Ananas loaded daiquiri

Gjør sommeren litt lenger.
Lag en lekker tørsteslukker av en drink! Alt du trenger er frisk ananas, isbiter og kanskje litt sukkerfri søtning. Lag den alkoholfri eller ikke, det bestemmer du selv. Man skulle nesten tro det var krem i den, for den har et tykt og deilig, kremet lag med fluff på toppen. Sååå godt!

Jeg husker godt første gangen jeg smakte en daiquiri. Det er vel sikkert 15 år siden nå, på et utested i hjembyen min Skien. Den var knallrød og iskald, med jordbær, sugerør, paraply og hele pakka. Den falt absolutt i smak, men jeg husker den var kanskje bittelitt i overkant søt. Daiquaries man får servert ute har ofte mye sukker i seg, jeg fant ut etterpå at det er vanlig å bruke sirup i, og da blir det gjerne mer klissete sirupaktig enn friskt og deilig, etter min smak.

Heldigvis er det superenkelt å lage den deiligste daiquiri selv.
Min vri er å bruke store mengder frukt eller bær. Dette gir naturlig sødme og fantastisk smak, og om frukten er ordentlig solmoden, trenger man ikke å tilsette verken sirup eller sukker. Dersom jeg ikke får tak i ordentlig moden frukt, tilsetter jeg litt kunstig søtning som feks stevia. Voila - sukkerfri superdrink!


Det superdigge kremete laget med ananasfluff på toppen kan du spise med skje. Jeg får stjerner i øynene bare jeg tenker på det! Ananasfluff! Tenk det! Nytt ord i ordboka!


Tips:
- Om søtning er nødvendig, kommer an på hvor søt ananasen din er. Skikkelig moden ananas er gjerne søt nok i seg selv.(2 store glass)
175 g isbiter (= ca 10 stk)
300 g ananas, rensket og i biter (= ca 1/3 stor ananas)
1/2 dl vann eller hvit rom
kanskje litt søtning, smak til (feks 2 ss natreen strø eller litt steva)

1. Ha alle ingrediensene i en blender.
2. Kjør til isbitene er knust og det er en jevn miks.
3. Hell i glass og nyyyyyt!Nom nom! * * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...