Mettende linsegryte med grønne erter og minimais

Oppskrift Linsegryte Sunn Gryterett Med Linser Gukrot Shiitakesopp Kjøttfri Rask, enkel og veldig tilfredsstillende. 
Har du linser i hus, kan det fort bli middag. Denne lisegryta lagde jeg til sen aftens her om dagen. Skapene var egentlig ganske tomme for ingredienser, men en sulten kvinne (med linser på lur) vet alltid råd.

Gryta ble laget på slump. Litt av dett og litt av datt. Jeg ventet en middagsgjest, og alle som har vært invitert hjem til meg på mat, har nok fått med seg at "her skal maten fotograferes før vi spiser" (sånn er det å drive matblogg).

Men vet dere hva, gjesten ble med inn på fotostudioet og knipset noen bilder selv, og hovedbildet øverst i artikkelen er det faktisk han som har tatt! Veldig kjekt med fotokyndige, eller bokstavelig talt linsevante, folk på besøk må jeg si ;)

Oppskrift Linsegryte Sunn Gryterett Med Linser Gukrot Shiitakesopp Kjøttfri

Tips:
- Du kan fint bruke kun én type linser.
- Tørket shiitakesopp kan erstattes av tørket steinsopp. Fås kjøpt på etniske butikker eller velassorterte dagligvare-/delikatessebutikker.
- Tørket sopp kan droppes, om du ikke får tak i. Går så fint så.


(3 porsjoner)
2 bokser hakkede tomater
4 dl vann
1 dl røde linser
1/2 dl puy-linser (ev. grønne/brune linser)
1 stor gulrot, i biter
2 tørkede shiitakesopp, hakket smått
1 ss vegansk buljongpulver
2 ts soyasaus
1 ts lønnesirup (ev. sukker)
litt salt + pepper, smak til
1 boks minimais, i biter
1 dl frosne erter

1. Ha tomater, vann, linser, gulrot, sopp, buljong, soyasaus og lønnesirup i en stor kjele. Kok opp og la det koke under lokk til linsene er møre, 20-30 min.
2. Smak til med salt og pepper, kanskje trengs litt mer soyasaus også.
3. Tilsett minimais og erter, kok til alt er gjennomvarmt.


* Server med tykke skiver grøvbrød.Nom nom!

Oppskrift Linsegryte Sunn Gryterett Med Linser Gukrot Shiitakesopp Kjøttfri
Takk til Espen Norderud for foto nr. 1. 

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

34 kommentarer :

 1. Åh nam! Noe så enkelt som ser så godt ut!:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, ja hejdigvis trenger det ikke alltid være så avansert for at det skal være både vakkert og godt :D

   Slett
 2. Hvor får man kjøpt tørket sopp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tørket sopp kjøper jeg som regel på innvandrerbutikker, der har de det som regel til en bra pirs. Ellers finner du det i velassorterte dagligvarebutikker som meny, ultra og coop.
   (takk for spørsmålet, skal skrive en notis inn i oppskriften om det)

   Slett
 3. *sikle, sikle*
  Utrolig lekkert og veldig fristende flinke du :)

  SvarSlett
 4. Denne lignet veldig på chiligryten som sto i oppskriftsboka "Fra boller til burritos" som jeg fikk på ungdomsskolen! Kjøttdeig, mais, tomatpuré, chili, osv... og så kommentaren: "Ønsker du ikke mais, kan du erstatte de med en boks brune bønner". Jodda... jeg erstattet kjøttdeigen med røde linser (sånn boks fra GoGreen) og fulgte ellers oppskriften med mais, tomatpuré og alt... og dæven.... Skal hilse å si at det ble MAT!! Sterkt som *beep*, så det gikk noen liter med vann... jeg lærte ihvertfall forskjellen på "en liten teskje" og "spiseskje" den dagen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så morsomt :) En spiseskje chili da eller? Hehe.

   Slett
 5. Suppen her er fantastisk! Jeg lavede den uden svampe, men med en krydderiblanding, der fik lov til at svede med løg og hvidløg først: koriander, spidskommen, brune sennepsfrø, tør ingefær, gurkemeje. Kikærter og røde linser. Heldigvis er suppe til i dag også:) TAK for opskriften.
  Vh
  Dorthe

  SvarSlett
 6. Nok en gang TAKK! Det hender ofte at jeg rundt kl 15 begynner å lure på hva i al verden jeg skal lage for middag. Det er da jeg er innom bloggen din for å hente inspirasjon. I dag var en sånn dag der jeg i tilleg ikke hadde noe spesielt lyst til å stå og lage mat lenge så denne enkle oppskriften var perfekt. Så lett og så godt. Eneste jeg gjorde annerledes var å tilsette litt hvitløk og så noen spinat puter som jeg ble så sugen på da jeg plukket frosne erter i butikken på veien hjem. SKIKKELIG NOM NOM. TUSEN TAKK.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! Spinatputer og ekstra hvitløk høres jo absolutt perfekt ut!

   Slett
 7. Hei! Når du skriver to bokser tomater, hvilket merke bruker du? Det er jo forskjellig mengde i de forskjellige boksene... Kunne du skrevet opp gram i tillegg? Det hadde vært til stor hjelp! (Gjelder forresten bønner også, o.l...) Tuusen takk!!
  Vennlig hilsen Hildegunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Jeg bruker ulike merker på hermetiske tomater. I bokser (da mener jeg en sånn tradisjonell blikkboks) er det alltid 4 dl hermetiske tomater. Hvor mange gram det er, er ikke så nøye. 1 boks tomater = 4 dl.

   Når det gjelder bønner, så er det også 4 dl i en boks, men siden man heller av laken og ikke bruker denne, blir det ca 3,5 dl bønner. 1 boks bønner = ca 3,5 dl bønner.

   Slett
 8. Åå, nam! Denne må lages snart! Kan man bruke disse mungo(?)bønnene i denne? Kjøpte en pose med for å lage den ene burgeren din, og får liksom ikke brukt opp resten.

  SvarSlett
 9. Åå, nam! Denne må lages snart! Kan man bruke disse mungo(?)bønnene i denne? Kjøpte en pose med for å lage den ene burgeren din, og får liksom ikke brukt opp resten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan gjerne bruke mungbønner istedenfor linser om du vil :) Men bløtlegg de da over natta først :)

   Slett
  2. Kanskje jeg burde lage flere oppskrifter med mungbønner! Ellers er et tips for å få brukt opp posen din å spire de :D

   Slett
 10. Gjerne det! De er jo så kjekke, siden de ikke må koke så lenge :-D
  Spire de, ja. Det var lurt! Bare legge de i litt jord, vanne, og vente? Og spise spirene? Dårlig på planting... Haha

  SvarSlett
 11. Super oppskrift for dager man ikke har handlet inn mat og må bruke ting man vanligvis har :D Jeg har tørket steinsopp, fungerer det? Og skal man ikke bløtlegge den først, skal den i gryten mens den er tørket?

  SvarSlett
  Svar
  1. Steinsopp vil funke utmerket! :D Bare å kutte den mens den er tørr og slenge den oppi gryta.

   Slett
 12. Denne fungerte faktisk romstemperert til jobb-lunsj også. Veldig god!

  SvarSlett
 13. Tenkte å lage denne til middag i dag! Men du sier at linsene skal koke i 20-30 min (sammen med det andre), da regner jeg med at du har brukt tørkede linser? Har endel bokser med linser som ikke er tørket, burde jeg da vente med å legge i disse?
  Takk for masse matinspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, det stemmer, jeg brukte tørre linser. Men du kan fint bruke ferdigkokte også. Da trenger du ca 3,5-4 dl ferdig kokte. Kok det i trinn 1 (minus linsene) til gulrota er passe mør, så tilsetter du linser og går videre på trinn 2.
   Lykke til og kos deg!

   Slett
 14. Jeg tenkte også å lage dette med ferdigkokte linser, men trenger jeg like mye vann? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt oppfølgerspørsmål! :) Jeg ville prøvd med feks 1 eller 2 dl vann i første omgang, og så sett an om det ble for tykt. Heller tilsette mer van mot slutten. Lykke til!

   Slett
 15. Elsker denne retten! Har lagd den til middag flere ganger nå. ^_^ Den er så god!
  Takk for at du har lagd denne flotte oppskriften og denne fine matbloggen!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så koselig å høre <3 Og takk for at du følger og bruker veganmisjonen :)

   Slett
 16. Ble veldig god! Den fikk en runde med stavmikseren før erter og mais kom i siden jeg syntes den ble ganske tynn. Også ble det nanbrød til. Perfekt sommermat :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra den falt i smak! :D Litt stavmiksing gjorde sikkert susen. Eventuelt kan du ha i litt mer linser neste gang om du ønsker mer fylde :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...