Kokosvafler til Valentinsdagen

Oppskrift Kokosvafler Veganske Vafler Valentinsdagen Valentinsvafler Kokosnøttpulver Kokospulver Coconut Powder Kokosmasse Soyamelk
Hva passer vel bedre på alle hjerters dag enn vafler
I morgen er det Valentinsdagen, eller alle hjerters dag som det heter på norsk. Kjærligheten og romantikken skal feires, og jeg har tenkt å lage Valentinsvafler. Spiselige hjerter- kan det bli mer romantisk enn det?


Mitt første minne om vafler strekker seg mange år tilbake.
Jeg er på besøk hos bestemor. Hun lager vafler. Hun lærer meg å brette plastposer. Hun fyrer med koks. Hun har stikkelsbær og glassepler i hagen, en nabo som er baker og en venninne som spiser suppe med gaffel.

Min bestemor stekte vafler. Og vi fikk lov å spise etterhvert som de kom rykende varme ut av jernet. Ekte støpejern. Smør, sukker og syltetøy. Klissete hender, smil og en evig vaffellukt som bodde i huset.

Oppskrift Kokosvafler Veganske Vafler Valentinsdagen Valentinsvafler Kokosnøttpulver Kokospulver Coconut Powder Kokosmasse Soyamelk

Nå har jeg blitt voksen og lager vaflene selv.
I dag har jeg laget dem med kokosnøttpulver. Her forleden var jeg nemlig på jakt i en av Oslos mange utenlandske butikker, og hva fant jeg? Jo, en kilospose med "coconut powder". Kokospulveret smaker og lukter herlig kokos og er perfekt som ingrediens i vaffelrøre fant jeg ut!

Merk: Kokosnøttpulveret jeg har brukt her er ikke det samme som kokosmel. Kokospulver er mer som ekstra finmalt kokosmasse (sånn som man har på toppen av kaker), og har omtrent likt næringsinnhold som dette.

Oppskrift Kokosvafler Veganske Vafler Valentinsdagen Valentinsvafler Kokosnøttpulver Kokospulver Coconut Powder Kokosmasse Soyamelk

Tips:
- Lag gjerne ferdig røra på kvelden og la den stå i kjøleskapet over natta, så har du fiks ferdig vaffelrøre til vaffelfrokost.
- Om du ikke får tak i kokospulver, bruk kokosmasse som du finmaler så fint du kan i food processor, kaffikvern e.l. før bruk.
- Vaflene er veldig mettende, 1-2 vafler er nok til en person.


(4 store vafler)
5 dl soyamelk eller annen veg. melk
1 ts bakepulver
1 ss sukker eller annen søtning
et par klyper salt
3 dl kokosnøttpulver
2 dl fint speltmel eller annet fint mel

1. Ha soyamelka i en bakebolle. Visp inn bakepulveret, sukkeret og et par klyper salt.
2. Visp inn kokosmelet og til slutt speltmelet. La røra stå og svelle et kvarters tid, gjerne lenger og overnatting i kjøleskap går også fint. Nå har du en fin og perfekt tykk vaffelrøre.
3. Stek i vei og moms moms!

* Server vaflene med friske bær eller syltetøy.

* Eller som her: med hjemmelaget tyttebær-is og revet hvit sjokolade ♥ ♥ ♥

* Sjekk også ut disse vaffeloppskriftene:
- frokostvafler
- vafler med nøttemasseOppskrift Kokosvafler Veganske Vafler Valentinsdagen Valentinsvafler Kokosnøttpulver Kokospulver Coconut Powder Kokosmasse Soyamelk

Vakreste "My Funny Valentine" fremført av fantastiske Chet Baker:* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

14 kommentarer :

 1. Å, nam! det hørtes skikkelig digg ut med kokossmak i vaflene! Og digg med sorbet på.

  SvarSlett
 2. Mmmm, nå fikk jeg lyst på vafler!!

  SvarSlett
 3. Ååååh så godt det så ut!! :D

  SvarSlett
 4. oi, spennende. skal se etter kokosnøttpulver neste gang jeg er i en slik butikk :)

  SvarSlett
 5. sv: takk! og ja, var en trist dag når den strømpebuksen sa hadet til verden.

  SvarSlett
 6. Da blir det vafler for første gang på noen år i morra, gitt =D Takk for oppskriften, og takk for at du deler kremen av jazzstandarder med oss!^^ Jeg oppfordrer til å sjekke ut Chris Botti sin tolkning av denne låta fra dvd-en Legends of Jazz. Det er bare pingler som ikke får en tåre i kroken av den =p

  SvarSlett
 7. Hei der Jane : )
  Jeg er ofte inne på bloggen din - nesten hver dag, men legger skjelden igjen en kommentar. Men idag tenkte jeg å skjerpe meg litt ;) Fordi meg og min kjære er vegetarianere (mannen er veganer) og vi ELSKER bloggen din! Det er den første siden vi sjekker når vi vil lage noe nytt og gøy. Og idag er det jo en spesiell dag for oss - ikke fordi det er Valentines day - men fordi vi har tre års bryllupsdag ;)
  Og som alltid, når jeg vil gjøre noe ekstra på matfronten, dras jeg mot dine inspirerte og alltid fantastiske oppskrifter. Jeg bruker bloggen din for alt den er verdt og lager en romantisk tre retters ikveld :) Fullstendig vegansk og med masse kjærlighet :D
  Tusen takk for all inspirasjon du gir - og du skal vite hvor mye vi setter pris på deg og dine nom nom oppskrifter, i hverdagen så vel som ved spesielle anledninger ;)
  Håper du og får en flott dag !! <3

  SvarSlett
 8. Hei der Silje Cathrine :)
  For en koselig kommentar å få! Tusen takk!

  Gratulerer så mye med 3års bryllupsdag!! Håper middagen blir skikkelig nom nom ;)

  SvarSlett
 9. Det så sinnsykt godt ut, Jane! Elsker tyttebær. Og vafler. Og kokos! :) Elri

  SvarSlett
 10. Hei, i dag prøvde jeg å lage vafler med soyamelk (naturell). Jeg brukte den vanlige oppskriften min, men vaflene ble helt harde og stive. Jeg liker de myke...

  Jeg ser at i dine oppskrifter bruker du også soyamelk. Har du noen triks? Vet du hvorfor de blir stive?

  SvarSlett
 11. Hvor kjøper du kokospulver? For det er vel ikke det samme som kokosmel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kokospulveret jeg brukte her er ikke det samme zom kokosmel nei. Kjøpte det på innvandrerbutikk.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...