Bli med i fakkeltog mot pels!

Fakkeltog Mot Pels 2016 Veganmisjonen
Førstkommende lørdag arrangeres Noahs fakkeltog mot pels i 26 norske byer. 
Dessverre, kan man si, for pelsbransjen burde vært avviklet for lenge siden. Det er på tolvte året tusenvis av mennesker samles for å si hva de mener om pelsdyroppdrett, og som i fjor håper jeg dette blir siste gangen vi trenger å gå i tog.

Jeg skal være med i toget her i Oslo. Oppmøte for fakkelsalg er på Youngstorget 17:00. Toget går deretter til Stortinget, hvor det holdes appeller av profilerte personer og politikere. Men det er altså ikke bare i Oslo det arrangeres tog, 25 andre byer er også med i markeringen.

Her er oversikten over hvilke byer som arrangerer fakkeltog mot pels


La pelsdyrene få ha pelsen sin i fred!
Vakre, uskyldige dyr lever sine liv innesperret i små nettingbur, bare for at vi mennesker skal pynte oss med pelsen deres. De har ingen mulighet til å dekke sine naturlige behov som utløp for aktivitet og jakt, sosiale behov. Dyrene kan reagere på dette med abnorm adferd, som å bite på egen kropp, valpedrap, sirkling rundt og rundt i buret eller apati. At noen har samvittighet til å gå med pelsen til et dyr som har lidd på den måten er helt uforståelig for meg.

Reven er svært sosial, og kommuniserer med kroppsstilinger, ansiktsutrykk, lyder og lukt. Spesielt lydspråket er variert. Det er avdekket ni lydtyper, som hver kan kombineres og varieres på mangfoldige måter. 
Reven har et sterkt behov for utforsking, jaktadferd og sosial lek. Undersøkelser viser at reven graver for å undersøke nye steder, gjemme mat og for å finne fluktveier. I bur har reven ingen mulighet for å få utløp for aktivitetsbehov, hevde revir eller å selv få påvirke sosiale omgivelser.
Fakkeltog Mot Pels 2016 Veganmisjonen

Til tross for massiv motstand mot pels blant nordmenn, gikk regjeringen nylig inn for fortsatt drift av pelsdyroppdrett i Norge, og pelsdyrnæringen får årlige subsidier på omlag 22,5 millioner kroner.

Undersøkelser viser at mink har et sterkt behov for badevann. Trolig er dette behovet naturlig tilstede hos mink i fangenskap, selv om de jo aldri har opplevd slik kontakt med vann. 
I bur har minken ingen mulighet for å hevde revir eller opprettholde en naturlig avstand til andre dyr. Den må holde ut med fremmede mink rundt seg, hele døgnet. I tillegg har det lille rovdyret ingen muligheter for naturlig aktivitet, som jakt på land og i vann, utforsking eller lek.

Fakkeltog Mot Pels 2016 Veganmisjonen

Om du ikke har mulighet til å møte opp på noen av fakkeltogene, kan du vise din støtte til pelsdyrene ved å støtte organisasjoner som kjemper for å legge ned industrien, for eksempel Noah eller Dyrevernalliansen.

Du kan også sende en e-post til dine lokale politikere og fortelle hva du mener, og selvfølgelig være bevisst på å ikke kjøpe plagg med pels. Noah trenger også hjelp til å henge opp plakater rundt omkring i forkant av fakkeltoget, så meld deg gjerne som frivillig.

Vis din støtte til de forsvarsløse og bli med du også! 

Fakkeltog Mot Pels 2016 Veganmisjonen
(kilder: noah, dyrevernalliansen)

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...