FaVaffel

Oppskrift Favaffel Falafel Stekt I Vaffeljern Hjemmelaget
En oppskrift fra drømmeland. 
Hei, du deilige, vakre, velduftende falafel. Stekt i vaffeljernet, servert med myke rundstykker, avokado, gule tomater og grønn salat. La meg spise deg NÅ! 

Ideen til denne kreasjonen oppsto i søvne her for noen netter siden. Jeg drømte at jeg drev en favaffel-bod langt borte på en øde tropisk strand, og midt i palmesus og solskinn sto jeg altså der og solgte favafler til sultne strandgjester. Det var den mest populære matretten i mils omkrets, og folk gikk helt av skaftet over denne fantastiske oppfinnelsen. Da jeg våknet, var det selvfølgelig umulig å la være å teste ideen, og resultatet ble jammen knallbra. 

Tam-tara-tam, FaVaffel!!!

Oppskrift Favaffel Falafel Stekt I Vaffeljern Hjemmelaget

Lag ganske enkelt en falafelfarse på vanlig vis. Kikerter, løk og krydder i en food processor og kjør i gang.

Oppskrift Favaffel Falafel Stekt I Vaffeljern Hjemmelaget

Vips, så har du ferdig favaffelrøre, klar til å stekes i vaffeljernet.

Oppskrift Favaffel Falafel Stekt I Vaffeljern Hjemmelaget

Jeg serverte favaflene akkurat slik jeg gjorde i drømmen: Med paprikarundstykker som burgerbrød, grønn salat, gule tomater og avokado. Mmmm!

Oppskrift Favaffel Falafel Stekt I Vaffeljern Hjemmelaget

Tips:
- Kikertmel fås kjøpt (billigst) på etniske butikker eller i større matvarebutikker som meny og coop.


(ca 4 stk / 2 porsjoner)
1 boks ferdigkokte kikerter (= ca 3,5 dl)
1/2 gul løk, hakket
1-2 hvitløksfedd, hakket
2 ss olje
4 ss kikertmel
1 ss malt spisskummen
1 ss løkpulver
1 ss vegansk buljongpulver
1 ts malt koriander
1 ts bakepulver
2 krm kardemomme

1. Hell av laken på kikertene og skyll dem godt i kaldt vann.
2. Ha kikertene i en food processor sammen med de andre ingrediensene.
3. Kjør til det er en passe jevn masse. Er det tørt, tilsett litt mer vann / olje. Det skal være en tykk mos, omtrent som fast potetmos.
4. Smør vaffeljernet med olje og legg en god klatt røre ned i jernet. Stek til favaflene er gylne. PS: Her får du ikke røre helt ut til kanten.

Steketips:
- Dette er ikke en flytende røre, slik vaffelrøre vanligvis er, så du må bruke en sleiv eller en stor spiseskje og legge en klatt falafelfarse i jernet. Jeg lagde mine med en mengde på ca 2 store spiseskjeer per stk, da fikk jeg 4 favafler på ca 10 cm i diameter. De fyller altså ikke hele jernet.
- Favaffelen er litt myk når den er nystekt, så lirk den forsiktig ut av jernet med en gaffel. Den blir fastere ganske fort.


* Server med burger- eller pitabrød og passende tilbehør.


Nom nom nom!!

Oppskrift Favaffel Falafel Stekt I Vaffeljern Hjemmelaget

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

18 kommentarer :

 1. Blir det mer enn en vaffel av denen oppskriften?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg fikk 4 stk på ca 10 cm i diameter av denne oppskriften, passe til 2 porsjoner. Jeg stekte de altså ikke slik at de fylte hele vaffeljernet. Har skrevet det inn i oppskriften nå.

   Slett
 2. Kan man erstatte kikertene med mere kikkertmel, i tilfelle hvor mye ekstra kikertmel? Liker å gjøre alt lettvint så har tenkt å droppe løken og røre deigen sammen kjapt for hånd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt spørsmål. I første omgang vil jeg si nei. Du kan sikkert få til å lage kikertvafler, men det blir jo noe helt annet.Løken kan erstattes med løkpulver om du vil.

   Slett
 3. Var helt nødt til å legge igjen en hilsen, da vi nettopp så ferdig den siste episoden av BoJack Horseman, sesong 1. Der nevnes det "fawaffle" i en bisetning, og vi synes det var storveis humor, fordi det hørtes ut som en falafel stekt i vaffeljernet. Rett etterpå så vi at du hadde lagt ut dette :) Pussig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss, så snodig :D Har ikke sett den filmen, men det burde jeg kanskje :P

   Slett
 4. Hmm, har du et eget jern til dette, eller satser du på at det ikke smaker spisskummen av vanligvaflene neste gang? Benjamin

  SvarSlett
  Svar
  1. Bruker mitt vanlige vaffeljern jeg. Om det blir spisskummensmak på neste vanlige vaffel har jeg faktisk ikke tenkt på ;)

   Slett
 5. Lager denne nå og sliter Max med å få dem hele ut av vaffeljernet. Har nonstick, men selv med smøring blir den ene delen hengende igjen i toppen uansett. Prøvde å steke i pannen, men da gikk alt i oppløsning. Smaken er jo upåklagelig, men neste gang jeg lager denne vil jeg tilsette egg og mer kikertmel (er ikke veganer), i håp om en mer sammenhengende falvaffel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oida, det var jo synd. I mitt jern går det helt knirkefritt.

   Slett
 6. Kan jeg erstatte kikertermelet med noe annet? Fikk ikke tak i!

  SvarSlett
 7. Tusen takk for en super oppskrift! Det ble utrolig godt. Enkelt og rimelig var det og. Jeg brukte hvetemel, siden jeg ikke hadde kikertmel. Det fungerte veldig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra, så bra å høre! Takk for tilbakemeldingen om at hvetemel funket fint!

   Slett
 8. Haha, så nettopp dette på serien The Affair og tenkte på deg' :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, så morsomt. Hørte at favaffel var omtalt i en annen serie også, så dette må være hot akkurat nå! ;)

   Slett
 9. Et lite tips (kombinert favaffel- og facontips, faktisk): Jeg laget facon etter din oppskrift til frokost i går. Var litt utålmodig, så det ble bare delvis sprøtt, men da jeg varmet restene i mikroen til middag, ble de sprø (det er tips #1, var som å spise smulene på bunnen av potetgullposen). 300 gram tofu er tydeligvis mye mat, for jeg hadde *fremdeles* igjen tilsvarende noen spiseskjeer med sprø smuler i dag, og kom på at jeg kunne strø dem oppå favaffelrøren før jeg stekte den. Stor suksess! Som pannekaker og bacon... bare at det var vafler og facon. :)

  Takk for en flott blogg, forresten. Jeg er ikke veganer, men elsker å prøve nye ting, så jeg har hatt noen veganske dager og har fremdeles fire faner oppe med oppskrifter jeg skal prøve utover uka, samt varer fra asiabutikken som jeg må lære meg å bruke. (Du har ikke noen oppskrifter for sånn "mock duck" på boks? Foreløpig plan er å bare frese det i panna og lage vindaloo.)

  SvarSlett
  Svar
  1. O O O O, nå fikk jeg stjerner i øynene her! Takk for innspill! Fa-facon-vaffel! Haha, det må jeg jo bare teste. Høres smellgodt ut :D

   Veldig koselig at du liker bloggen min, og at du koser deg med å teste ut veganmat <3 Mock duck er under testing her i huset for tida. Har ingen opskrifter ute med det foreløpig, men det kommer nok. Fortell meg om du finner på noe godt med det da!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...