Knasende sprø knekkepinner

Hjemmebakte Knekkepinner Knekkebrød Frøknekkebrød Dippsticks Knekkesticks Enkle Hjemmelagde
Knask, knask! 
Skikkelig sprø og grove knekkepinner med tre typer frø. Vi har fått helt dilla på disse her hjemme i det siste. Jeg har laget dem som smale strimler istedenfor tradisjonelt brede knekkebrød, og derfor er de perfekte til dipping. 

Å lage egne knekkebrød er superenkelt, billigere enn å kjøpe på butikken og ikke minst smaker hjemmelaget selvfølgelig best :) 

Nyt knasende crunchy knekkepinner akkurat som de er, eller prøv med en kremet guacamole eller ajvar som dipp. Det er så godt det! 

Hjemmebakte Knekkepinner Knekkebrød Frøknekkebrød Dippsticks Knekkesticks Enkle Hjemmelagde

Det hele er veldig enkelt.
Bland sammen solsikkefrø, sesamfrø og linfrø. Litt fiberhusk, salt og, om du vil, litt pizzakrydder og løkpulver for ekstra smak. Deretter heller du i vann og blander godt. PS: Det virker mer som suppe enn knekkebrød straks du tilsetter vannet, men ikke få panikk, alt kommer til å ordne seg. Det sørger nemlig tryllestøvet fiberhusk for. Det eser ut når det kommer i kontakt med vann, slik at røren blir perfekt. 

Hjemmebakte Knekkepinner Knekkebrød Frøknekkebrød Dippsticks Knekkesticks Enkle Hjemmelagde

Tips:
- Fiberhusk fås kjøpt på helsekost eller i større dagligvareforretninger.


(oppskriften dekker én vanlig stor stekeplate)

90 g solsikkefrø (= ca 1,5 dl)
90 g sesamfrø (= ca 1,5 dl)
60 g linfrø (= ca 1 dl)
14 g fiberhusk (= ca 2 ss)
2 ss pizzakrydder (kan sløyfes)
1 ss løkpulver (kan sløyfes)
2/3 ts salt
2,5 dl varmt vann (NB: Ikke kokende)

1. Sett ovnen på 200 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
2. Bland alt det tørre i en bolle (frø, fiberhusk, pizzakrydder, løkpulver og salt).
3. Rør inn vannet. Det virker først altfor flytende, men fiberhusken kommer snart til å svelle og det blir helt riktig grøtete.
4. Så kommer den mest kjedelige delen: Fordel røra så jevnt og tynt du kan utover bakepapiret med en slikkepott. Det tar noen minutter, men det er ihvertfall ikke vanskelig :) En så jevn flate som mulig er viktig for at knekkebrødene skal bli jevnt stekt. Og pass på at det ikke er noen hull.
5. Stek på 200 grader i 15 min. Ta plata ut av ovnen og skru ned varmen til 150 grader.

NB: Det følgende høres kanskje trøblete ut, men det er egentlig kjempeenkelt, og når du først har gjort det en gang, går det som en lek.

6. Dra bakepapiret med knekkebrødleiven av plata. Legg et nytt bakepapir på plata og legg knekkebrødleiven opp-ned på det nye bakepapiret. Nå har du altså en "sandwich" av bakepapir, knekkebrødleiv og bakepapir. Dra forsiktig av bakepapiret som sitter fast i leiven (altså det som var med på stekingen). Klipp opp leiven i strimler med en saks.
7. Stek videre på ca 150 grader i ca 30 min. Varmen kan variere fra ovn til ovn, så pass på mot slutten av steketiden. Min ovn er kraftig, så jeg bruker 140 grader og 30 min. Prøv deg fram. De er ferdige når de er sprø og lett gylne.* Du kan selvsagt også lage bredere knekkepinner om du vil.

* La knekkepinnene avkjøles helt, gjere tørke på kjøkkenbenken over natta eller i noen timer,  før du har dem over i en tett boks. Da holder de seg leeenge.


Hjemmebakte Knekkepinner Knekkebrød Frøknekkebrød Dippsticks Knekkesticks Enkle Hjemmelagde


Nom nom!

Hjemmebakte Knekkepinner Knekkebrød Frøknekkebrød Dippsticks Knekkesticks Enkle Hjemmelagde

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...