Vegansk løkpai

Oppskrift Vegansk Løkpai Hjemmelaget Pai Uten Egg Eggfri Kikertrøre Jeg sier bare wow! 
Dette er uten tvil den beste paien jeg noengang har smakt. Den er fylt til randen av herlig løk, og istedenfor piskede egg har jeg brukt kikertrøre. Den smaker altså bare helt sjokkerende himmelsk, og når den står i ovnen, fyller den kjøkkenet ditt med den mest sultfremkallende duft du kan forestille deg.

Kikertrøre funker perfekt som "eggestand", og det er jo ganske kult å vite at man faktisk ikke trenger egg for å lage pai. Akkurat det skulle jeg veldig gjerne ha visst da jeg ble veganer for åtte år siden, for jeg har alltid elsket pai og savnet det ganske lenge. Ingen grunn til å gå rundt paisulten heretter, heldigvis!

Vi leker ikke løkpai. 
Skal det vært løkpai, så skal det være løk. Ikke bare litt løk heller. Jeg brukte to store løk i denne oppskriften og fylte opp paiskallet fullstendig med bare løk. Pluss at jeg dyttet nedpå litt ekstra vårløk på toppen også.

Ikke vær redd for at det blir skarp løksmak, det ordner seg gjennom stekingen. 50 minutter på 200 grader får fram det beste i løken og du ender opp med en aldeles nydelig pai som er til å dø for! Tenk bare på løksuppe, der bruker man jo uanstendige mengder løk, og etter koking blir det dødsgodt. Det funker på akkurat samme måte her.

Oppskrift Vegansk Løkpai Hjemmelaget Pai Uten Egg Eggfri Kikertrøre

Tips:
- Butterdeigsplatene er fra TC brød, kjøpt på rema. Platene veier ca 75 g per stk. Findus sin butterdeig er også vegansk.
- Jeg brukte én gul og én rød løk, men det er ikke så nøye hva du bruker, bare det er løk.


(2 porsjoner - dvs passe til to voksne middagssultne)

3 frosne butterdeigsplater
300 g løk, i tynne halvmåneskiver (= ca 2 store løk)
75 g vårløk, hakket (= ca 2 stk)
3 dl kaldt vann
100 g kikertmel (= ca 2 dl)
1 ss tørket ramsløk (ev. bruk gressløk)
1 ss vegansk buljongpulver (ev. bruk knust grønnsaksbuljongterning)
et par never revet vegansk ost (kan sløyfes)

1. Start med å ta butterdeigsplatene ut av fryseren og legg dem side ved side på en fjøl e.l. De trenger ca 20 min. på å tine før du kan gå løs på dem. Imens har du god tid til å forberede resten av paien.
2. Skrell og kutt løken i tynne halvmåneskiver og hakk vårløken.
3. Visp sammen vann, kikertmel, ramsløk og buljongpulver i en bolle. Det blir en tynn røre og denne vil stivne under steking, på samme måte som eggestand.
4. Nå er det på tide å sette på stekeovnen på 200 grader og finne fram en paiform. Jeg brukte en stor rund form på ca 24 cm i diameter.
5. Kjevle én og én butterdeigsplate, til de er omtrent dobbelt så store. Legg dem oppi paiformen så det dekker hele formen. Ikke så nøye om det ser perfekt ut. Kutt av overskytende butterdeig fra toppen av kantene med en kniv. Er det noen tomme steder igjen i formen, kan du bruke den overskytende butterdeigen og lappe det sammen som et lappeteppe. Butterdeigen skal dekke hele bunnen og sidene i paiformen.
6. Fordel løken i paiskallet, det fyller hele formen. Legg vårløken på toppen og hell over kikertrøra. Strø litt revet vegansk ost over.
7. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 50 min.


* Pynt med friske urter og server!

* Paien holder seg fint i kjøleskap i ca tre dager. Bare å varme den opp igjen på 200 grader til den er gjennomvarm, eller spis den kald.Nom nom!

Oppskrift Vegansk Løkpai Hjemmelaget Pai Uten Egg Eggfri Kikertrøre

Takk til Viken gartneri Frosta for friske urter (oxalis og basilikum), brukt som pynt på bildene.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

3 kommentarer :

 1. Ser godt ut! Tror du maismel kan brukes istedenfor kikkertmel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja den er virkelig knallgod! Kikertmel er helt essensielt i denne oppskriften og kan ikke erstattes av maismel.

   Slett
 2. Smører du aldri forma når du lager pai...?

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...