpisking. Du kan jo ev. prøve en annen sjokoladekake / glasur uten kremfløte. Denne er fantastisk: MØRK SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE!

   Slett
 45. Hei!
  Tror du det er mulig å lage denne glutenfri? Isåfall, tips til mel? Elsker kaka! 😃

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, jeg har ikke testet å lage den glutenfri dessverre.

   Slett
 46. Har laget denne kaken noen ganger den er uten tvil god, men min kake blir alltid så flat. Har du noen gode råd for å få en høyere og mer luftig sjokoladekakebunn?

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...