Pizza-focaccia med oliven og ost

Deilig kosemat til dager da kosemat trengs
Denne varianten av focaccia lager jeg titt og ofte her hjemme, men jeg har aldri fått lagt ut oppskriften på bloggen, og det av en god grunn. Jeg rekker jo aldri å fotografere den før den er bortevekk, spist opp!

Jeg topper focacciadeigen med typisk pizzafyll: Ost, oliven og tomatsaus. Men istedenfor et dekkende lag med revet ost på topp, har jeg dyttet osteterninger ned i deigen! Og nettopp det, kjære lesere, er hva som gjør pizzafocaccia så sjukt god!

Altså, smeltede ostebiter innimellom luftig, tykk focacciadeig, smakfulle oliven og tomatsaus - kan det bli bedre da? Ta en bit og bli hekta!


Seee, så luftig den er! Masse små luftlommer. Og ser du den ostebiten der? Ååååh, herredude jeg døøør!!!Hos meg spiser vi denne som kosemat, moms moms! Gjerne med en god film på netflix som tilbehør.

Ooooh, jeg bare kan ikke få sagt nok hvor deilig den er. Bare LAG DEN! Og fortell meg veldig gjerne etterpå om du er enig!


Tips:
- Av krydder kan du feks bruke pizzakrydder eller urtesalt. Jeg brukte for anledningen Pasta Rossa på kvern fra Santamaria, som fås kjøpt på de fleste vanlige butikker. Ellers finner du nydelige krydderblandinger på feks Oliviers & Co eller andre delikatessebutikker.
- Jeg brukte Go'Vegan ost i bit.deig:
2,5 dl fingervarmt vann
1 ss chiafrø (kan sløyfes)
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
275 g hvetemel


topping:
50 g oliven (= ca 7 store)
40 g vegansk ost, i små terninger
pasta rossa eller annen type krydder du liker
2 dl hermetiserte hakkede tomater
olivenolje
flaket havsalt
en neve frisk rosmarin eller andre urter


1. Visp kjapt sammen alle ingrediensene til deigen i en stor bakebolle. Dekk til bollen og sett til heving på et lunt sted, 40 min eller mer. Ingen elting nødvendig. PS: Deigen skal føles klissete, ikke mettet.
2. Bruk litt mel på hendene og trykk deigen forsiktig ut over et bakepapirkledt stekebrett. Det dekker ca to tredjedeler av et standard stekebrett.
3. Sett stekeovnen på 250 grader og la leiven heve på ovnstoppen imens. Nå blir den hoven og fin!
4. Kutt olivenene i to og osten i små terninger. Dytt oliven og osteterninger ned i focaccialeiven. Krydre med ønsket krydder og fordel hakkede tomater på toppen.
5. Stek på 250 grader i 15 min.


* Drissle over noen dråper olivenolje på toppen, strø på litt flaket havsalt og pynt med frisk rosmarin før servering.

* Kutt focacciaen i biter og nyyyt!

* Smaker like godt kald.

* Kan fryses.Nom nom!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...