Bolognese med vegansk farse og revet sopp


Skikkelig god veggie bolognese
Pasta Bolognese lages tradisjonelt med kjøttdeig, men det går fint an å lage en like god plantebasert versjon også - eller enda bedre spør du meg! Her har jeg brukt vegansk soyafarse og revet sopp som kjøtterstatning, og steike - det ble godt!

"Om jeg fikk dette servert på restaurant, hadde jeg kommet tilbake for å få nettopp den retten - om og om igjen!" sa venninnen min da hun smakte denne :)

Revet sopp 
Har du prøvd det i matlaging før? Det hadde ikke jeg, før jeg tilfeldigvis sto med et raspejern og noen sjampinjonger foran meg på kjøkkenbenken. Og vet du, det er skikkelig godt! Teksturen av den revne soppen gir utrolig fin fylde, og det er akkurat som om smakene kommer enda tydeligere fram.

Dette er første gang jeg presenterer revet sopp i en oppskrift her på bloggen. Håper du liker det!


Server bolognesen over nykokt pasta med et dryss ristede pinjekjerner og frisk rosmarin. Mmmmm!


Tips:
- Jeg brukte for anledningen Hälsans kök sin veganske soyafarse. Den finner du bl.a. i frysedisken hos rema.
- Bruk gjerne andre typer vegansk farse.


(4 porsjoner)

bolognese:
200 g gulrot 2 stk
1 gul løk (180 g)
2 ss olivenolje
1 boks knuste tomater (= 4 dl)
4 dl vann
150 g vegansk farse
2 ss soyasaus
1-2 ss grønnsaksbuljongpulver / 1-2 terninger
1 ss løkpulver
1 ss paprikapulver
2 ts tørket oregano
litt salt og pepper, smak til
200 g sjampinjong (= ca 2 medium store)


tilbehør:
pasta
pinjekjerner
frisk rosmarin, til pynt


1. Skrell og kutt gulrot og løk i små biter. Stek det i olivenoljen på middels varme under lokk i ca 5 min. Rør om iblant. Det skal ikke bli brent, bare mykt og blankt og lett gyllent.
2. Tilsett knuste tomater, vann, farse, soyasaus og krydderne (buljong, løkpulver, paprikapulver, oregano, litt salt og pepper). La det småkoke under lokk i minst 20 minutter.
3. Bruk en stavmikser og mos bolognesen til passe jevn. Ikke helt fullstendig grøt altså, men sånn at du får bort de største bitene av løk og gulrot, eller tild en er sånn du liker den best. Smak til med litt salt og pepper.
4. Riv soppen på grovt raspejern og tilsett den i gryta. Kok opp og småkok i 5 min.* Server over nykokt pasta.

* Rist pinjekjerner i tørr, panne til de er gylne og strø over som topping.
Nom nom!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

2 kommentarer :

  1. Jeg ønsker meg utskriftknapp på sidene dine (som er ganske vanlig nå), så jeg slipper kopiere, men slik at ikke bildene skrives ut heller, da går unødvendig blekk. Jeg samler på de oppskriftene jeg synes gir best resultat

    SvarSlett
  2. Mmmm lager denne nå og det lukter fantastisk på kjøkkenet! For en kombi av smaker. Tusen takk for nok en herlig oppskrift 😊

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...