Bulgurkaker med koriander

Oppskrift Bulgur Bulgurkaker Vegetarburger Vegan Burger
Her ser du et stjerneeksempel på vellykket gjenbruk.
Jeg er ikke fan av å spise det samme til middag to dager på rad. Og siden jeg synes det er synd å kaste mat prøver jeg så ofte jeg kan å bedrive "gjenbruk" av rester. Iblant kommer det knallbra saker ut av gjenbruket. Her for eksempel: en rest rød bulgur fra i går har blitt tryllet om til de lekreste middagskaker!

Slå et slag for gjenbruk du også! Har du en rest rød bulgur til overs er veien til bulgurkaker kortere enn du aner.

Bulgurkaker med tomatsalsa og ovnsstekte potet- og søtpotetbåter:

Oppskrift Bulgur Bulgurkaker Vegetarburger Vegan Hjemmelaget Tomatsalsa Burger

5 dl rød bulgur laget etter denne oppskriften (målet gjelder ferdig kokt)
1/4 brokkoli
1 gul løk, finhakket
2 ss tomatpuré
4-5 toppa ss linfrømel (som du maler selv i kaffikvern) (ev. bruk vanlig mel)
2 ts bakepulver
1/2 potte frisk koriander, finhakket
1 ts urtesalt + pepper


Oppskrift Lage Vegetarkaker Vegetarburger Vegankaker Burger Grønnsaker1. Damp brokkolibitene lett møre og kutt de i små biter.
2. Bland brokkoli, bulgur, løk, tomatpuré, linfrømel og bakepulver. Jobb litt med deigen så den blir fin og jevn.
3. Ha i koriander, smak til med urtesalt og pepper.
4. Form kaker og stek de i olje på litt over middels varme. (NB: Prøvestek en kake først, om deigen virker for løs, tilsett litt mer mel og prøv igjen).
* Prøv bulgurkaker med koriander sammen med ovnsstekte poteter, ikke bare en tomatsaus og en frisk grønn salat, eller med kokte grønnsaker og poteter.

* Ta gjerne en titt på kunsten å lage vegankaker for tips.Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

13 kommentarer :

 1. Nom nom nom! De ser veldig veldig gode ut!

  SvarSlett
 2. Veldig mange fine oppskrifter her hos deg, disse så kjempegode ut:)

  SvarSlett
 3. Disse må jeg prøve! Virker jo ganske enkle å lage også. Er de like saftige og gode som de ser ut? ;)

  SvarSlett
 4. Jepp, de er like saftige og gode som de ser ut ;)

  SvarSlett
 5. I dag prøvde jeg bulgurkakeoppskrifta di. Ettersom jeg mangla noen av ingrediensene, måtte jeg improvisere litt. Utgangspunktet blei derfor 2 dl. bulgur + 1 dl. røde linser. Den største utfordringa var likevel å få kakene til å henge sammen, og de første havna som "strø" på tallerkenen. (Ideell smak og konsistens for taco!) Men så raspa jeg en nypotet fra hagen og rørte raspet inn i deigen. Det funka perfekt, og kakene blei utrolig sprø, saftige og velsmakende! Nydelig middag, rett og slett! Igjen: Tusen takk for flott og inspirerende blogg!

  SvarSlett
 6. Det var en spennende vri på oppskriften, gøy å eksperimentere litt når ikke alle ingredienser er i hus.
  Lagde du bulguren etter min tidligere oppskrift på rød bulgur, eller brukte du vanlig kokt ubearbeidet bulgur?

  Kan være litt klabb å få veggiskakene til å henge sammen ja, kjenner til det etter ganske mange forsøk opp gjennom ;) Heldigvis finnes det noen lure triks, men potetrasp, den var ny for meg. Må testes en gang :)

  SvarSlett
 7. Jeg hadde ingen ferdige rester, så jeg kokte bulgur (lys, grovkorna) og linser først, etter din tidligere oppskrift. Så tilsatte jeg noen soltørka tomater (opphakka), litt koriander (hadde dessverre ikke så mye i huset), litt opphakka løk (surra litt i olje på stekepanna først), litt vårløk, litt spinat og litt blomkål.
  Potetrasp som "bindemiddel" funka godt, men smaken blei kanskje litt tammere med raspet. Neste gang bør jeg nok tilsette litt ekstra krydder.
  Uansett: Middagen blei skikkelig god!

  SvarSlett
 8. Vilken underbar blogg! Allt ser så gott ut så man blir verkligen inspirerad att äta mer grönt. :)

  SvarSlett
 9. WOW! hvilke fantastisk gode og smakfulle burgere! Jeg ble så glad! Serverte de med dampet brokkoli og hjemmelaget surkål og det smakte nydelig! Putta litt chilli i burgerne for jeg liker spicy og det funka veldig fint. helt klart en av mine nye favoritter!

  SvarSlett
 10. Ser veldig godt ut :) Hvis jeg noen gang greier å få til å ha igjen rester av rød bulgur skal de testes ;) Rød bulgur har en tendens til å få bein å gå på her (jeg bruker vanligvis nesten samme oppskrift som deg, men med et hvitløksfedd, en knivsodd chili og litt gurkemeie i tillegg). Men ... det er ingenting i veien for å surre igang en kjele rød bulgur bare til disse burgerene heller, for jammen ser det godt ut :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...