Veganpølser hos Narvesen!

#reklame
Veganpølser Narvesen Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig
Stor nyhet: Nå får du kjøttfrie pølser hos Narvesen 
I morgen lanserer kiosk-kjeden Narvesen veganpølser i utvalgte butikker, og ikke bare én type pølse heller. Du vil finne to ulike varianter i butikkene: Vegan hot dog og Vegan chorizo. Hvor fantastisk er ikke det!

- Dette er et stort og spennende steg for Narvesen. Ved å tilby et kjøttfritt alternativ vil vi gi kunder som ønsker det muligheten til å velge litt sunnere, samtidig som de får en ekte pølseopplevelse, sier Stian Breivik, markedssjef i Narvesen.

100 % vegansk
Narvesen har forsikret at pølsene vil bli grillet på en egen grill, altså ikke sammen med kjøttpølsene, og de skal ha egne pølseklyper. De serveres også i et eget vegansk, grovt pølsebrød.

Veganpølser Narvesen Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

Svenske kiosker har tilbudt veganske pølser i flere år allerede, og her i landet har mange etterspurt at Norge snart må følge etter. Derfor ble jeg veldig begeistret da jeg for et halvt års tid siden fikk en mail med spørsmål om jeg ville være med i testpanelet for veganske pølser i Narvesen. Jeg tenkte bare "Yess, så kult!" og klart jeg ville hjelpe til med å teste pølser. Vi smakte på flere ulike typer, og de to som nå kommer i butikken var også mine favoritter.

- Vi har brukt mye tid på å finne frem til de riktige pølsene, da vi ikke var villige til å gå på akkord med smaken. Blant annet har vi fått hjelp fra noen av Norges mest profilerte veganbloggere for å finne frem i jungelen av produkter. Blant de to variantene vi har valgt har hot dog-typen en mild smak og er et godt alternativ til grillpølse, mens chorizo-typen baserer seg på klassiske spanske smaker, med en touch av røkt paprika, sier Asbjørn Koller, markedssjef i Leiv Vidar, som er importør av pølsene til Norge.


Chorizo: Bittelitt småspicy med en touch av røkt paprika

Veganpølser Narvesen Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

Hot dog: Mild og snill - et godt alternativ til grillpølse

Veganpølser Narvesen Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

I første omgang blir veganpølsene tilgjengelig i 5 utvalgte butikker
Oslo: Narvesen på Oslo S (rett ved der man tar toget) og Narvesen ved Nasjonaltheatret (rett ved fontena)
Trondheim: Trondheim Torg
Stavanger: Fiskepiren
Bergen: Torgallmenningen

Narvesen ønsker å teste pølsene i noen få butikker først for å se hvordan salget og etterspørselen blir. Dersom dette slår an, vil de innføre veganpølsene i flere Narvesenbutikker, så tvi tvi for at mange kjøper!


De butikkansatte på Narvesen Oslo S er klare for å selge veganpølser

Veganpølser Narvesen Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

Jeg besøkte Narvesen på Oslo S i går kveld og tok en liten prat med de ansatte. Hanne Andersen, som er godt vant med å servere pølser til kunder, sier at de håper på god mottakelse av de nye pølsene. Det hender ofte folk spør etter vegetariske alternativer i butikken, og det blir fint å nå kunne tilby kjøttfrie pølser.

Veganpølsene vil koste kr 39,- Dette er midt på treet sammenliknet med de andre pølsene, som koster mellom 30 og 44 kroner.

Her på Oslo S vil du finne de veganske pølsene

Veganpølser Narvesen Oslo S Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

Hva med næringsinnholdet?
Veganpølsene regelrett danker ut kjøttpølsene når det gjelder proteininnhold og kan skilte med hele tre ganger så mye protein som grillpølser av kjøtt. De inneholder i tillegg mindre fett, mindre karbohydrat og mindre salt enn kjøttpølsa, mens kaloriinnholdet er ørlitt høyere.

Når vi vet at det å kutte ned på kjøttandelen i kostholdet er bra for både helsa, miljøet og selvfølgelig for dyrene, er det vel ingen tvil om at veganpølser er et sunnere og bedre alternativ.

Veganpølser Narvesen Oslo S Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

Jeg gleder meg til å kunne stikke innom Narvesen og kjøpe med meg en veganpølse i farta. Utrolig positivt at det kommer flere lett tilgjengelige fast-food-alternativer for veganere, vegetarianere og alle andre som ønsker å spise litt sunnere og mer dyrevennlig i hverdagen. 

Det er nettopp mat i farta som ofte er trøblete å få tak i som veganer, så det å kunne raske med seg en pølse som "alle andre" er supert! 

Hva tenker du, vil du kjøpe veganpølse på Narvesen? :)

Veganpølser Narvesen Kjøttfrie Pølser Sunt Alternativ Dyrevennlig Miljøvennlig

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Narvesen. Les mer om veganpølsene her.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

14 kommentarer :

 1. Wow dette tenker jeg er helt fantastisk! Jeg er verken veganer, eller vegetarianer, men tommel opp uansett, da jeg helt klart vil bli mer bevisst ovenfor dette med kjøtt og prøve å finne andre alternativer (stor fan av taco med bønner istedetfor kjøttdeig f.eks). Disse håper jeg kommer flere steder, for jeg vil teste! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig helt fantastisk :) Er så mange nå som ser etter alternativer til kjøtt, som du forteller om, så dette er bare topp!

   Slett
 2. Yes!!!! Alle dere som bor nært disse start plassene på salget av disse pølsene... Kjøp og la det bli en suksess! Jeg håper det brer seg nordover i landet, gjerne helt nord :D hehehe. Jeg er så glad! Takk Jane for en heftig god nyhet! :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Krysser fingrene for at dette blir en hit slik at flere kan få tilbudet, også dere der langt oppe i det vakre nord! ;)

   Slett
 3. Jeg har savnet pølser, slitt med å finne vegetarpølser som smaker godt, så gleder meg til å prøve chorizo pølsa, kanskje rusle til Narvesen imorgen ^_^

  SvarSlett
 4. Wow, så flott! Kommer definitivt til å prøve disse. Er hverken vegetarianer eller veganer, men hilser en sunnere og svinekjøttfri utgave av pølsa hjertelig velkommen. Synes bare det er veldig synd at de har puttet hveteprotein i den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, supert med et alternativ! Er nok mange ikke-veggiser som kommer til å velge disse iblant også, som et litt sunnere, miljøvennlig og dyrevennlig alternativ. Jeg håper ihvertfall nordmenn er klare for det!
   Synd med hveten for de som ikke tåler gluten/hvete ja, men men.

   Slett
 5. Syntes til og med pølser var noe nasty når jeg var kjøtteter før, men dette syns jeg hørtes spennende ut! Kanskje jeg må ta meg en solidaritetspølse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja enig :P Mye rart i kjøttpølser etter hva jeg har hørt, så en pølse basert på korn er mye mer fristende ;)

   Slett
 6. Er vel mulig å bruke dette hveteproteinet i burgere og kjøttkaker osv og det vil uansett være bedre utnyttelse av hveteproteinet enn å la kornet gå gjennom dyra!

  SvarSlett
 7. Leste at pølsene ble utsolgt på rekordtid - viser at det er stor etterspørsel og at produktet åpenbart faller i smak! Bra jobba!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tommel opp for det! Er tydeligvis veldig mange som er glade for dette tilbudet.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...