Tempehterninger i tomatsaus

Tempeh i tomatsaus. 
Gyllenstekte tempehterninger som har fått putre i en tomatsaus av friske tomater, løk, basilikum og anisfrø. Etter en halvtimes tid har sausen kokt inn og tempehterningene er skikkelig saftige og smakfulle. Her servert med krønsjpoteter og persillepesto.


Hva er tempeh?
Tempeh er laget av hele fermenterte soyabønner som er presset sammen til en blokk, og på en måte likner den på sin fetter Tofu. Forskjellen er at tempeh har mer tekstur og mer "å bite i" om du skjønner hva jeg mener. Beste sammenlikningen jeg kommer på i farta er denne: Mens tofu er som blendet ananasmos silt gjennom en sil, er tempeh som den ferske utgaven av ananas, rett fra frukten.

Tempeh kan fint erstatte kjøtt i flere retter. Den kan kuttes i skiver eller terninger, smuldres eller moses, og den er enkel å steke. I tillegg har den en super næringsprofil. Her snakker vi 19% protein, noe som slett ikke er verst. Nei, det er faktisk knallbra!

Hvor kjøpe tempeh?
Her i Oslo finner du tempeh på asiatiske utikker, for eksempel på stormarkedet Scanasia i Storgata. De pleier å ha masse tempeh i kjøleskapene sine. 400 g for under 30 kroner. Jeg kjøper ofte inn mange av gangen og fryser ned, for tempeh tåler frysing veldig godt.

Hvordan utvalget er i resten av landet er jeg ikke helt sikker på, men ta turen innom asiatiske butikker og spør. Om de ikke har det inne, kan de kanskje bestille for deg. Jo større etterspørsel, jo bedre utvalg. Jeg har også sett tempeh på enkelte helsekostbutikker.Tips:
Om du ikke får tak i tempeh, bruk en blokk fast tofu isteden.


(2 porsjoner)
400 g tempeh, i terninger
4 store modne tomater, i båter
1 gul løk, hakket
1/3 rød chili, finhakket
1 ts vegansk buljongpulver
en neve frisk basilikum eller persille, hakket (ev. 1 ts tørket)
1 ts anisfrø
salt + pepper

1. Stek tempehterningene gylne i olje.
2. Mens tempehterningene steker, ha tomatene i en bolle og mos med stavmikser til det er en fin saus. Ev. bruk blender. Tilsett løk og chili og mos videre til det er en ganske jevn mos.
3. Når tempehterningene er gyllenstekt, hell tomatsausen over. Tilsett buljongpulver, basilikum og anisfrø og la det hele småputre i ca 30 min, til tomatsausen har kokt inn. Smak til med litt salt og pepper.


* Jeg har for anledningen servert med krønsjpoteter og persillepesto. På toppen, et dryss persille og noen edle dråper god olivenolje.

* Pasta eller ris er finfint tilbehør.

* Se flere oppskrifter med tempeh her.


Snadder!* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

2 kommentarer :

  1. Det så spennende ut :) Jeg er ingen veganer men synes det er veldig gøy å lage vegansk mat. I går lagde jeg meg glutenfri veganburgere... nam :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, tempeh er et spennende produkt og et godt alternativ til tofuen. Glutenfrie veganburgere høres nammmm ut! :D

      Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!