Ukemeny - med gulrot i hovedrollen!


Alle elsker gulrot.

I ukens meny finner du gulrot i alle rettene. For det er jammen mye godt man kan lage av denne knalloransje rotgrønnsaken. Spør og deilig, søt og mild - her får du den i alle mulige varianter: Fra burger til dipp, gryte, pai, saus og pålegg!


Gulrot, eller daucus carota som den heter på latin, har vært dyrket i Norge helt siden 1600-tallet. Den er en kjent og kjær grønnsak for oss nordboere, men den stammer egentlig fra langt varmere strøk, nærmere bestemt Persia. Heldigvis trives den også i kalde områder, så den egner seg godt å dyrke her i Norge.

Gulrota er i sesong til midten av oktober, så her er det bare å forsyne seg. Ta med deg en bunt neste gang du er på butikken og lag noe godt med gulrot denne uka!

Mandag: Pasta med grønnsaksaus og grønne soyabønner

Fordi pastasaus ikke alltid må være laget av tomater. Denne består av gulrot og paprika og er en mild og god saus som er lett å like for store og små.


Tirsdag: Høstgryte

Når de eneste grønnsakene i kjøleskapet er gulrøtter og løk? Hva gjør man da? Jo, da lager man høstgryte! Her er gulrota ommsluttet av en nydelig kokosmelksaus som du uten blygsel kan øse på tallerkenen.


Onsdag: Impulsgrateng

Gulrot i ovnsbakt form med bønner, peanøttsmør og asparges. En noe uvanlig kombinasjon kanskje, men jeg kan love det smaker godt!


Torsdag: Høstpai med rotgrønnsaker og squash

En pai som smaker like godt som den ser ut. Rosetter av rotgrønnsaker og squash i rødt, lilla, oransje, gul, grønt og lysbeige gjør denne paien til en ordentlig fargefest!


Fredag: Pad thai med tofu og rotgrønnsaker

Sprøstekt tofu og sprø grønnsaker. Alt omsluttet av en oh-la-la saus og toppet med hakkede peanøtter og frisk koriander.


Lørdag: Gulrotburger

Her ser du hvordan du kan forvandle gulrøtter om til en skikkelig diggbar burger. Server med ferskt hjemmebakt burgerbrød, basilikumpesto, tomat, rødløk og avokado og nyyyyt!


Søndag: Grønnsaker og store hvite bønner i woksaus

Grønnsakene er wokket slik at de fortsatt er sprø og gode, mens de store hvite bønnene er faste og snertne og herlig myke inni. Alt omsluttes av en marinade av ingefær, soyasaus og pepper. Så enkelt og så godt.Ukens pålegg: Gulrotlaks

100 % fiskefri "røkelaks" av ovnsbakt gulrot. Og det likner ikke bare i utseende, men sannelig i smak også. Det smaker røkt, det smaker salt sjø og jeg er helt slått i bakken av hvor delikat og godt det er.


Ukens dipp: Gulrothummus

Du tror det ikke før du har smakt det. Finn fram gulrot og hvite bønner og lag en deilig, myk, lekker, kremete og delikat okergul dipp!Ha en nydelig, oransjefarget uke, kjære lesere!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

1 kommentar :

  1. Om man går på Meny i disse dager, er det lett å se at det er høysesong for Gulrøtter! Mange spennende oppskrifter her som bør prøves!

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...