Nyhet: Go' vegan ost i bit!

#reklame
Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden
Ny og forbedret Go'vegan i bit.
Endelig får vi vegansk ost i bit i vanlige butikker. Og ikke bare er den i bit, selve oppskriften er forbedret!

Jeg har vært med på testing fram til endelig produkt og kan skrive under på at denne nye osten smaker MYE bedre enn den forrige varianten av Go'vegan :D Konsistensen er også bedre. Jeg er rett og slett knallfornøyd, og jeg tipper at mange ikke-veganere også vil like den godt, for den skiller seg jammen ikke så veldig mye fra ikke-veganske oster vi er vant med.

Fra og med i morgen kan du finne den i hyllene på alle Norgesgruppen-butikker.
30. april er altså lanseringsdagen, og den er tatt inn i sortimentet til butikkene Kiwi, Meny, Joker, Spar og Bunnpris. Om de ikke har den i din lokale butikk, kan den tas inn ved etterspørsel. Rema 1000 og Coop har dessverre ikke tatt den inn ennå, men hvis vi etterspør, kan det hende de tar den inn etterhvert.

Riv den eller skiv den - valget er ditt.

Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden

Det er litt julaften.
Mange, meg selv inkludert, har savnet og etterspurt ost i bit. Jeg liker best tynne osteskiver og synes den ferdig skivede hadde altfor tykke skiver, så jeg er skikkelig glad over denne nyheten. Nå kan vi høvle i vei :D Tynne skiver, tykke skiver, riflede skiver, store eller små skiver. Det er kjekt å ha valget, og om man vil kutte den i terninger til salater eller rive den til ostesmørbrød og pizza, er det bare å kjøre på.

Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden

Og så til det alle lurer på: Smelter den bra? 
Yess, det gjør den! Den blir myk og god og smaker skikkelig godt. Den smelter ikke nøyaktig på samme måte som ku-ost, men så er den jo ikke laget av kumelk heller. Jeg testet den i toast, og samboeren min mente det var den beste veganske osten han hadde smakt. Ikke verst!

Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden

Moms moms!

Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden

Da Synnøve Finden i september 2017 lanserte Go'vegan for første gang, fikk det mye oppmerksomhet og mange heiarop. Den kom da i to varianter, en ferdig skivet og en revet. Etterspørselen etter ost i bit har vært stor, og målet var helt fra starten å lansere en ostebit, dersom salget av de to første gikk bra. Det har det heldigvis gjort, og nå har vi ost i bit, hurra!

I tillegg til å være 100 % vegansk, er den soyafri, glutenfri, palmeoljefri og GMO-fri. Den er også tilsatt B12 og kalsium. Osten er basert på kokosolje og stivelse fra potet og tapioka. Når det gjelder pris, kan kategorisjef Preben Owren i Synnøve Finden fortelle at den ikke er helt satt ennå. Vi ser det først når den er ute i butikkene, men han anslår at det kommer til å ligge på rundt 40-50 kr. Ostebiten er på 400 gram. En praktisk ting er at pakningen er enkel å åpne fra det ene hjørnet og den har "klister" rundt toppkanten, slik at lokket liksom sitter på når du lukker den.

Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden

Det har vært skikkelig gøy å være med på dette helt fra starten. Fantastisk å se at store produsenter lytter til publikum og tør å satse på det veganske markedet. Framtida er grønn, og utviklingen ellers i verden går helt tydelig i en mer plantebasert retning. Kanskje det neste blir en vegansk smøreost? Kom gjerne med forslag om hva du ønsker deg, så kan jeg videreformidle til Synnøve Finden. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Nom nom!

Go' Vegan Ost Blokk Nyhet Synnøve Finden

Dette innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Synnøve Finden.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

39 kommentarer :

 1. Gleder meg til å prøve!!😄😄

  SvarSlett
 2. Nice - enig i det med at de ferdigskjærte skivene blir for tykke! Gleder meg til å teste denne ��

  SvarSlett
 3. Så gøy! Har pleid å kjøpe Violife-osten i 2,5 kilos blokk, men kommer definitivt til å teste denne! Og når det gjelder produkter jeg ønsker meg, og dette er nok litt håpefullt, så er brunost høyt oppe på lista :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempegøy! :D Violife er også veldig god, men denne er like god synes jeg. Signerer på brunost!

   Slett
 4. Spennende! Spesielt hvis prisanslaget får rett. Lanseringsdato 31 April regner jeg imidlertid med at er en skrivefeil?

  SvarSlett
 5. Hei Jane! Dette er en kjempegod nyhet! Jeg skulle ønske synnøve kunne lage en versjon til i typ "cheddar" eller mer fyldig stil! Konsistensen på osten er bra, det er bare at den ikke smaker noe særlig som er problemet mitt, men nå virker det som de har tatt tak i det med denne blokk osten, håper jeg vertfall. Men hadde satt veldig pris på noen fyldigere/krydrete versjoner!

  Ha en find dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om osten smaker lite, pleier jeg og ta vegansk smør på skiven først, toppe med et krum salt eller pepper og så ost, da blir det litt mer smak på :)

   Slett
  2. Takk for innspill om cheddar, jeg tar ønsket ditt videre til Synnøve Finden :)

   Slett
 6. Så stilig at du har fått være med på og forbedre denne da! :D Også lansering nå rett før jeg skal besøke familie og venner i gamle landet - toppers :D
  Her i Storbritannia har vi en knallgod en som heter Violife, og jeg savner absolutt ikke den alminnelige gulosten, hurra! x

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig artig :) Violife har vært min favoritt lenge også, og denne her er like god som den!

   Slett
 7. omgggg ønsker meg vegansk brunost!! smøreost og sånt finnes jo allerede, men når det kommer til brunost tror jeg ingen andre enn synnøve finden kommer til å lage et alternativ

  SvarSlett
  Svar
  1. Brunost er det nok mange som ønsker seg :D Tror det blir lenger til vi får se noe sånt, siden det er så erkenorsk. Og vegansk osteproduksjon foregår stort sett i utlandet, hvor ingen etterspør brunost. Men ja, brunost håper vi på en gang i framtida!

   Slett
 8. Ja vil gjerne ha vegansk brunost!

  SvarSlett
 9. Så bra! Er oppskriften på de andre to variantene også endra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke ennå, men den skivede vil bli den samme som denne i blokk. Det tar bare litt tid å bytte dem ut. Fram mot sommeren, lover Synnøve Finden.

   Slett
 10. Så gøy! Skal se etter den på butikken etterpå, for dette er spennende. Jeg var ikke super-fan av den slik den var opprinnelig, for jeg synes den var veldig smakløs sammenlignet med for eksempel Violife som er min favoritt - så håper virkelig den faller bedre i smak nå.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 11. Dette er gledelig å høre! Vegansk smøreost og brunost er velkommen i butikkhyllene 😊

  SvarSlett
 12. Vil tro at den veganske brunosten vil bli populær også hos ikke-veganere som ikke tåler melkesukker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt. Vi får se om det lar seg lage med tida :)

   Slett
 13. Brunost hadde vært toppen av lykke. Jeg savner det til nybakt brød og vafler.

  SvarSlett
 14. Smøreost av havre! Oatly har jo en naturell variant som er veldig god, men vi tåler litt konkuranse�� Gjerne uten kunstige tilsetninger og olje ��

  SvarSlett
 15. Vet du noen spesifikke butikker i Oslo som hae den inne? :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sett den selv foreløpig, virker som den er litt treigt på plass. Men tipper den er å finne rundt om i løpet av en ukes tid. Sjekk appen Peiling, der kan man søke etter varer og se hvilke butikker som har den inne :)

   Slett
 16. Hurra! Gleder meg til å smake når den dukker opp her i byen også. Må bare gjenta samme ønske som mange over meg har delt: Brunost! Åååå, da ville både små og store i familien blitt ekstatiske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er visst litt treg til å komme på plass i butikkene, men nå hørere jeg rykter om at den er både her og der :D Ja, brunost!

   Slett
 17. hei! vet du hva "vegan smak/aroma" i ingrediensene er laget av? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vet jeg ikke, men det er ihvertfall 100 % vegansk :)

   Slett
 18. Vet du om Synnøve Finden nå har vurdert å lage vegansk brunost?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det vet jeg ikke, men ønsket om brunost er mottatt.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...