Veganmisjonen tester: Innendørs urtehage

#annonse
Mitt eget lille innendørs drivhus.
Åh, som jeg elsker denne saken her! Den står i vinduskarmen på kjøkkenet og er verdens fineste lampe, samtidig som den er et hus for urtene mine. 

Jeg har testet KitchenGarden fra Fiskars. Konseptet er en beholder hvor man setter urteplantene, en lyssøyle i midten og en kuppel som settes over. Dette skal gi optimale vekstforhold. Etter et par måneders prøvetid må jeg bare si meg superfornøyd. 


Nå kan du vinne en KitchenGarden premium. 
Veganmisjonen har hele tre stykker å dele ut til dere lesere. 

Slik deltar du: 
- Skriv en kommentar under denne artikkelen og fortell meg hvorfor akkurat DU fortjener å vinne en innendørs urtehage. 
- Konkurransen varer til lørdag kl 24:00. Vinnerne blir offentliggjort i ukemenyen som kommer ut på søndag. 
- PS: Husk å legge igjen kontaktinformasjon som mail eller navn på facebook, slik at jeg kan få tak i deg om du vinner. Lykke til! :) 

Konkurransen er nå avsluttet. 


Innendørs drivhus i sus og dus. Tipp topp, både for urtene og for meg som bruker mye av disse grønne og velduftende smaksbombene i matlagingen. 


Her i Norge er det ofte vanskelig å holde liv i sensitive urteplanter, spesielt nå når vi er inne i den mørke årstiden. Jeg har ikke tall på hvor mange planter jeg har kjøpt, brukt litt av til dagens middag, og så blir de stående der til de visner hen i løpet av noen dager. Like trist å kaste dem hver gang.

Men nå altså! Jeg trodde det ikke før jeg hadde prøvd det selv, men denne oppfinnelsen er virkelig genial. Aldri før har jeg klart å holde urtene levende og friske så lenge. I urtehagen får de det de trenger av lys, lunhet og luftfuktighet, og jeg får den luksus det er å alltid ha friske urter tilgjengelig.

Se denne lille filmen som viser forskjellen på urter som står i og utenfor urtehagen.Vanne må man gjøre. 
3-4 cm vann i bunnen er passe mengde. Etter min erfaring holder det å fylle på vann et par ganger i uka, ihvertfall nå på høsten, avhengig av hvor mange potter du har i urtehuset. Vær obs på at enkelte typer urter krever mer vann enn andre, så vannmengden må tilpasses etter det. Når du trenger friske urter til matlagingen, er det bare å skyve opp døra i kuppelen og forsyne seg. 


Det er plass til to små og to store urteplanter. 
De oransje potteholderne på bildet under følger med og gir støtte til urter med liten potte. I bunnen av disse legger man en grå kapillærmatte som er laget av et filtaktig stoff og har to flapper som stikker ut i bunn. Den fungerer som en kunstig rot og suger opp vann til planten. Kapillærmattene kan også legges direkte under pottebunner som ikke står i potteholder. Det kan være kjekt for urter som trenger ekstra mye vann. Mykje lys og mykje varme.
Urtehagen er utstyrt med et spesiallys, en søyle i midten, som simulerer sollys og som skal skape ideelle vekstforhold. Lyssøylen avgir ikke varme, så plantene brenner seg ikke på den.
På premium-utgaven har man mulighet til å styre farge og lysstyrke med en fjernkontroll. Du kan også stille inn på en døgnsyklus, slik at lyset slår seg automatisk av åtte timer i døgnet. Dette er anbefalt fordi planter trenger å "sove" akkurat som oss. Fjernkontrollen er magnetisk og kan henges på kjøleskap e.l.
Kuppelen isolerer mot trekk og kulde og bidrar til å skape et lunt sted hvor plantene kan trives. Luftfuktigheten inni kuppelen ligger på rundt 85%.

Med ulik farge på lyset blir urtehagen til en stemningsfull lampe. Det røde lyset skal stimulere til bladvekst / vekst i bredden, mens det blå lyset skal stimulere til vekst i høyden.Spørsmål og svar 
- Hvor kan den stå? Den kan stå hvor som helst i huset. I en vinduskarm, i stua eller hvor du vil ha den. Mest praktisk er det å ha den på kjøkkenet synes jeg. Kuppelen beskytter mot trekk, så den kan godt stå i vinduet selv på vinteren, men ikke i direkte kulde, det kan skade plantene.
Er den lett å rengjøre? Underdelen som urtene står i kan vaskes i oppvaskmaskin mens plastkuppelen kan vaskes for hånd. Veldig enkel operasjon å vaske den synes jeg.
Bruker den mye strøm? Nei, LED-lysteknologien er ikke dyr i drift. Ifølge Fiskars bruker den 8 watt. 
Gjør det noe om lyset står på døgnet rundt? Ja, det anbefales å skru av lyset i 6-8 timer i døgnet så plantene får hvile. Premium-modellen har denne funksjonen innebygget ved å trykke på knappen på fjernkontrollen, så da slipper du å tenke på det. 
Er det noe vits i år bruke urtehagen på sommeren? Ja, det kan være en fordel siden lyset muliggjør at man kan dyrke på mørke steder også om sommeren. Dessuten kan urtehagen også brukes som spirekasse for frø.

- Skal det være litt frisk mynte kanskje? Ja takk!


Fiskars KitchenGarden fås kjøpt på Jernia, Sous Vide og Flust.no.
Utsalgspris er 1499,- for basic-modellen og 1899,- for premium-modellen.

Jeg har vært så heldig å bli sponset med en KitchenGarden Premium for å teste den og eventuelt skrive om den dersom jeg likte den, og det gjør jeg så absolutt. Jeg anbefaler kun produkter jeg selv liker og går god for.


Konklusjon:
- Urtehagen virker faktisk like bra som jeg håpte den ville. Urtene stortrives og vokser som bare det. Den er enkel i bruk og urtene varer mye lenger enn ellers.
- Et minus er at det er litt upraktisk når man skal skyve opp døra i kuppelen for å vanne eller høste inn urter. Bladene kommer lett i klem om man ikke er forsiktig.
- Noe knotete å håndtere fjernkontrollen. Den lystrer ikke så lett.
- Jeg liker veldig godt at det ikke er noen motor eller støy i den.
- Den har et flott design og er utrolig dekorativ i seg selv.


Ti tomler opp fra meg! 


(foto 1, 4, 7, 8: Espen Norderud)

* * * Kjøkkentips på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

99 kommentarer :

 1. Jeg har sterkt varierende hell med basilikum, og attpåtil et ganske mørkt kjøkken. Denne hadde jo vært helt perfekt! Lyse litt opp i den mørke kjøkkenkroken min, samtidig som den forsyner meg med deilig deilig basilikum <3

  SvarSlett
 2. Jurate Normantaite9. oktober 2014 kl. 18:41

  Hei. Jeg elsker urter men de vokser veldig dårlig her på Vestlandet siden det er så lite sol. Jeg har alltid ønsket meg et driv hus der jeg kunne dyrke mine egne urter. Det hadde vært supert å vinne et så jeg kan ha en urtehagen rett i kjøkkenet mitt :)

  SvarSlett
 3. Jeg fortjener å vinne fordi jeg ELSKER å lage mat! Jeg ønsker å kunne diske opp med spennende retter hvor jeg kan ha den lille "prikken over i'en". Kjæresten min, familien min, vennene mine fortjener retter hvor jeg virkelig gir de hva de fortjener. En utendørs urtehage hadde vært midt i blinken for å kunne servere retter som inspirerer og motiverer til mer matlaging. Mvh Marielle Kongsvold

  SvarSlett
 4. Det er ikke alltid jeg føler at jeg trenger noe i livet mitt, men når jeg gjør det, har jeg sjelden penger til å kjøpe det. Det er litt fordi jeg bruker pengene mine på tull, litt fordi jeg ikke er rik, og litt fordi det jeg ønsker meg ikke kan kjøpes for penger. Denne saken faller under de to første kategoriene.

  Hvis jeg kunne oppleve å nå et av mine delmål i livet, -å holde en koriander levende lenger enn et gjennomsnittlig blogginnlegg, ja da tror jeg jeg hadde hatt råd til å spise koriander mye oftere. Og det blir man jo glad av.

  Gi den til meg! Det kan være en direkte årsak til gjennomgående lykke i et ellers grått liv!

  KOZ!

  SvarSlett
 5. Kjære veganmisjonen. En del av sjelen min bor på landet i et lite hus. Jeg studerer grønnsakshagen min, og plukker med noen urter til dagens tomatsuppe. Jeg bor i Oslo, hvor både kroppen og sjelen min også trives veldig godt. Jeg ser ut på alle menneskene som vandrer i gatene, og jeg nyter at det fortsatt finnes litt grønt å se på her i byen. Jeg håper det forblir slik. Vi har parkene som er alles hage og elva som gir trærne liv. Jeg vet ikke om det er forsøkt tidligere, men jeg har enda ikke sjanset på å plante urter i disse felles hagene, heller har jeg ingen egen hage eller balkong hvor de kan vokse. Men jeg elsker urter. Og derfor så håper jeg at jeg nå kan ta med resten av sjela mi inn til hovedstaden og få plukket urtene mine til suppa neste gang jeg inviterer på middag (som selvsagt er, vegansk). Takk igjen for en fantastisk fin blogg!

  SvarSlett
 6. Jeg elsker å se planter spire og gro. Derfor trenger jeg denne for å overleve den lange, kalde vinteren vi går i møte. Please

  SvarSlett
 7. Jeg fortjener den fordi selv om jeg elsker smaken av kjøtt, så er jeg flink og lar være å spise det. Og fordi jeg har hatt veldig kjærlighetssorg i det siste. Dessuten er jeg en som liker å invitere venner på god middag, og da er det supert å slenge opp i egendyrkede urter.

  SvarSlett
 8. Heihei!

  Her i mørkeste nord, dør omtrent alt jeg forsøker av urter, det fører til en svært snurt veganer, som sitter igjen med triste urter og mangel på nomnom!. Klart overlevbart men uendelig kjipt! Denne flotte urtehagen har et flott potensiale til å redde de triste smaksløkene mine gjennom mørketida, og vil gjøre et fantastisk fargerikt innslag på en trivelig men ellers bar studentbolig.

  Annika

  SvarSlett
 9. Aiaiai, her må jeg kaste meg på! Jeg har et kjøkken med nok av trekk langs de dårlig isolerte vinduene og en svært nysgjerrig katt som liker seg i vinduskarmer, noe som neppe kan sies å være optimalt for varmekjære og sårbare urter. Det er ikke mer enn to dager siden basilikumplanten sa takk og farvel. Problemet er jo at jeg elsker ferske urter, for lukten såvel som smaken, så et sånt lite drivhus hadde jo vært optimalt!

  SvarSlett
 10. Jeg tar alltid livet av alle urtene mine og har ikke hjerte til å ta livet av flere. Jeg trenger livsreddende assistanse for å ende opp som urtedreperen for alltid. :/ Hilsen tommygull77@gmail.com

  SvarSlett
 11. Jacinta Marie Nielsen9. oktober 2014 kl. 19:01

  For en fantastisk flott og spesiell ting! Utrolig fin :) Jeg ønsker veldig gjerne å vinne denne. Jeg er mor til to barn som elsker urter, så dette hadde vært midt i blinken. Vi har også kanin som elsker å spise urter som snacks, så det passer til hele familien. Elsker bloggen din, og leser den hver dag!

  :)

  SvarSlett
 12. Den mest geniale lampe jeg har sett. Hvis jeg ikke vinner den, skal jeg prøve å lage en selv.

  SvarSlett
 13. Jeg fortjener den fordi... Etter at jeg begynte å leke med veganmat har folk rundt meg også blitt nysgjerrige. Skikkelig snøballeffekt! Og at var mulig på grunn av denne livsglade og fargerike bloggen! Med friske urter tilgjengelig kan jeg sikkert overbevise enda flere om at plantemat er best! Muahahahahahaha! >:D

  SvarSlett
 14. Hej!
  Jag älskar färska örter, det piggar upp vilken maträtt som helst! Nu är jag nyutbildad, arbetslös och allmänt fattig... så att kunna ha örter hemma skulle göra underverk för min väldigt strama matbudget :)

  SvarSlett
 15. Ja takk! Jeg klarer ikke å holde liv i urtene mine! Og har faktisk sett litt på denne. Den ser kjempefin ut! Trenger friske fine urter til matbloggen min:-)

  Leif Inge Bårdsen

  SvarSlett
 16. Kan jo fortelle hvorfor jeg ønsker meg en slik smart ting, vet ikke om jeg fortjener det 100% da ;)

  Fordi det er vanskelig å få tak i ferske urter når jeg trenger det, og det jeg finner er enten halveis tørket, har mugg og eller har sånne små plagsomme fluer. (uff!)
  Skulle gjerne skrevet at jeg fortjener å vinne en slik mini-urtehage fordi jeg er en slik behagelig og grei person, men det kan nok ikke stemme helt, (tror jeg..) kan vell si at jeg håper å vinne fordi jeg gjerne vil lage mer yummy veggismat med ferske urter! :D

  Ps: hvordan er den som nattlampe?

  SvarSlett
 17. Ingvild H. Wendelbo9. oktober 2014 kl. 19:18

  Eg har fått augene opp for å dyrka eigne urter! Siden det går mot vinter er det for seint å laga urtehage ute. Eg vil gjerne bruka meir friske urter i matlagingen, men dei man kjøper på butikken varar dessverre ikkje så lenge. Men om eg berre hadde hatt den innendørse urtehagen, hadde eg hatt friske urter til einkvar tid! Eg elskar å lagar maten min fra grunnen av og for eit bra resultat treng ein friske varer. I tillegg er den veldig fin som pynt i vinduet og kan fungera som mitt lille juletre til vinteren ;) Derfor håpar eg veldig på å vinna urtehagen.

  SvarSlett
 18. Dette ser spennende ut. Og min datter hadde virkelig fortjent å vinne den. Hun har gått med betennelse i armene i et par år nå. Men først tidlig i år da hun begynte med veganmat begynte hun å merke at hun ble bedre og bedre i armene. Immunforsvaret endret seg også betraktelig og hun har nesten ikke vært forkjølet etter at hun startet med veganmat. Og jeg som mamma har hatt stor glede av å prøve ut oppskrifter fra bloggen deres. Og det er så masse spennende og GOD mat man kan lage. Og med friske urter til å toppe dette hadde det vært helt supert :) Tusen takk for en god oppskriftsblogg.

  SvarSlett
 19. Jeg klarer å drepe det meste av planter som jeg får ansvar for, særlig gjelder det urter. Men jeg elsker å ha fersk basilikum i det meste av mat, så jeg kunne virkelig trengt en sånn!

  SvarSlett
 20. Hvor er den fin! Jeg vil gerne vinde fordi jeg er så dårlig til at holde liv i planter - men jeg tror faktisk jeg ville kunne have friske urter med sådan et fint drivhus.

  SvarSlett
 21. Oi, så stilig den var :)
  Det er flaut å si det, men jeg har vel aldri klart å hode liv i en urteplante jeg har hatt innendørs før...
  Kanskje jeg hadde klart det med denne...? Da hadde det jo vært litt lettere å brukt flere av disse godsakene også :)
  (signe4@hotmail.com)

  SvarSlett
 22. Så gøy med konkurranse! Jeg vil veldig gjerne vinne en urtehage :) For to måneder siden flyttet jeg hjemmefra for å bo med kjæresten min, og jeg prøver så godt jeg kan å holde liv i et par urter på kjøkkenbenken, uten at det går noe særlig bra... Nå som jeg endelig kan bestemme selv hvordan ting skal være, så vil hverken basilikum, rosmarin, sitronmelisse eller mynte overleve. Og som student er det kjipt å kaste bort penger på visne urter.
  Må også si at bloggen din er en stor inspirasjon, og mange av våre favoritt-middager kommer fra arkivet ditt. Vegansk er best!

  SvarSlett
 23. Jeg ønsker meg en slik urtelampe fordi jeg bor i leilighet og har ikke kjøkkenvindu. Har mange mislykkede forsøk bak meg på å dyrke urter selv..Etter at jeg slumpet innom bloggen din for noen måneder siden har jeg laget masse veganmat med oppskrifter herfra, mye godt! Nå har også kjæresten min begynt å smake på veganmaten, favoritten er linselus! Gleder meg til vegansk kokkekurs i Bergen 18. oktober! Hilsen Toril S.

  SvarSlett
 24. Jeg vil så gjerne vinne en urtelampe/urtehage. Jeg bor i en leilighet midt i Stavanger uten hage eller balkong, og i dag tapte vi budrunden på det perfekte lille huset i Gamle Stavanger MED hageflekk. Så vi må bo i leilighet enda litt lengre, og da hadde det passet godt med noe så praktisk og så fint og så grønt. Krysser fingrene.

  Marita (marita_g_d@hotmail.com)

  SvarSlett
 25. Oj wow så kult! Ønsker meg en sånn! Så utrolig fin å ha om vinteren og høsten og våren når det regner filler og blåser kuling ute!!!

  SvarSlett
 26. Prøvde å legge igjen kommentar istad, men tror ikke det funka.. Iallefall: jeg vil prøve å vinne denne på vegne av hunden vår, Bisou, som elsker mors hjemmebakte veggis hundkjeks med persille og mynte. Med denne lampen får han fersk forsyning hele vinteren gjennom!

  SvarSlett
 27. Hei! En genial idé ser det ut som! Jeg vet ikke om jeg fortjener å vinne denne urtehagen, men jeg vil så veldig gjerne ha den! Egentlig har jeg ganske grønne fingre, og stueplantene jeg har ser ut som om de trives. Men mot mørketiden virker det som om ingenting hjelper for krydderurtene. Opprinnelig er jeg fra Tyskland, og da jeg flyttet til Tromsø ble jeg faktisk overrasket hvor bra plantene klarte seg om vinteren. Nå har jeg bodd så lenge i Norge, at da jeg flyttet til Bodø trodde jeg at kanskje også krydderurtene ville klare seg om vinteren. Men nei, de gjør desverre ikke det. Men kanskje med denne lys-urtehagen? Det virker også veldig praktisk at man ikke trenger å vanne hver dag, iallfall når man reiser en del. Jeg elsker krydderurter og bruker masse i matlagingen, så det hadde vœrt veldig kjekt å ikke måtte kjøpe nye så ofte!

  SvarSlett
 28. Hei! En genial idé ser det ut som! Jeg vet ikke om jeg fortjener å vinne denne urtehagen, men jeg vil så veldig gjerne ha den! Egentlig har jeg ganske grønne fingre, og stueplantene jeg har ser ut som om de trives. Men mot mørketiden virker det som om ingenting hjelper for krydderurtene. Opprinnelig er jeg fra Tyskland, og da jeg flyttet til Tromsø ble jeg faktisk overrasket hvor bra plantene klarte seg om vinteren. Nå har jeg bodd så lenge i Norge, at da jeg flyttet til Bodø trodde jeg at kanskje også krydderurtene ville klare seg om vinteren. Men nei, de gjør desverre ikke det. Men kanskje med denne lys-urtehagen? Det virker også veldig praktisk at man ikke trenger å vanne hver dag, iallfall når man reiser en del. Jeg elsker krydderurter og bruker masse i matlagingen, så det hadde vœrt veldig kjekt å ikke måtte kjøpe nye så ofte! Sünnje Basedow (facebook)

  SvarSlett
 29. Ååå! Jeg klarer aldri å holde liv i urtene mine, så dette hadde vært perfekt. All mat blir bedre med litt friske urter! Også hadde det vært prikken over i'en i det nye kjøkkenet mitt.

  tinekatrine@gmail.com

  SvarSlett
 30. Hei! Takk for en fantastisk blogg. Jeg har fulgt deg siden yjufkane for 4-5 år siden. Nå prøver jeg å lære datteren min hvor maten kommer fra og en urtehage hadde passet utmerket til udanningsprogrammet;) Hilsen Ingrid Ohna er på facebook

  SvarSlett
 31. Prøver meg på å dra gravidkortet for å vinne konkurransen:P Ingenting er bedre enn friske urter i alle slags retter, og med en lang mørk vinter i vente med en voksende veganbabymage som ønsker seg masse næringsrikt og friskt grønt, hadde det vært vidunderlig å kunne hatt friske urter voksende i vinduskarmen uten at de dør etter to dager. I tillegg er det ca 4 mil til nærmeste butikk som har et(middelmådig og ofte dårlig kvalitet) urteutsalg, så friske urter tilgjengelig hver dag hadde vært en liten drøm:)
  Takk for en inspirerende blogg med masse vidunderlige oppskrifter! Eplekaka har blitt lagd utallige ganger i høst:)
  Hilsen Ida, i.m.heloy@gmail.com

  SvarSlett
 32. Så kule! Hadde jeg fått en sånn en, så hadde jeg endelig kunnet prøvd meg på å dyrke urter, noe jeg aldri har rotet meg til å gjøre. Har man en sånn en, så MÅ man jo dyrke noe, ingen unnskyldninger lenger :)

  SvarSlett
 33. Jeg fortjener den fordi jeg svært gjerne vil minke dødsraten for urter på det lille kjøkkenet mitt. Og alle vet at levende urter er bedre enn døde urter. Hilsen Kine (kine.saatvedt(alfakrøll)gmail.com)

  SvarSlett
 34. Jeg vil bli veldig glad og takknemlig hvis jeg er så heldig å vinne denne! Jeg har nå det samme problemet som du har hatt; nemlig at urtene visner før jeg får brukt de opp. Det synes jeg er veldig synd og bortkasta! Urter bør jo også få lov til leve så lenge de kan :) Dessuten elsker jeg å se vekster spir og gro, og at de holder seg friske og grønne! Jeg har heller ingen mulighet til å dyrke egen urtehage, siden jeg kun har en liten leilighet uten hagetilgang. Dette er virkelig en feiende flott lampe som hadde vært ypperlig å ha på kjøkkenbenken. Jeg har blitt veldig glad i å lage mat, og holder på med det så ofte og så mye jeg kan. Veganmisjonen spiller en vesentlig rolle i denne interessen, så og si alle oppskriftene jeg finner henter jeg herfra. Jeg hadde nok vært ganske lost uten denne siden. Maten herfra smaker så utrolig godt, og jeg anbefaler "alle" jeg møter denne siden :) Hilsen Anette Holta, anetteholta@gmail.com, instagram: anetteholta

  SvarSlett
 35. Oioi. Denne konkurransen vil jeg være med på.
  Har sett på Fiskars sin KitchenGarden siden den var lansert, men har aldri fått samlet opp penger og mot til å kjøpe den. Den virker liksom litt for god, og jeg er ikke kjent for å ha grønne fingre så er skeptisk til at jeg vil få noe til å gro inni der. Jeg har urter og grønnsaker voksende på verandaen hver sommer uten stor suksess. Som regel blir det kun spirer eller muggvekst. Så jeg tror jeg trenger litt hjelp, for jeg vil så veldig gjerne ha friske urter tilgjengelig. Uten å måtte stikke på butikken å kjøpe en liten potteplante som kun lever i to døgn.
  Jeg elsker å lage mat fra bunnen av gode råvarer. Og selvdyrket er alltid best. Så ja, jeg håper lykken smiler til meg i dag og jeg vinner. :D
  - makkis92@hotmail.com

  SvarSlett
 36. Hallo :)

  Hvorfor jeg fortjener å vinne en innendørs urtehage: Fordi jeg elsker synet av, smaken av og lukten av friske urter! Fordi jeg er en fattig student som ikke har råd til å kjøpe en friskars selv! Fordi jeg ikke har vunnet en konkurranse sien ungdomsskolen, så vil bli dobbelt så glad om jeg vinner :)

  E-post: sara-hvb@hotmail.com

  Hilsen Sara :) :)

  SvarSlett
 37. Jeg er egentlig ganske flink med planter; pleier å gi dem en runde med tough love, og de som overlever kommer ut av det med en indre styrke og en ytre frodighet. Men, jeg har et nordvendt kjøkken og en hund (ganske stor) som tror hun er en katt og liker å ligge oppe på kjøkkenbordet og se ut av vinduet. Det har skjedd at noen planter har gått i gulvet når hun spinner ned fra bordet i overstadig glede over at vi fortsatt er i live og faktisk kom hjem til henne.

  I tillegg har jeg en tre-åring som nok blir kjemiker eller gourmet kokk. Hun plukker det som finnes av blader, graver opp jorden og blander det med salt, kakao, perler, brødskiver og kaffegrut. Og vann. Og maler det utover gulvet og seg selv.

  Fem-åringen liker bare å gå og plukke korianderblader som han mumser på. Det får han lov til.

  Derfor trenger jeg altså et drivhus som kan stå inne på benken; hvor plantene får nok lys og samtidig er beskyttet fra bikkjas hysteri og molekylærgastronomens klåfingre. Slik at fem-åringen fortsatt kan få mumse på korianderbladene sine, og jeg kan få meg en kopp forfriskende mynte-te etter å ha tørket opp siste eksperiment.

  Har vanskelig for å logge inn med google her så navnet mitt er Hanna Hilt, hhilt(alfa)online.no

  SvarSlett
 38. Åh denne har jeg lyst til å prøve
  lage veganermat, øve øve
  herlig med lyst og grønt
  som et glimt av sommeren, så skjønt!
  Urter som dufter
  åh hva jeg sukter
  du er så fin
  vil du bli min?

  Kan ikke si jeg er dyktig på å rime, men har iallefall veldig lyst på denne slik at jeg kan gjøre plantene mine glade i vinter :) hilsen Cathrine Ask (cat-ask@live.no)

  SvarSlett
 39. Eg forsøkte å kommentere tidlegare, men ser ikkje ut til at det fungerte, så eg prøvar igjen, for denne var utrulig kul!
  Eg fortener å vinne fordi eg er ei tobarnsmor som gjer mitt beste for å gje ungane mine gode smaksopplevingar, og veldig gjerne vegetarisk! Og med denne på kjøkkenet vil eg få god hjelp til det. Eg er fast lesar av bloggen din, og prøvar ofte dine oppskrifter. Du er kjempeflink! Helsing Inga Andal

  SvarSlett
 40. Åh, jeg som sikler på alle som får til disse flotte urteprosjektene sine! Selv har jeg prøvd meg på avokadospiring flere ganger, foreløpig uten hell :D gir dog ikke opp! Og jeg må jo bare innrømme at jeg har inmari lyst på denne urtehagen! Bor alene med mine to jenter på ett og tre år, ikke alt som får stå i fred for å si det sånn.. Eldste er flink til å spørre om jeg kan spise ditt og datt under middagen da (hun vet jeg ikke spiser kjøtt, men at hun får lov i barnehagen) og "hjelper" gladelig til med matlaging, lagde adzukibønnestuingen idag faktisk..fnis. Fint å kunne beskytte prosjektene mine mot nysgjerrige barn, ikke minst mot kattene som bor her og ;) de spiser alt grønt de finner! Uansett, krysser fingre og tær alle tre! (Alle fem, kattene har jo en del å krysse de og..)
  Hilsen en som stadig sniker innom og blir inspirert av oppskriftene her.. eller bare kopierer de rett oppi gryta..mest det kanskje. (sorixe@hotmail.com)

  SvarSlett
 41. Jeg vil bli veldig glad og takknemlig hvis jeg er så heldig å vinne denne! Jeg har nå det samme problemet som du har hatt; nemlig at urtene visner før jeg får brukt de opp. Det synes jeg er veldig synd og bortkasta! Urter bør jo også få lov til leve så lenge de kan :) Dessuten elsker jeg å se vekster spir og gro, og at de holder seg friske og grønne! Jeg har heller ingen mulighet til å dyrke egen urtehage, siden jeg kun har en liten leilighet uten hagetilgang. Dette er virkelig en feiende flott lampe som hadde vært ypperlig å ha på kjøkkenbenken. Jeg har blitt veldig glad i å lage mat, og holder på med det så ofte og så mye jeg kan. Veganmisjonen spiller en vesentlig rolle i denne interessen, så og si alle oppskriftene jeg finner henter jeg herfra. Jeg hadde nok vært ganske lost uten denne siden. Maten herfra smaker så utrolig godt, og jeg anbefaler "alle" jeg møter denne siden :) Hilsen Anette Holta, anetteholta@gmail.com, instagram: anetteholta

  SvarSlett
 42. Jeg ønsker meg den nydelige urtehagen for å la den bo, gro og inspirere barn og voksne i Kolåsbakken barnehage der jeg jobber som kokk! Den skulle stå fremme full av planter på kjøkkenbenken hvor barna står på tå for å få med seg alt jeg gjør, for å smake på enhver ingrediens jeg tar frem og spørre meg så mange hva, hvordan, hvorfor spørsmål at jeg blir svimmel (av glede!) Jeg er overbevist om at den vil kunne besvare en hel del av deres undring og tilby dem en tilgang på friske urter jeg unner dem.

  vh Jeanett Goodwin (jeanettgoodwin@yahoo.no)

  SvarSlett
 43. Datteren min på 7 måneder fortjener den! Hun er så uheldig at hun har en mor som er ekstremt flink til å drepe urteplanter. Til og med den harbarka rosmarinen dør... Og nå har tiden kommet for å introdusere urter til den lille jenta mi sin økologiske veggis diett, så det ville passet utrolig bra med en urtehage som denne :-) Uansett om vi vinner eller ikke -tusen takk for en kjempeinspirerende blogg! Vennlig hilsen mamman til Aurelia (eugenia.tapia@gmail.com)

  SvarSlett
 44. Min bedre halvdel er fortvilet over at jeg plasserer urtene "mine" alle steder i huset, så om jeg vinner denne urtehagen kan alt samles på én plass og alle blir glade og fornøyde :-)

  SvarSlett
 45. Vil veldig gjerne vinne en slik. Bor for tiden i studenthybel uten mulighet for urtehage, så en slik hadde vært finfint. Da hadde det blitt både fersk persille til pastaen, og fersk mynte til mojitoen. Hilsen Kjetil HF. (kullstift (a) yahoo.no)

  SvarSlett
 46. Åååå utrolig flott og genial !!!! :) Jeg og min datter har prøvd å dyrke urter uten det store hellet :(
  Denne ville vært super !!! :) Håper jeg Lykken har, da vi vil bli kjempeglad !!!! :)
  Ha en fin kveld alle sammen :)
  Hilsen Elin :)
  (elini@hotmail.no)

  SvarSlett
 47. Jeg har kokkelert i 20 år, kjøkkenet er mitt hobby og lekerom, der trives jeg best. Dog, til tross for dette, så klarer jeg ikke å holde liv i nyinnkjøpte urter spesielt lenge. For ordens skyld, så kreperer mine potteplanter etter relativt kort tid også, noe som har ført til at her i huset finnes det ikke lenger noen planter. Så om jeg hadde vært så heldig å vunnet en urtehage, kanskje til og med jeg hadde klart å fått de til å overleve og reprodusere -mirakler har skjedd før, men for min del så må det nok litt hjelp til på veien.
  MVH
  Lill
  Kontaktinformasjon: lillks@hotmail.com

  SvarSlett
 48. Har egentlig ikke noen stor grunn til at jeg fortjener å vinne den mer enn noen andre, men har sett på den kjempe mange ganger og hatt lyst på en slik en. Har en grønnsakshage, men skulle gjerne klart å holde liv i urtene inne nå om vinteren også - desverre ikke muliihet for å prioritere slike ting i økonomien så hadde vært helt perfekt å vinne. :) Elsker å dyrke økologisk

  SvarSlett
 49. Jeg vil gjerne vinne denne lampen, da jeg har hatt varierende hell med urtene mine. ;)
  Også er det greit med en slik lampe nå som det snart er mørketid. :) Pluss at den er veldig fin å se på også!

  Da er det bare å krysse fingrene! :)

  (christina.waeroey@hotmail.com)

  SvarSlett
 50. Heihei, Jane!
  For tre måneder siden flyttet jeg til Tsjekkia for å studere medisin. Her er kjøttretter til middag normen, så det er ikke alltid like lett å være veggis. Likevel får jeg (på stramt studentbudsjett) laget både falafler, gryteretter og annet nom, så jeg går ikke akkurat sulten! Når det er sagt, så vil jeg nevne at krydderhylla i butikkene her er relativt begrenset... Jeg prøvde å så koriander og basilikumfrø, men det ble bare noen stusslige stilker siden det ikke er så bra med lys i leiligheten. Derfor så har jeg fryktelig lyst til å vinne, ettersom savnet etter fersk koriander i chana masalaen min begynner å tære på hjemlengselen.
  Krysser fingre og tær! :)
  Hilsen Aylin
  sevinaylin@gmail.com

  SvarSlett
 51. Det hadde vært utrolig kult å vinne en slik en! Har egentlig aldri holdt på så mye med urter før, men når jeg har først prøvd, har de bestandig dødd... Er en 17 åring som lager mat selv hver dag, og med litt ferske urter hadde det piffet opp maten (din, for det meste dine oppskrifter^^) enda bedre. Også ser den jo så fancy ut! Nesten litt science fiction-aktig, med de sinnsykt kule fargenyansene. Den hadde vært fin å lyse opp kjøkkenet med nå i mørketiden c:
  Kontaktinformasjon: heidi.solem@live.no

  SvarSlett
 52. Vi dyrket urter i en vinduspotte
  De plantene ble ikke noe flotte
  De ble tynn og høy
  Som forsåvidt er gøy
  Men til fruktdisken i butikken vi måtte

  Vinteren kommer og alt blir grått
  Surt, kaldt, kjedelig og alltid vått
  Ikke mer grønt
  Som gjør livet så skjønt
  Jeg trenger urtelys i rødt, hvit og blått

  I denne avlingen legges det mye flid
  Rommet er fullt av grønt selv i mørketid
  Nå bryr vi oss ikke lenger
  For vi har alt det vi trenger
  Nå gleder oss til et oppkryddret måltid

  Hilsen
  celatrem@gmail.com

  SvarSlett
 53. Ønsker meg veldig en sånn da vi går en mørk og kald tid i møte (og basilikumen dør av den kalde trekken i vinduskarmen) Virker perfekt å ha en lysende kuppel jeg kan fylle med friske sommerurter og drømme meg bort til varmere tider. <3

  SvarSlett
 54. En vegan fra Finnmark er omtrent like sjelden som en isbjørn i gatene i Hammerfest. Likevel prøver jeg. Men det er ikke lett. Jeg er ikke helt i mål. Jobber med (grønn)sakene. Og vil gjerne nevne at bloggen din er en fantastisk inspirasjon for meg! Jeg har prøvd ut mange av oppskriftene dine, og liker dem kjempegodt! Spesielt at det ikke er så mange "mystiske" ingredienser i dem, men ting jeg faktisk stort sett kan kjøpe i butikkene her i nord. Friske urter er det heller dårlig med. For ikke å si elendig! Og nå går vi inn i mørketida - to måneder uten sollys. Jeg synes det hadde vært utrolig oppmuntrende med et lys i tunnellen i form av ei urtepottelampe! Hva synes du, Jane?

  SvarSlett
 55. Mannen min fortjener denne virkelig. Han er veganer , det er ikke jeg. Han vil gjerne at jeg skal bli det , men jeg har nok med å få i mat på jenta vår , som ikke liker grønnsaker , men kjøtt, kylling og fisk. Ettersom det er han som er kokken i huset kan det til tider bli veldig frustrerende - for han :) Så han fortjener ett lys i tunnelen i form av denne urtehagen :)


  mvh

  Kjerstin
  wilak@online.no

  SvarSlett
 56. Ååå! Denne ville jeg hatt! :-D Hvorfor jeg vil vinne? Jeg lager så og si alt av maten jeg spiser fra denne bloggen og da bruker jeg mye urter. Og som du selv sier, man må kaste de før man har brukt de opp og det gir meg følelsen av å sløse.. :-( Har for øyeblikket en vissen basilikum stående i kjøleskapet. Jeg må ha mine i kjøleskapet så ikke kattene mine tygger på de og da hadde det vært perfekt med denne! :-D

  Mvh Kira Helene
  kirahelene_blogg@live.no

  SvarSlett
 57. ÅÅh! Det riktige verktøy for den urbane veganista og garnerista!! Ikke noe er bedre enn friske vibrerende urter! Dette fortjener vi alle! Jeg også!! :D
  rolf.guescini@gmail.com

  SvarSlett
 58. Jeg ønsker meg virkelig et slikt lite drivhus. Etter at siden din åpenbarte seg for meg for ca. et år siden, har vi begynt å spise mer og mer veganmat her i huset. Men....... det er viktig med friske urter, og urtene har blitt en utgift som jeg nesten ikke kan forsvare. De begynner å visne så fort de kommer i hus. Så for miljøet skyld, ville det vært superlurt å gi denne innretningen til meg . Mvh Mona-Albertine

  SvarSlett
 59. To grunner til at eg fortjener å vinne:
  1) Eg er student med en gutt på 5 år som eg til tross for lite penger, prøver å få til å kjenne på rikdommen vi har nettopp med sånne magiske ting i kvardagen. Om sommeren dyrker vi ting på vår lille veranda. Ville vere fint å få noke til å gro om vinteren også. Og ikkje minst kunne vi bruke den til forkultivering om våren!
  2) Eg har en del utfordringer når det gjelder mat, i form av mageproblemer (ulcerøs colitt) og intoleranser. Av og til blir eg litt motløs. Og siden i dag er en sånn dag (derfor kom eg hit til bloggen for å få oppmuntring), syns eg eg fortjener noke fint som kan gjere meg glad og inspirert igjen!

  Mvh soelwie@gmail.com

  SvarSlett
 60. Hei og hopp!

  Jeg kan ikke si så mye annet enn at denne har jeg ønsket meg helt siden du skrev et innlegg om den på bloggen for en stund siden! Jeg er student og har ikke så mye ekstra penger å bruke på denne typen dupeditter, men hadde jeg fått denne i gave hadde det vært julekveld og bursdag på samme tid! Jeg elsker å bruke ferske urter, spesielt basilikum som er min store kjærlighet, og allerede da jeg var 19 så var et av mine nyttårsforsett å bruke med urter i matlagingen min (*matnerd*).

  Uansett så er jeg sikker på at du finner en verdig vinner og jeg synes det er flott at du deler ut en så super gave!

  God helg og lykke til med urtehagen din videre!
  Hilsen Ane (anecskur@hotmail.no)

  SvarSlett
 61. Denne vil jeg gjerne vinne, og om jeg gjør det, så lover jeg at den skal føre til å spre store porsjoner med matglede ut til det ganske land. Den vil brukes i kampen for å inspirere alle til å velge mer plantebasert mat både til hverdags og fest.

  SvarSlett
 62. Jeg har bare to vinduer i min leilighet, og ingen av dem har stor nok vinduskarm til at planter kan stå der. I tillegg har jeg dårlig råd så jeg kan ikke alltid kjøpe friske urter, selv om hjemmelaget pesto er noe av det beste jeg vet!!! Denne hadde jo passet perfekt på mitt "mørke" kjøkken hvor ikke noe lys slipper inn omtrent :P Selv om jeg har veldig liten benkplass skulle jeg nok fått plass til denne! :D

  SvarSlett
 63. Jeg har bodd på Svalbard i snart tre år, der det er mørkt hele året, dvs litt begrensede vekstforhold for urter. Jeg har alltid drømt om å ha en urtehage med masse masse basilikum (favoritten) og annet snask. Det hadde vært helt fantastisk å kunne lage varme supper med friske urter når mørketiden kommer :)
  Ida (idakno@gmail.com)

  SvarSlett
 64. Jeg fortjener å vinne en innendørs urtehage fordi jeg fortjener det. Rett og slett :-) Og det gjør sikkert mange av de andre her , også. Konklusjonen må være flere å vinne, haha :-)

  SvarSlett
 65. I vår startet jeg en årelang drøm med egen urte- og grønnsakshage der jeg plantet både gressløk, kål, tomater, paprika, fersken, avocado, basilikum, salvie, gressløk, erter og squash. Endelig! Leste nøye bak på alle frøpakker, sådde først i små potter, og flyttet dem i større etterhvert som de vokste. Vannet, gjødslet, snakket med og stilte plantene slik at de fikk best mulig lys på seg iløpet av dagen og gledet meg enormt til å kunne spise mitt eget grøntfor. De første gule blomstene kom på squashplantene, det blomstret på en bifftomatplante, og jeg så også ertene spire seg til blomst. Hva skjer så? Jo, blomstene visner, nye blomster kommer til, og visner de også. Jeg skjønner ikke hva som skjer, og en av plantene jeg gledet meg mest til har ikke sett lyset opp fra sine første potter enda, selv om det stod på pakken at dette var en av de letteste urtene å få til. Alle plantene står her, noen like unge som da de først ble plantet som frø, mens andre sitter fast i puberteten uten å komme seg noe videre. Jeg trenger hjelp! Kan jeg også nevne at jeg har vært uten kjøkken i godt over 1 år? Har en hybelkomfyr i toppen av trappen sammen med uteskoene som fungerer for en suppe eller annet lett, men friske urter fra egen urtehage på toppen av denne suppen hadde vært en drøm for en kald høstdag, og alle de iskalde vinterdagene i et hus fra 1950 som ikke har vært isolert. I alle vintre siden 2011 har jeg gått inne med boblejakke, blåst frostrøyk på det gamle kjøkkenet, og hatt på votter for å klare å ta på stålet i kjelene så kaldt det har vært. En liten fungerende urtehage, med varmt lys og liv inni, hadde varmet en veganer på sørlandet fanget i en ond sirkel av oppussing med håpet om at iallefall EN urt kan havne på min suppe fra et stusselig kjøkken.

  Tuttelitutt fra Martine Petra

  martinepetra@gmail.com

  SvarSlett
 66. Elsker urter og vil vinne denne <3

  SvarSlett
 67. Y:E:S Denne hadde vært no'. Etter å ha hamstret inn alskens urtepotter av ymse slag, kan man vel si at jeg hadde gitt opp urter som inneplanter. For selv om prisen på disse urtepottene er relativt stive, vil jeg vel ikke akkurat si at plantene i dem blir like stramme i snippen ;) ..så kom denne konkurransen rekandes på ei fjøl, og sammen med den håpet om en ny vår på kjøkkenbenken. Hvorfor akkurat jeg skulle være så heldig å bli trukket ut fremfor andre, har jeg ikke noe godt svar på, annet at jeg ønsker meg en veldig, og hadde blitt innmari, innmari glad for en! :)
  kryssede fingre fra
  Tonemor (tone67@frisurf.no)

  SvarSlett
 68. Hei. Jeg har akkurat hatt bursdag og utbasunerte kjekt att "jeg har alt jeg trenger, jeg ønsker meg ikke noe". Det var før jeg så denne urtehagen!! Denne hadde virkelig vært kjekk å ha. Egentlig er jeg litt negativ til å få bursdagsgaver som er kjøkkenutstyr.....det er vel egentlig en gave til hele familien. Men siden jeg har startet prosjekt kjøttfrie dager i familien og faktiskt klart å motivere en 9-åring som er veldig gla i pølse hadde det vært fint med en urtehage i kjøkken vinduet. Da kunne vi få mer av deilige urter i suppen, veg.biffene og kikkertgryta! Ikke minst kan jeg inspirere og lære barna i huset mer om dyrking. Vi har hatt tomater, oregano, timian og persille på verandaen i sommer og vil gjerne fortsette inne i vinter.

  SvarSlett
 69. Åh, tenk å kunne bruke herlige smaker av ferske urter i alle slags retter selv om man lever på budsjett! Jeg har vel aldri grodd noe annet enn karse i melkekartong, og sannsynligvis er jeg ikke den beste kandidaten til å vinne denne heller, men hjelpes så glad jeg ville blitt om jeg gjorde det.

  henriette.aartun@gmail.com

  SvarSlett
 70. Hei Jane!
  Som deg, elsker jeg også både å lage mat og spise den! Om du finner det for godt i hjertet ditt å gi denne til meg så vil denne duppedingsen få bli med i seilbåt på jordomseiling! Min samboer og jeg skal nå flytte i seilbåt, for å blant annet spare penger og klargjøre båten før vi kaster loss og seiler avgårde i 2017. Alle mine penger som er til overs enn akkurat det jeg trenger for å overleve vil gå i sparekassa til dette prosjektet, så det sier det seg selv at dette er en luksisitet å ta seg råd til under omstendinghetene :) Det å få ha en slik lysgivende og energiskapende ting med seg på tur hadde vært helt fantastisk, da det er lite muligheter å drive drivhus til havs!
  Og visste du Jane, at det påstås av flere og flere forskere at planter har en bevissthet? Det er en teori jeg liker å tro på ihvertfall, og den teorien går ut på at alt vi mennesker tenker og gjør, bevisst og ubevisst påvirker alt rundt oss. Den sier at vi har mulighet og påvirke planter med tankene våre, at om vi tenker kjærlighetsfulle og positive tanker om planten vil den få bedre vekstvilkår osv, og planter påvirker også oss mennesker. Da jeg har slitt mye med sykdom i livet liker jeg å tro at å være rundt planter kan ha god effekt på kroppen og sinnet vårt, om enn i underbevisstheten. Av disse grunnene prøver jeg å ha blomster, urter og andre planter rundt meg for god energi, og da kan det jo tenkes at dersom jeg gir urtene jeg skal bruke i matlagingen gode tanker og takker for dens eksistens, så vil maten jeg igjen spiser være ladet med god og healende energi :) Å få den muligheten, til å spise mat velsignet med lys og god energi, når jeg og samboeren er helt alene midt i Atlanteren er noe jeg hadde vært utrolig takknemlig for!

  Du kan nå meg på julia.hovda@gmail.com
  Takker ellers for ditt inspirende vesen og utallige fantastiske oppskrifter!
  Mvh Julia

  SvarSlett
 71. Vi er en stor familie som bruker mye urter i matlagningen. Det ville vært lærerikt og moro for ungene å kunne dyrke urtene i et av disse drivhusene :) Det ser jo stilig ut på kjøkkenbenken også!
  tina.triger@live.com

  SvarSlett
 72. Hei Jane!
  Jeg syns vi fortjener denne urtehagen (jeg og kjæresten), fordi vi er et supert team og vi har en stor interesse for vitenskap innen ernæring, teknologi og det å konsumere den beste maten for å leve lenge.

  Vi er også minimalister og ble overrasket over å se at det fantes noe så kult som en urtehage som dette og at man kan være så heldig og vinne den! Dessuten her vi bor har vi veldig lite lys, det ville da vært veldig kult å hatt en urtehagelampe, med masse gode urter i.

  Jeg har alltid hatt i tankene at jeg må dyrke mer selv, men har ikke kommet så langt enda. Men om vi vinner denne så kommer vi til å bruke den for alt den er verd! Jeg har også observert at du er venn med broren min på facebook, veldig kult :)

  SvarSlett
 73. Kunne tenkt meg denne fordi jeg alltid har ønsket å gro mine egne urter, men er ikke særlig flink så en hage ute hadde bare endt dårlig.

  tomkgreen@hotmail.com

  SvarSlett
 74. Jøss, hvis jeg kunne vært så heldig. Jeg og mannen min bor på Svalbard og sola har ikke sett mitt ansikt i over en uke nå. Det blir snart mørketida og jeg har kjempe lyst til å beholde mine urter på kjøkkenet. De aldri lever hele året, bare de tøffe husplant fremdeles lever etter mørketida! :)

  SvarSlett
 75. Hei!
  Jeg fortjener å vinne en av disse nydelige urtehagene fordi da kan jeg gi den til mamma! Hun elsker friske urter og har alltid små plastikkpotter med fersk koriander og annet godt stående i kjøkkenvasken. Problemet er bare at de dør hele tiden, kjøkkenvasken er kanskje ikke helt det ultimate stedet for en plante. Det hadde vært så koselig for henne å kunne pussle rundt i en innendørs urtehage gjennom vinteren, det fortjener hun! Hjertelig hilsen Marie Helene Roald thevanillamonologues@hotmail.com

  SvarSlett
 76. Dette høres nesten for godt ut til å være sant, men er det sant er dette helt fantastisk! Vi elsker urter, og vi bruker mye av dem - for akkurat som deg opplever vi at de visner og dør for et godt ord. Hjemme hos oss er vi glad i gode smaker, og lager alltid all mat fra bunnen av. Dessuten har vi en med cøliaki, og en med laktoseintoleranse - og litt andre ting å ta hensyn til i kostholdet vårt. Derfor bruker vi mye urter og grønnsaker - og tenk om vi nå alltid kunne ha hatt friske urter tilgjengelig? Det hadde vært aldeles fantastisk!

  *håpefull*

  Hilsen Cornelia (cornegilla_at_gmail.com)

  SvarSlett
 77. Dette så veldig bra ut! Som du selv nevner så visner de utrolig fort på kjøkkenbenken i dette høstmørket, og denne hadde jo vært super for å unngå det! Da hadde jeg både spart penger, og fått familien til å bruke mer urter siden den vil være så tilgjenngelig =) Krysser fingrene :) Camilla, skogsmusa@hotmail.no

  SvarSlett
 78. Jeg fortjener ikke å vinne denne, men det gjør mannen min!
  Han lager veganmiddag til meg og barna våre på 1 og 3 år hver dag, og etter flere år har han
  faktisk sett lyset og blitt veganer han også! At den pølseelskende mannemannen skulle bli veganer
  hadde ingen trodd, så en påskjønnelse og videre motivasjon i form av denne urtehagen hadde vært
  midt i blinken :-D

  Mail; clem1809@hotmail.com

  SvarSlett
 79. Jeg har hatt lyst på drivhus lenge, men trodde frem til jeg så denne kjekke duppeditten at jeg måtte vente med det til jeg flytter inn i et hus med hage (som sikkert er 10 år til, jeg er for tiden student). Det er fint å se ting gro og bruke sine egne urter i maten man lager! Jeg fortjener en KitchenGarden fordi jeg vet å sette pris på de små gledene i hverdagen, og denne ville gjort meg litt gladere hver dag :)
  sarasf@hotmail.no

  SvarSlett
 80. En blomsterdekoratør som bor i en bonkers av en kjellerleilighet er en veldig trist kombinasjon for plantene mine. Jeg har havnet på smoothie-vogna, og prøver å spre det gode budskap til alle jeg kjenner, det hadde vært mye lettere (og mye mere morsomt) om urtene mine hadde hatt lys og vært glade!! :) da hadde jeg og blitt gladere! :)

  eilin.melk@gmail.com

  SvarSlett
 81. Jeg er glad i å lage mat og bruker helst fersk urter. Hadde vært knall å vinne denne. heidilykke1979@hotmail.com, fb Heidi Lykke

  SvarSlett
 82. Hei! Jeg har fulgt bloggen din siden 2013, og blir til stadighet inspirert av de deilige oppskriftene dine. Har ikke kommentert tidligere, så du har fått for lite skryt fra meg, selv om du fortjener det.. Du er flink og inspirerende!
  At jeg ønsker å vinne drivhuset har flere grunner. Hovedårsaken er jo at jeg synes den er megakul! Så grønn og fin og i tillegg fungerer den som en dekorativ belysning! Det passer bra hjemme hos meg - jeg flyttet inn i ny leilighet i september, var arbeidsledig, og hadde ikke råd til lamper i stua.. Så her er det mørkt om kveldene :P Nå har jeg fått jobb, så planen er å kjøpe noen stilige lamper når jeg får lønning, og jeg kan ikke tenke meg noe mer dekorativt i stuevinduet enn et lite drivhus :) Jeg har store brede vinduskarmer, med puter til å sitte på, og god plass til et lite drivhus. I tillegg elsker jeg urter. De lukter så godt, og smaker så godt. Jeg ser for meg at jeg skal sitte på puta mi i vinduskarmen og drikke fersk mynte-te fra drivhuset mitt mens jeg leser bloggen din på iPaden, ser korianderen spire, og tenker "Jammen er livet herlig, du!"
  Jeg krysser fingrene for at jeg er den heldige vinneren!
  Klem fra Reidun Svalebjørg, reidunsvalebjorg@gmail.com.

  SvarSlett
 83. Wow, denne så rett og slett super ut! jeg har aldri fått til holde annet enn rosmarin i live i lengre perioder av gangen, så dette hadde vært superkult å prøve. begynner å bli mer og mer opptatt av å bruke friske og naturlige smaker i maten, og motivasjonen blir nok bare større om jeg hadde hatt et litt større arsenal av friske urter :)
  Karina: karinarubel@hotmail.com

  SvarSlett
 84. Hei, jeg vil gjerne vinne denne urtehagen fordi jeg er så glad i mine basilikum, og nå er det snart vinter da blir de bestandig litt triste, denne vil utvilsomt spre lykke til de små grønne hjertene deres! <3

  SvarSlett
 85. Jeg prøvde legge inn en kommentar her om dagen, men etter å ha skrevet den tror jeg at jeg trykte på "logg ut" i stedet for "publiser". Jeg mistet motet og gikk og la meg... Hoho! Men nå prøver jeg igjen!:
  Jeg har skikkelig lyst på en sånn her smart dings og jeg fortjener den kanskje fordi vi de siste månedene har jobbet rauva av oss i et forsøk på å pusse opp kjøkkenet. Kjøkkenet vårt var "hoinngammelt" og stygt og trengte virkelig en makeover, men vi prøvde å finne de billigste løsningene, siden vi ikkje sjit pænga... :D Men, både jeg og samboeren har stryk i logisk tenking, hoderegning og impulskontroll, så det meste vi har prøvd på har blitt helt feil. Så langt har vi sikkert brukt 4 x det vi egentlig hadde råd til å bruke og det har blitt et aldri så lite evighetsprosjekt. Noe av det som gjenstår er å bygge ut vinduskarmene så vi får plass til masse urter og snacks! Jeg dreper alt grønt jeg tar i (og så spiser jeg det..), men kjæresten er flink med planter og holder liv i både urter og blomster for meg :)) Denne urtehage-dingsen hadde passet kjempefint inn på vårt freshe, skeive, uferdige kjøkken, og kanskje hadde jeg også klart å holde liv i urtene ved hjelp av en sånn? Uansett er det leeenge til vi har råd til å kjøpe en slik selv... :D Krysser fingrene :)

  SvarSlett
 86. Klart jeg kunne tenke meg å vinne en slik. Ville passe supert på bordet mitt og ville smake fortreffelig med frisk urter fra mitt eget lille minidrivhus utover høst og vinter. Hvis jeg ville greie å beholde den selv da? Kanskje det ville havnet hos min vegandatter i stedet?

  SvarSlett
 87. Hei Jane! Jeg er ei jente på 17 som tok det selvstendige valget om å bli veganer nå i februar. Dette har vært en stor utfordring for både meg og min familie, med tanke på at vi var en familie som spiste kjøtt hver dag (her var bloggen din en STOR hjelp - jeg hadde aldri klart å forbli veganer uten den!). Foreldrene mine spiser fortsatt kjøtt nesten daglig, noe som er veldig frustrerende og vanskelig for en ung og engasjert veganer. Jeg tror denne urtehagen kan inspirere familien min til å lage og spise mer veganmat sammen med meg, og bruke friske og gode råvarer som friske urter!
  Stefaren min er også veldig glad i å holde på med blomster og å dyrke nye ting, så jeg tror vi begge kunne hatt veldig stor glede av denne. Det vil nok moren min også, som er veldig opptatt av å lage mat fra bunnen, og å bruke gode råvarer. Vi har dessverre ikke alltid hatt like mye hell med å dyrke urter ute, men jeg er sikker på at hvis vi hadde denne ville friske urter blitt brukt enda oftere enn det blir nå!
  I tillegg er jeg student, og pengene er ofte litt knappe da. Jeg ser på dette som en super mulighet til å spare penger (friske urter er dyrt!!). Det skal også sies at fattige studenter ikke har råd til å kjøpe flotte urtehager til 1900kr!
  Jeg vil gjerne avslutte denne kommentaren med å si at det virkelig er supert at du velger å dele ut disse gratis, noe som kan inspirere og hjelpe folk i hele landet til å bruke mer urter!

  Eposten min er sunnivakorsbakke@hotmail.com

  SvarSlett
 88. Jeg vil gjerne være med i konkurransen om å få et slikt mini-drivhus! Jeg er ikke noe flink med planter, men har veldig lyst til å bli det. Er veganer og spiser veldig mye grønt, men siden friske urter dør kort tid etter at de er kommet i hus, så blir det lite av den slags i kosten. Kanskje dette kan forandre seg nå....?

  SvarSlett
 89. Jeg har alltid hatt ”svarte fingre” og drept alt jeg kommer over av planter. Urteplanter går dreper jeg deserre veldig raskt og det er så trist da jeg er jeg er usedvanlig glad i å lage mat med ferske urter. Derfor ville det vært helt fantastisk å vinne en urtehage. Jeg har vært vegetarianer i 20 år. I år har jeg hatt en trang til å fornye matlagingsrepoirtoret og har har ofte vært innom din blog for oppskrifter og inspirasjon. Det ville derfor vært prikken over i’en å vinne en urtehage gjennom din blog, som jeg har blitt inspirert av og hatt stor glede av gjentatte ganger i år! mabdelfadil@yahoo.com

  SvarSlett
 90. Å, denne ønsker jeg meg! Ettersom jeg bor alene rekker jeg nesten aldri å spise opp urteplantene innen de visner og dør, kanskje også litt fordi jeg ikke er så flink til å ta optimalt vare på dem. Vet liksom ikke helt hva jeg gjør feil. Hadde jeg derimot hatt en slik urtehage ville jeg mye lettere kunnet holde liv i urtene lengre, og til og med hatt FLERE urter på én gang :)

  Lager så å si alle måltidene fra bunnen av, og er glad i å slenge på urter både på brødskiva, i salater og i gryter/supper. Eneste grunnen til at jeg ikke spiser så mye urter sånn som ståa er nå er at de, som nevnt, dør alt for fort :P

  Mvh Tonje
  lotielin (at) gmail.com

  SvarSlett
 91. Hei! 1000 takk for nydelig blogg. Den har definitivt både løfte og krydret våre hverdager :)
  Jeg er ingen superkokk,men friske urter gir alltid det lille ekstra, det redder ihvertfall meg mange ganger. Derfor ønsker jeg å vinne denne selvfølgelig :) Også er den jo som du sier utrolig fin :) Hilsen Lindis Mail: lle-halv@online.no

  SvarSlett
 92. Hvorfor jeg skulle vinne denne? Da kan jeg holde liv i noen av uteplantene mine (Har bare kryddervekster i blomsterkassene) og bruke dem friske enda en lang stund framover! DET blir "bærre lækkert"

  Mette

  SvarSlett
 93. Ønsker meg en slik så jeg kan ha en sjanse til å forlenge livet til krydderplantene mine til jeg får spist dem opp før de ødelegges.
  Hilsen Mette,
  mette.min@hotmail.com

  SvarSlett
 94. Åh sånn har jeg ønsket meg lenge! Elsker å bruke urter men ikke så flink til å holde de i "live" ;) Krysser fingrene og prøver lykken :) Mvh. lenek77@gmail.com

  SvarSlett
 95. En urtehage ville absolutt være,
  den perfekte gave til min mor å forære:)
  Hun er som meg hekta på grønt,
  og har det både ute og inne skjønt:))

  Halve hagen hennes er full av urteblomst,
  og flere av dem er av sjelden herkomst:)
  Derfor hun i kjøkkenvinduet har fylt opp,
  de sorter hun ønsker å se vokse uten stopp:)

  Om jeg fikk denne enorme vinnerglede,
  vil jeg så gjerne i hennes øyne se det:)
  Hun fortjener absolutt å se dem bli store,
  og jeg garanterer dere kan ta meg på ordet:)


  Mvh
  Merete Svartis Ludviksen
  merete1974@hotmail.com

  SvarSlett
 96. Jeg har nettop flyttet inn på studenthjem og skal innrede rommet mitt litt nå. Urtehagen ville passet perfekt i hyllen min. Kjøkkenet deler jeg med mange, så her skal jeg ha et lite mat-laboratorium hvor det skal spires, lages yoghurt, dehidratere, fermentere og dyrkes litt ved enden av sengen. Håper urtehagen får være med i mitt lille prosjekt!

  martinelli.noe@gmail.com

  SvarSlett
 97. Jaja, for seint innom bloggen for å delta i konkurransen og for tidlig innom for å se ukemenyen...
  God helg ;-D
  NB: Vinneren er heldig!

  SvarSlett
 98. Som mamma til to barnehagebarn er jeg nøye på at ungene får i seg hjemmelaget, sunn mat med masse bra næringsstoffer. Dessverre er jeg dårlig på å holde liv i urtene- så det går kun i tørket krydder her hos oss. Jeg vil så gjerne få det til- men hver gang jeg kjøper en koriander eller en gressløk på butikken klarer den seg i 2,5 dag før den er død.
  Ungene fortjener ferske råvarer- kanskje denne vil gi meg glede av ferske urter igjen?

  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...