Lakris-brownies

Liker du lakris?
Da vil du elske denne oppskriften!

Tenk deg en saftig brownie, akkurat passe småseig og myk i midten, tynn sprø skorpe på utsiden - og så med LAKRIS inni! Herlighet, det er nesten så jeg begynner å kvitre.

Jeg er stor fan av lakris, og den siste uka har jeg jobbet med ideen å bruke den i bakst. Jeg prøvde meg fram med litt ulike fremgangsmåter, blant annet med å koke (!) lakrisen til den ble en seig guffe, og så ha den i røra. Jeg prøvde også å kutte lakrisen i tynne skiver, men til slutt endte jeg med å bruke hele lakrisbiter i røra, i tillegg til lakrispulver. Resultatet ble knall.


Hei forresten!
Nå er det en hel liten evighet siden jeg har postet noe her på veganmisjonen. Jeg har hatt en lang, lang pause... fra alt egentlig. Og det har vært nødvendig. Sånn er det iblant, livet går ikke alltid som planlagt og jeg har hatt noen tøffe måneder denne sommeren. Rett og slett. Dere som følger meg på Instagram har kanskje fått med dere litt av historien. Uansett, jeg gleder meg over å være på vei tilbake med blomstrende inspirasjon og matglede! Og så må jeg si tusen hjertelig takk til alle fine meldinger jeg har fått disse månedene, fra dere som følger og bruker bloggen. Så mye kjærlighet <3

La oss feire!
For livet er søren meg verdt å feire, i all sin skjøre sårbarhet. Du kan for eksempel bake denne deilige browniekaka og dele den med noen du er glad i. Og så blir dagen plutselig littegranne bedre.


Mmmm, se på denne røra her da!


Tips:
- Lakrisen jeg brukte er "Panda original", den røde posen. Jeg fant den på Coop extra, ellers finner du den også på tax-free, om du er ute og flyr iblant. Andre typer lakris funker sikkert også finfint.
- Lakrispulver fås kjøpt på helsekost, ellers har jeg sett det på Søstrene Grene, Flying tiger of Copenhagen og på nett.(gir 8 biter)

160 g hvetemel
160 g sukker
2,5 ss kakaopulver
2 ss lakrispulver
1,5 ts natron
1/3 ts salt
1 dl kaldt vann
1 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
1 ts eplecider-eddik (eller annen type eddik)
200 g Panda lakris original

1. Sett ovnen på 200 grader og gjør klar en ildfast form med bakepapir. Jeg brukte en form på 30x20 cm.
2. Bland sammen mel, sukker, kakao, lakrispulver, natron og salt i en bakebolle.
3. Tilsett vann, olje og eddik og bland godt sammen. Bland inn lakris til slutt.
4. Ha røra i formen og stek på 200 grader i ca 25-30 min. Stikk en spiss kniv i midten av brownien for å sjekke om den er ferdig. Hvis ikke, stek den litt lenger. Det skal ikke henge igjen våt røre på kniven.


*Oppbevar brownien i en tett boks i kjøleskap.

* Server den gjerne lunken sammen med vaniljeis.Nom nom!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

7 kommentarer :

 1. Vil bare si at det er så fint å se du har funnet tilbake til matgleden! Heia deg og bloggingen fremover, veldig glad på dine vegne :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Det er fint å være så smått tilbake!

   Slett
 2. Kjempe glad for at du er tilbake. Har savnet dine innspill på bloggen og de gode oppskriftene!

  SvarSlett
 3. Lakris er kjempegodt! Har du flere oppskrifter med lakrispulver? Har kjøpt en stor boks, men har så langt bare spist det som det er...

  SvarSlett
 4. Omg så sinnsvakt godt dette så ut! :D

  SvarSlett
 5. Hei kjære Jane,
  Fint å se at du er tilbake, men veldig leit å høre om det vanskelige du har gått gjennom. Kjenner deg ikke, men synes du virker som et så utrolig godt og sympatisk menneske gjennom oppskriftene dine, som jeg forsåvidt har hatt stor glede av i flere år. Sender deg masse elektroniske klemmer og ønsker deg alt godt. Hilsen stor fan som for øyeblikket har de veganske skillingsbollene dine til etterheving og gleder seg til å smake om en liten time!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...