Nyhet: Go'vegan skivet - med ny og bedre smak!

#reklame

Go'vegan skivet er nå den samme som bit!
Har du lagt merke til at skivet-versjonen av den veganske osten til Synnøve Finden har blitt enda bedre i det siste?

Da Synnøve Finden for første gang lanserte Go'vegan høsten 2017, var det med én skivet og én revet versjon. Go'vegan i bit kom et halvt år etter og seilte raskt opp som en smaksfavoritt.

Den skivede hadde en annen oppskrift enn bit, og mange ønsket at den skulle smake som den nye ostebiten. Nå er resepten endret, og skivet har nå den samme gode smaken som Go'vegan bit. Dere som har fulgt med en stund og smakt helt fra starten, vil garantert merke forskjell. Den nye resepten er nemlig MYE bedre!

Den er så god at flere restauranter bruker den i rettene sine 
Sist uke spiste jeg og en venninne på pizzarestauranten Tipo her i Oslo, hvor de har to pizzaer med vegansk ost på menyen. Det smakte knallgodt, og da vi spurte hvilken ost de brukte, skulle det vise seg at det var Go'vegan. Jeg vet også om et par andre restauranter i byen hvor den brukes - til både pizza og burger, det er jo ganske kult.

Tips: I butikken, se etter den oransje etiketten på Go'vegan skivet, hvor det står "Ny og bedre smak". Da vet du at du får den forbedrede versjonen!

Her er Go'vegan-trioen på plass i min lokale Rema 1000: Skivet, revet og bit.



En annen gladnyhet er at Go'vegan bit nå er tilgjengelig i hele Norge! 

Den etterlengtede ostebiten ble lansert for et år siden, men det har sannelig ikke vært veldig enkelt å finne den i butikkhyllene. Selv her i hovedstaden har jeg måttet farte et par stopp med trikken for å få tak i den.

Det skal det nå bli årnings på!

Fra og med denne uka er Go'vegan bit satt på frivillig listing i alle Coop-butikker i hele Norge, og det samme i Rema 1000 Oslo!

Frivillig listing betyr at - dersom de ikke har tatt den inn riktig ennå - kan du spørre etter den i butikken, og butikksjefen kan velge å ta den inn hylla. Så jeg oppfordrer bare: Gå til din Coopbutikk eller Rema Oslo og si at du ønsker deg Go'vegan bit i hyllene.

For vi vil ha vegansk ostebit som vi kan skive eller rive som vi vil! Tynne skiver, tykke skiver, rifla skiver, store terninger, små terninger, revet eller strimlet. Oh yess!

Jeg foretrekker tynne osteskiver. Hva er din favoritt? 



Med Go'vegan er Synnøve Finden den første norske meieriprodusenten som tilbyr vegansk ost til det norske markedet. Men det stopper ikke her. Jeg kan avsløre at det kommer flere spennende nyheter fra Synnøve i år.

Om du skulle ønske deg en nyhet fra Synnøve i butikkene i framtida, hva står øverst på ønskelista? Kom med forslag, så tar jeg det videre!


Framtida er grønn
Ingen annen varegruppe vokste så kraftig som vegetar i 2018. På nasjonalt nivå så butikkjeden Meny en økning på rundt 50 prosent i salg av vegetariske fersk- og tørrvarer. Forbrukerne stemmer med gaffelen, og nå er det bare opp til matvareprodusentene å respondere med flere vegetar- og veganprodukter.

Selv det norske Bondebladet skriver på lederplass at norske matprodusenter må følge opp trendene som krever flere vegetarprodukter i butikkene.

Jeg brenner sterkt for å gjøre veganmat mer tilgjengelig, og jeg har vært så heldig å ha kunnet være med som konsulent for Synnøve Finden helt fra starten av, i arbeidet med den veganske satsningen. Tidligere denne måneden var jeg sammen med Preben Owren fra Synnøve i München på den store økologiske matmessen Biofach, med deltakere fra hele verden. Det var utrolig mye spennende å se, og veldig mye på messen var vegansk!

Vi smakte på vegansk ost av fermenterte cashewnøtter, vegansk brie og camembert, vegansk "egg" og mye mye mer. Trenden ute i den store verden er definitivt plantebasert, og selv om vi her i Norge henger litt etter, er det ingen tvil om at vi går i den samme retningen.


Her er jeg og Preben på Deutche Bahn, på vei hjem etter en lang dag på matmesse. Preben går forresten under navnet "veganprinsen" hos Synnøve Finden, hehe.



Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Synnøve Finden.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

11 kommentarer :

 1. En vegansk taffelost hadde vært fantastisk!

  SvarSlett
 2. Utrolig gøy, Jane! Dette tror jeg mange har ventet på. Ser fram til nyhetene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette har mange ventet på! Og mye spennende som kommer til å skje framover :D

   Slett
 3. Denne har gått opp i pris hos meg siden den ble lansert (osteblokka). Nå koster den 77kr, i begynnelsen kostet den nærmere 55-60. Dessuten er skivene og dyre sammenliknet med animalsk ost som er skivet. For de som er nysgjerrig på vegankost vil jo ikke akkurat bli særlig fristet til å kjøpe når prisene er så høye. Selv er jeg evig takknemlig for at det finnes vegan ost, men prisen gjør det vanskeligere å få andre som er nysgjerrige på kosten med seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, mulig prisene varierer fra butikk til butikk? Her i min lokale Rema koster Go'vegan bit 400 g 69,90.

   At veganprodukter generelt ligger litt høyere i pris enn animalske produkter tror jeg nok vi bare må finne oss i foreløpig. Men, når vegan blir mainstream og mange kjøper - da vil prisene gå ned :)

   Så jeg opfordrer bare folk til å kjøpe og vise at det er etterspørsel etter disse produktene. Ting skjer fort nå, og om få år vil vi se store endringer, tipper jeg.

   Slett
 4. Vegansk brie og camembert hadde vært gøy å smake! Selv om jeg ikke har spist kjøttprodukter på over 15 år så er jeg ikke vegan (i alle fall ikke enda). Gode oster er noe av det jeg fortsatt holder fast på og ville savnet mest...

  SvarSlett
  Svar
  1. Brie og Camembert hadde vært så bra! Tar innspillet ditt videre til Synnøve Finden.

   Slett
 5. Så gøy! Veldig glad for at Synnøve har lansert disse ostene og gleder meg til mer!:)

  SvarSlett
 6. Så var det den brunosten da.. Den savner jeg.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...