Vegansk ost fra Synnøve Finden!

#reklame
Go' Vegan Vegansk Ost Synnøve Finden Melkefri Gulost Skivet Revet
Nytt på markedet fra 15. september.
Stor nyhet i dag: For første gang i historien tilbyr en norsk osteprodusent vegansk ost! Osten heter Go'vegan, og det er tradisjonsrike Synnøve Finden som følger opp den grønne bølgen og nå satser for fullt på veganske produkter i det norske markedet. Fra og med 15. september kan du finne to forskjellige typer oster i butikkene, én skivet og én revet.

Hvor får man kjøpt dem?
Ostene blir å finne på Rema 1000, Meny og i enkelte Spar, Bunnpris og Joker-butikker. Frivillig listing på de tre sistnevnte, så om de ikke har ostene i akkurat din lokale butikk, er det bare å spørre om de kan ta den inn. Prisen blir på under femtilappen per pakke.

Dette betyr i praksis at vegansk ost endelig blir tilgjengelig for alle som har en butikk i nærheten! Jeg vet at dette er noe som har vært etterspurt lenge, og at det nå kommer vegansk ost i helt vanlige butikker er jo intet mindre enn fantastisk.

Go'vegan skivet.
Pakningen er på 200 gram og inneholder 10 store, tykke skiver av gulost. Den har en behagelig, mild og god smak og duft. Enkelte andre veganske oster jeg har smakt tidligere har en litt stram lukt av eddik, men det slipper du heldigvis her. Den lukter utrolig godt faktisk, litt sånn smøraktig på en måte.

Null stress å finne melkefri gulost å ha på skiva heretter!

Go' Vegan Vegansk Ost Synnøve Finden Melkefri Gulost Skivet Revet

Hva er ostene laget av og hvordan er næringsinnholdet?
Begge ostene er basert på stivelse fra potet, mais og ris. Andre ingredienser er bl.a. kokosolje, risprotein og vegetabilsk fiber. De er også tilsatt B12 og kalsium og er helt glutenfrie, palmeoljefrie, soyafrie og GMO-frie. Ostene produseres i Frankrike.

Sammenliknet med den originale Synnøve gulost av kumelk, er de lavere på kalorier (ca en tredjedel mindre) og fettinnholdet er omlag tre ganger så lavt. Av karbohydrat har den skivede typen 34 g og den revne 25 g per 100 g, mot mindre enn 0,1 g hos originalen. Proteininnholdet er mindre enn 1 g hos den veganske, mot 26 g hos originalen.

Go' Vegan Vegansk Ost Synnøve Finden Melkefri Gulost Skivet Revet

Hvorfor ønsker Synnøve Finden å satse på vegansk ost?
På spørsmål om hvorfor Synnøve Finden nå lanserer vegansk ost i Norge, svarer kategorisjef Preben Owren at de har sett at stadig flere nordmenn søker en vegansk livsstil, men at utvalget innen ost har vært for dårlig og dyrt. Han håper de nye produktene vil falle i smak hos publikum, og at Synnøve kan lansere flere veganske alternativer innen andre kategorier etterhvert. Det lover jo bra!

Go'vegan revet.
Pakningen er på 200 gram og inneholder en blanding av to typer revet ost. Fiks ferdig til å ha på pizza o.l.

Go' Vegan Vegansk Ost Synnøve Finden Melkefri Gulost Skivet Revet

Nå vet jeg at det garantert er mange som lurer på om den smelter fint, og det kan jeg skrive under på at den gjør. Jeg har selv vært med på den spennende prosessen i samarbeid med Synnøve Finden, for å få en vegansk ost ut på markedet. Vi har vært gjennom flere runder med testing av både smak, konsistens og smelteegenskap, og denne her kom desidert best ut når det gjelder smelting.


Se min oppskrift med Go'vegan på pizzaDa er det bare å glede seg, for om to små uker er de på plass i en butikk nær deg!

Go' Vegan Vegansk Ost Synnøve Finden Melkefri Gulost Skivet Revet

Dette innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Synnøve Finden.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

88 kommentarer :

 1. Hvordan er saltinnholdet på de? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal vi se her. Den skivede har 1,8 g og den revne har 2 g (per 100 g).

   Slett
  2. Har skrev nederst på bloggen. Det blir litt for mye salt mtp småbarn :(

   Slett
  3. Den er produsert i Frankrike. Trudde veganere var opptatt av miljøet og kortreist mat...Betyr visst ikkje noko det.....

   Slett
  4. Nå kan ikke jeg snakke på vegne av alle veganere, men jeg kan svare utfra hva jeg selv tenker.

   Jeg er opptatt av miljøet. Det er en av hovedgrunnene til at jeg er veganer. Jeg er opptatt av kortreist mat og kjøper veldig gjerne det når jeg har muligheten. Nå er det derimot slik at utvalget av norskprodusert, kortreist vegansk ost ikke akkurat er i overflod. Det finnes faktisk ikke en eneste norskprodusert kortreist vegansk ost i norske butikker. Ennå.

   Det kan godt hende at enkelte veganere velger å ikke kjøpe denne osten fordi den er produsert i Frankrike. Du trenger jo heller ikke kjøpe den, det er opp til deg. Det finnes også veganere som mener det er feil å støtte en produsent som også produserer ikke-veganske varer. Noen mener til og med det er feil å i det hele tatt handle i en butikk som selger ikke-veganske varer. Om man skal tenke slik, blir det svært vanskelig å være veganer, om man da ikke har mulighet til å dyrke all maten sin selv og ikke handle i butikk. Det blir i praksis umulig for svært mange av oss, for utvalget av helveganske butikker i Norge er forsvinnende liten.

   Dersom ingen veganere (eller andre) gadd å kjøpe denne osten fordi den er produsert i Frankrike, ville det gi signal om at det ikke er et marked for vegansk ost i Norge. Synnøve Finden ville tatt den ut av sortimentet og samtlige andre produsenter her i landet ville fått et tydelig signal om at vegansk mat heller ikke er noe de burde satse på. Dersom folk derimot kjøper denne osten og andre veganske produkter, vil det motsatte skje, og vi vil se en økning av tilbudet av veganske varer framover. Vi vil kanskje til og med få en norskprodusert, kortreist vegansk ost på sikt. Det at vi nå får en vegansk ost inn i dagligvarebutikkene her i landet er en aldri så liten sensasjon som jeg mener det er viktig å støtte opp om.

   Det er ikke slik at selv om man er veganer, så er man perfekt. Jeg er ihvertfall ikke perfekt. Selv om jeg skulle ønske at alt var miljøvennlig, kortreist og fair trade, betyr ikke det at jeg klarer å leve 100 % etter dette ønsket. Jeg handler utfra hva jeg mener er logisk og praktisk gjennomførbart. Jeg er klar over at dette ikke er godt nok for enkelte, utfra hvordan de tenker at en "korrekt" veganer bør leve, men jeg gjør så godt jeg kan. Og i sum er jeg overbevist om at mine valg bidrar til en bedre verden, både her og nå og på sikt.

   Slett
  5. Kå, du kunne nærmest sendt veganske oster til månen, så hadde de fremdeles hatt lavere klimapåvirkning enn animaliske oster. Selv med diesellastebil ifra Frankrike er miljøpåvirkningen ifra en planteost mange ganger lavere enn kyr som går og fiser og fôr som kommer ifra et annet kontinent, og er laget av regnskog.

   Slett
  6. Sant det, Rune. Legger ved en link til en ARTIKKEL fra Framtiden i våre hender hvor de konkluderer med at hva du spiser er viktigere for miljøet enn hvor kortreist maten er. Sitat fra artikkelen: "Kortreist mat har stort sett lavere transportutslipp enn langreist, men transporten har ofte lite å si for den totale klimabelastningen. For miljøet er det viktigst er å spise mer korn, frukt og grønt, og mindre kjøtt."

   Slett
 2. Fantastisk! Håper de blir tilgjengelig i hele landet, og ikke bare de store byene. Finnmark også!

  SvarSlett
 3. Er de fri fra melkeprotein også?
  Forvirrende når ting merkes som laktosefri i stedet for melkefri. Da pleier det jo å inneholde melkeprotein. Noe veganske produkter ikke skal. ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Osten er garantert vegansk og inneholder ikke noe animalsk. De hadde nok ikke kalt den Go' Vegan om den ikke var vegansk. Og tipper "laktosefri" brukes som begrep fordi det er noe mange kjenner til, og når osten i tillegg heter Go' Vegan, gir de en rimelig klar beskjed om at den ikke inneholden verken laktose eller melkeproteiner :)

   Slett
  2. Står merket med "Vegan" så da er det uten melkeprotein.

   Slett
  3. Jepp. Og de har i tillegg det offisielle veganmerket (stempelet med blomsten), så det skal ikke være noen tvil.

   Slett
  4. Tar meg alltid noen sekunder å fundere på det der.. Skjønner at "laktosefri" er blitt et begrep som gjenkjennes, men tenker likevel at det måtte jo vært bedre å bare skrive melkefri først som sist?

   Uansett en fantastisk nyhet også for oss som ikke tåler verken laktosen eller melkeproteinet!

   Slett
  5. Ingen tåler meøkeprotein, egentlig

   Slett
 4. Kan de ikke bare starte å produsere en kg allerede? 200 gram er jo bare en liten halv frokost jo :P

  SvarSlett
 5. Dette er knallbra!! Litt skuffet over skivet ost. Hvorfor ferdig skivet? Jeg liker ikke tykke skiver og har ostehøvel selv så fram til det kommer et stykke man kan dosere selv så kjøper jeg annen ost.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tipper dette bare er starten av hva vi får se av veganske oster framover, og at en fast ost er noe vi kan håpe på kommer litt seinere! Dette er første gangen en såpass stor produsent lanserer vegansk ost i butikker over hele landet, så jeg antar de vil se hvordan det går med salget og etterspørselen. Er det populært nok, går nok veien videre mot enda flere produkter etterhvert.

   Slett
  2. Håper du kan videreformidle at stor ost for å bruke høvelen på er ønsket fremfor ferdig skiver som antakelig har plast mellom hver osteskive.. Myyye mindre plast og bedre for miljøet ��

   Slett
  3. Det skal jeg gjøre. Det er forresten ikke plast melllom skivene.

   Slett
 6. Svar
  1. Den skivede har 664 mg kalsium per 100 g, mens den revne har 591 mg.

   Slett
 7. Helt fantastisk! Håper de snart kommer med en blokk med ost slik at man kan bruke ostehøvel å få tynne skiver. Vet du om den kan sammenlignes med simply V i smak?

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Har aldri smakt simply V, så det kan jeg ikke uttale meg om :)

   Slett
 8. Skulle ønske at den også var laget økologisk, da. Men flott at den er uten palmeolje!! :-)

  SvarSlett
 9. Stivelse fra poteter, ris og mais... sunn er den dessverre ikke :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer jo helt an på hva man mener er sunt og ikke.

   Slett
  2. At det ikke er spesielt gunstig for tarm og fordøyelse. Tåler ikke melk så håpet på et alternativ, men denne er jo nesten verre å gordøye enn melk.

   Slett
  3. Ah, så synd magen din ikke tåler det da :( Er det noen andre veganske oster du kjenner til, som du tåler bedre?

   Slett
  4. Med mindre du er allergisk mot poteter, ris eller mais skal det i utgangspunktet ikke være noe problem å fordøye stivelse. Snarere tvert imot. Hva slags sykdom / diagnose er det du har, Anonym?

   Slett
 10. Sunnere enn ost laget av kumelk i alle fall!;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange nordmenn henger nok fast i at "kumelk er best- ingen protest", selv om vi er mennesker og ikke kalver.Selv om mesteparten av verdens befolkning ikke drikker kumelk og lever aldesles fint med det. Selv om mange nordmenn sverger til kumelk som en nødvendighet for å forebygge benskjørhet, og selv om Norge faktisk ligger i verdenstoppen på i nettopp benskjørhet. Sunnhetsaspektet favner vidt og bredt og kommer helt an på hvem man spør. For meg er det ihvertfall ingen tvil om at jeg velger vegetabilsk ost fremfor melkeost. Det har med mange andre aspekter å gjøre enn bare sunnhet, men det er også med i beregningen.

   Slett
 11. Hvorfor Coop Exta kan har ikke det?????! </3 ;(((

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tipper det har noe å gjøre med at Coop satser sterkt på sin egen vegetarserie.

   Slett
 12. Vi pleier å si til andre at det må være melkefritt, og at laktosefritt ikke er godt nok, da det ikke er laktosen som er problemet, men melkeproteinet. Det er ikke kun dette produktet, men generelt på det norske markedet mye utydelig merking. Og dessverre er det ikke alle som vet hva vegansk betyr. Mange vet ikke forskjellen på vegetarisk og vegansk, og mange vet ikke forskjellen på laktosefritt og melkefritt. Hadde vært så utrolig flott om produsentene tok dette med tydelig merking seriøst.
  (For den osten fra Synnøve som er vegetarisk inneholder jo melk. Fort gjort å ta feil for de som ikke har noe kunnskap om det).

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at ukonsekvent merking generelt kan medvirke til berettiget forvirring. Men på denne osten burde det ikke være noen tvil. Den har for det første tittelen "Go' Vegan" skrevet med store bokstaver, den er merket med det offisielle veganmerket (blomsten) som det er strenge krav for produsenter å få lov til bruke, det står skrevet tydelig at den er laktosefri og om man fortsatt er i tvil, kan man gå gjennom ingredienslista på baksiden, hvor melkeprotein ikke er listet opp som ingrediens. Hva mer trengs?

   Slett
  2. Veldig enig! Lei av utydelig merking, hadde måtte lest ekstra på osten uansett...

   Slett
 13. Flott at det endelig kommer en ost som melkeallergikere som meg selv kan ha. Men dette har de hatt i nabolandet vårt lenge, og de har en kjempegod melkefri og vegansk ost i Sverige som heter Jeezly og fås kjøpt i blokk så man kan høvle av tynne skiver. Til en billig penge, under 20 kr stk og har lang holdbarhetstid. Der kan man velge mellom mange typer oster, til ulik bruk. Så bra jobba, men raska på med utvalget :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har hatt vegansk ost i Sverige lenge, mens her i Norge har det aldri skjedd før at en vegansk ost plutselig kommer i vanlige butikker. Og denne nye norske veganske osten er litt dyrere enn kumelksost akkurat nå, den kommer kun i to varianter, kun i skiver og revet og ikke i blokk. Jeg velger å applaudere istedenfor å kritisere.

   Slett
 14. Endelig kan man spise ost igjen - med god samvittighet! Men jeg - som mange andre, ønsker meg store blokker som jeg kan dele, skive eller raspe som jeg selv vil. Ønsker meg også typer med sterke smaker, som pepper-, chili-, paprikaost osv.

  Kaster ballen til Coop - nå må dere henge med og la oss få like mange alternativer med ost for veganere som av dem som er skapt av tortur og tidlig død..!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser det er flere som har nevnt at de ønsker blokker med ost. Skal ta innspillene deres videre til Synnøve :)

   Slett
 15. Men hvordan er smaken??? Er så lei av veganske oster som smaker rart og ikke hatt riktig konsistens.

  SvarSlett
  Svar
  1. De er gode på smak. Etter min mening mye bedre enn de ostene som til nå har vært tilgjengelig i utvalgte butikker. Man må ikke forvente at de smaker som ost laget av kumelk, for det gjør de ikke. Men de smaker godt på skiva, smelter fint og funker på samme måte som kuost.

   Slett
 16. Så flott... Men 2g salt per 100gr blir kanskje mye for små behandle barn. ☹ . Er det mulig å lansere en mildere versjon med mindre salt innehold?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, kanskje det er litt mye? Måtte sjekke helsemyndighetenes anbefalinger, og de skriver "​For barn fra 2 til 10 års alder bør saltinntaket begrenses til 3–4 gram per dag. For barn under 2 år bør saltinntaket være enda lavere."
   Om man regner på det, så har den skivede osten 10 skiver i pakka og veier 200 g, så 5 skiver er 100 g. 1,8 g salt per 100 g, så da blir det 0,36 g salt per skive. Så en skive ost blir ikke så ille da?
   Noen ernæringsfysiologer blant leserne som vil si noe mer om det?

   Slett
 17. Så utrolig bra :) Dette er et stort framskritt i de norske dagligvarebutikkene :) Håper og tror det vil komme mer og mer veganske produkter i hyllene etterhvert. Coop har satset på vegetar produkter, litt irriterende da de fleste produktene inneholder ost og/eller eggproteiner. Virker som flere og flere åpner øynene og ser hvor ille kjøttindustrien er for helse, dyr og ikke minst klima... Tusen takk for en fantastisk blogg, jeg har laget så mange retter fra siden din etter jeg, min samboer og mine 2 barn endret livsstil og ble veganere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et stort framskritt :) Håper folk vil kjøpe den, slik at den ikke blir tatt ut av sortimentet, og at det kanskje blir aktuelt å satse på flere/andre typer ost etter hvert også.
   Tusen takk for at du følger bloggen <3 og så flott at dere har blitt veganere alle sammen!

   Slett
 18. Å herreguuud, dette er jo helt utrolig! Jeg betaler over 70 kroner for 150 gram skivet Wilmersburger på Kiwi. Hvis jeg kan få Synnøve Finden til under femtilappen for 200 gram, betyr det mye. Dette er en fantastisk nyhet, hurra!

  Spørsmål, Jane. Du skriver:
  «Av karbohydrat har den skivede typen 34 g og den revne 25 g per 100 g, mot mindre enn 0,1 g hos originalen. Proteininnholdet er mindre enn 1 g hos den veganske, mot 26 g hos originalen.»

  Betyr det at den veganske osten har 25/34 g karbohydrat per 100 g, mens vanlig ost har 0,1 gram? Det er vel ikke mulig. Og har vanlig ost 26 ganger så mye protein per hundre gram som den veganske? Høres ut som enorme forskjeller, eller misforstår jeg noe? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette blir bra! :) Betraktlig lavere pris enn osten du nevner, som til nå har vært tilgjengelig i enkelte vanlige butikker som kiwi og meny.

   Til spørsmålet ditt om karbohydrat, så stemmer det. Jeg sammenliknet med Synnøve gulost original, næringsinnholdet på denne kan du se her. Dette har nok sammenheng med at den veganske osten er laget av bl.a. stivelse fra potet, mais og ris.

   Slett
 19. Hvor mange kalorier?

  SvarSlett
  Svar
  1. 213 kcal for den skivede og 220 kcal for den revne per 100 g.

   Slett
 20. Gleder meg til å smake! Har syntes Wilmersburger og Violife har vært ok som kalde oster. Håper den revne også smelter skikkelig! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i det, Wilmers og Violife har vært de beste til nå. PS: Den smelter skikkelig bra :D Se bare her hvor jeg har brukt den revne osten på PIZZA.

   Slett
 21. Jeg og min veganske samboer smakte nettopp den skivede osten. Den luktet godt, men den smakte mildt sagt ganske jævlig... Ettersmaken gjorde ikke saken noe bedre. Ingenting som minner om vanlig ostesmak her... Blir kun Violife heretter. Både kald og på pizza osv...

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffda, men sånn er det jpo bare, ikke alt faller i smak hos alle :) Bra du har et annet alternativ du liker!

   Slett
  2. Jeg leste det du sa om at den smaker jævlig. Hvordan kan du skrive noe så bombastisk, og etter min mening totalt feil.
   GO' VEGAN SMAKER BRA!
   Jeg har faktisk ikke kjøpt den før nå pga det du skrev, men hetter er det slutt på kumelkost for min del. Og prisen på Rema 1000 er kun 39.90 også, løp og kjøp!

   Slett
 22. Så denne nye osten på Rema og ble veldig glad! Det er helt supert med bedre utvalg. Funderte på om jeg skulle ta Wilmersburger i tillegg, i tilfelle jeg skulle bli skuffet. Men endte opp med kun Synnøve. Det angrer jeg på. Wilmersburger er mye bedre og verdt pengene. Har du "Æ" og kjøper få varer på Rema, får du avslag på Wilmersburger. Så prisforskjellen plager meg ikke.

  Jeg ønsker meg bare god ost, og for meg var ikke denne god. Denne er litt bitter i smaken, og litt tørr. Kan godt redusere litt på saltet også. Skulle hatt mer fett i seg. Skal prøve denne varm også, kan hende det er bedre da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan bare svare med samme tilbakemelding som til personen over, at alt faller ikke i smak hos alle. Persobnlig liker jeg Go'vegan bedre enn Wilmersburger, men vi er alle forskjellige.

   Slett
  2. Etter min mening og smak, er det ikke noe bittert i smaken av osten.
   GO' VEGAN SMAKER BRA!
   Jeg har faktisk ikke kjøpt den før nå pga det du og andre har skrevet, men heretter er det slutt på kumelkost for min del. Og prisen på Rema 1000 er kun 39.90 også, løp og kjøp!

   Slett
  3. Jeg er enig med deg, Erik, i at Go' Vegan smaker bra :) Jeg har smakt det meste som er å oppdrive av veganske oster, og den er faktisk veldig bra. Men som nenvnt over, så har vi jo alle forskjellig smak.

   En god nyhet til de som har smakt og ikke liker den, og for alle oss andre også, er at Synnøve Finden jobber aktivt videre med å forbedre produktet. Kan ikke si så mye mer enn det, men det er bare å glede seg :D

   Slett
 23. Jeg skrev innlegget overfor. Jeg testet ut osten til ostesmørbrød i dag. Hadde på litt krydder på toppen. Det gjorde susen, så da var ikke innkjøpet forgjeves!

  SvarSlett
  Svar
  1. Topp at du synes den funket bedre smeltet :) Og litt krydder i tillegg tenker jeg gjorde susen ja.

   Slett
 24. Kommer disse til å være i alle rema 1000 og meny butikker i hele landet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, her hadde jeg helt glemt å svare deg. Men ja, disse ostene skal være tilgjengelig på meny og rema. Dersom de ikke har de i din nærbutikk, har de kanskje ikke tatt dem inn. Da kan du be butikken om å ta de inn, de er i sortimentet :)

   Slett
 25. Har endelig fått testet denne nå (pizzaost) og den fungerte godt! Er meget fornøyd!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Vi er også veldig fornøyd med den revne smelteosten her i huset, supert å ha den i nærbutikken!

   Slett
 26. Lette på flere butikker etter Go' Vegan og fant den endelig på den andre meny butikken vi sjekket. De hadde den i skiver og skal heldigvis få inn revet snart. Jeg er så fornøyd med med innkjøpet at jeg måtte legge igjen en kommentar, noe jeg sjeldent gjør. Takk til både deg og Synnøve for at dere har gjort dette mulig! Veldig fornøyd med både smak og pris. Gleder meg til å prøve revet ost på pizzaen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så bra du fant det til slutt :) Gled deg til revet!

   Slett
 27. Fikk endelig tak i skivet ost idag, har bare funnet revet.. Har prøvd mange f.skj oster, de fleste er spisbare. denne leder nok sålangt:)
  Litt skuffet av det ikke er 10 skiver, er 9 skiver i de to pakkene jeg har kjøpt. Og i andre typer er er det 7 skiver, så syns det hørtes så bra ut at det skulle være 10 i denne. Kan jo ha vært et parti som er sånn..mnmn God var den ihvertfall!!! Og på høy tid man fikk et billigere, bedre alternativ til ost enn det som har vært å få tak i her i Norge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har fått rapport om at langeret har vært/er utsolgt og at butikkene til tider har vanskelig med å få bestilt nok. Et godt tegn det da, men kjedelig for alle som vil smake :)
   Hmm, det skal være likt gram-innhold i pakningene ihvertfall, kan det være at osteskivene var ekstra store? Enig i at det høres mystisk ut. Alle de jeg har testet har hatt 10 skiver i seg. Skal gi tilbakemelding til SYnnøve Finden om det.

   Slett
  2. Takk for svar, så bra at du kan gi tilbakemelding.. Alle skiver var like store, ikke veid den så vet jo ikke om var 200g eller ikke. Men lå en og annen svært tynne små løste biter bak den bakerste skiven... Så kanskje det var meningen at det skulle vært den tiende?! Kjøpte et par pakker til fra samme butikken før det blir tomt igjen og var ni i de også. Så er nok fra et parti som har blitt pakket feil eller noe sånt...

   Slett
  3. Mystisk altså. Må være noe feilpakking. Men 200 gram er det du betaler for, så om det ikke er 200 gram, kan du gå og klage i butikken :)

   Slett
 28. Elsker osten. Håper den kommer snart i butikkene igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet Synnøve Finden jobber på spreng for å få den på plass til alle som etterspør, så vi får bare håpe den kommer fort tilbake! :)

   Slett
 29. Uansett om det er planteost eller kuost synes jeg at skivene minner noe om gummi. Jeg gjetter at det har med produksjonen å gjøre. Dessverre ikke noe for meg. Hvertfall ikke som pålegg på brødskiva. Synnøve Findens revne ost har jeg prøvd på pizza, fungerte bra nok for meg.

  Har du hørt om den skivede osten kommer som vanlig "blokkost"? Jeg er nysjerrig på om den blir bedre i smaken og konsistensen enn den skivede.

  Astrid och apornas ene hele ost (chili och paprika) har en bedre konsistens. En smulete ost, er selvfølgelig ikke som en kuost. Uansett har jeg mer tro på den grunnet konsistens og smak.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hver sin smak :) Jeg kan ikke avsløre noe direkte, men kan si at det er godt håp for at begge de tingene du etterspør blir innfridd. Den du nevner fra A&A har jeg ikke smakt, må testes!

   Slett
 30. Hei, hvordan er det å bruke den skivede varianten på pizza? Smelter den? Har spurt på min lokale Rema 1000 og de har bare den skivede osten, ikke revet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ville i så fall ha revet den først. Jeg har testet med skivene på pizza, og det blir ikke optimalt, da de blir liggende som "lokk" på pizzaen. Men dersom du river / hakker dem i mindre biter først, funker det fint!

   Slett
  2. Takk for svar! Da skal jeg prøve det :-)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...