Vegansk Julefestival 2016 - Her er utstillerne!

Snart er det klart for Vegansk Julefestival i Oslo.
Dette er andre året festivalen arrangeres, og hele 40 utstillere er på plass! Her kan du lese om noen av høydepunktene.


I år blir det plass til alle.
Festivalsjef Thomas Olsen forteller at julefestivalen i år utvider med større lokaler. I fjor var det lange køer med folk som ville inn, men mange måtte snu og gå hjem igjen fordi det ikke var plass til alle. Dette slipper du i år, for nå har julefestivalen flyttet til Chateau Neuf og har 3000 kvadratmeter å boltre seg på!

Du kan forhåndskjøpe billett allerede nå. Da slipper du å stå i den vanlige køen.
Forhåndsbestill billett her


Utstillerne
Vegansk Julefestival 2016 blir full av spennende utstillere som frister med dyrevennlige julegaver, julemat, julesnacks og julekos. Hele 40 forskjellige utstillere er med, så her blir det noe for enhver smak.

Her er et utvalg av de 14 utstillerne jeg gleder meg aller mest til å få med meg (i alfabetisk rekkefølge):


1. Death By Dinosaurs
Jeg elsker t-skjorter og bager med veganske motiver, men det er ikke så ofte man finner nye og kule motiver. Svenske Death By Dinosaurs kommer til julefestivalen for å selge sine spesialdesignede t-skjorter og handlenett. Kanskje har de med seg denne, som heter "tofumonster" :)

2. Fristelse Café
Fristelse Café startet med et konditori i Drammen, og har nå tatt turen til hovedstaden hvor de har startet opp en helvegansk gourmetrestaurant. På festivalen selger de lekre veganske kaker som garantert vil friste mange.


3. Ecopets
Ecopets selger fullverdig vegansk hunde- og kattemat som ikke går på bekostning av smak, helse, andre dyr eller miljøet. Produktene er helt fri for kunstige tilsetningsstoffer og GMO. De har også med seg skinnfrie halsbånd og andre fine julegaver til kjæledyrene.


4. Hepla
Helsepersonell for plantebasert kosthold er ernæringsfaglige rådgivere, ernæringsfysiologer, leger og andre utdannet innen ernæring, helse og medisin. De sitter på masse kunnskap og er tilgjengelige for å svare på alle spørsmålene du har om veganisme og helse.


5. Ice Ice Vegan
Vegansk softis og kuleis med julestrø! Jeg har selv smakt softisen fra Ice ice, og gleder meg til å smake mer, for det er slett ikke ofte man får tak i denslags. (foto: vegetarbloggen.no)


6. Kongler og Gress
Norges beste podcast? Det er ihvertfall Norges eneste plantebaserte podcast, og jeg digger den! Stemmene bak er Heidi fra Oslo vegetarfestival og Thomas fra Vegansk Julefestival. De lager nye episoder hver uke med nye temaer, gjester og konkurranser. På julefestivalen skal de spille inn en egen julefestival-episode. (foto: veganmannen.no)


7. Loving Hut St. Hanshaugen
Et av mine favorittspisesteder i Oslo. 100 % vegansk! På årets festival gleder jeg meg til å smake på deres juletallerken med seitanstek og masse deilig tilbehør.


8. Mat fra Hagen
Sprudlende grønn matglede fra Trondheim, og nå snart med egen filial i Oslo! På årets julefestival kan du smake på Hagens Juleburger.


9. Nøtteblanderen
Nøtter og tørket frukt. 100% naturlig uten tilsetninger. Brente mandler og masse annet godt til jul. De har også et bredt utvalg frø og er en økosertifisert bedrift.


10. Vegan Norway
Fantastiske Vegan Norway er appen som hjelper deg å finne vegansk mat og varer i nærheten av der du er. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har klikket meg inn på Vegan Norway på mobilen når jeg er sulten på noe godt. På årets festival vil de ha en liten pop-up cafe med veganske, hjemmelagde cookies og kald plantemelk.


11. Veganermat
I tillegg til å drive nettbutikk og matkassen Den grønne kassa, har de nå nettopp åpnet sin første butikk/cafe i Moss hvor de selger veganske varer til heldige Mossinger. På festivalen har de med seg masse spennende produkter og julesnacks.


12. Veganlife
Nettbutikk med rikt utvalg av veganske kjøtterstatninger, oster, pølser og kosttilskudd. På årets festival finner du flere av bestselgerne, blant annet vegansk godteri og ribbe. Jeg har selvfølgelig testet ribbebitene, og på bildet under ser du veganmisjonens oppskrift på soyaribbesteaks.


13. Vego
Sveriges første og største veganske matmagasin. Mannen bak magasinet, Mattias Kristiansson er tilstede på festivalen, og de skal også lansere en vegansk pepperkakehus-bok på norsk!


14. Woolerine
Marte og Sofia fra Woolerinne selger myke klær laget av bambusviskose. På nettsiden deres kan du lese at bambusstoff puster bedre enn bomull, er naturlig antibakterielt og absorberer fukt 3-4 ganger bedre enn bomull. Et knallbra og dyrevennlig alternativ til ull.Dette og mye mer kan du glede seg til på Vegansk Julefestival 26. - 27. november! 

Se fullstendig liste over utstillere her

Les mer og inviter venner til festivalen på facebook her

Besøk nettsiden til julefestival.com her


Kanskje vi sees lørdag 26. - søndag 27. november?* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

2 kommentarer :

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...