Hurra, jeg skal gi ut ny kokebok!

Kokebok 50 Kjøttfrie Burgere Veganmisjonen Vegansk Burgerbok Oppskrift Vegetarburger Cappelen Damm Jane H. Johansen
Endelig kan jeg fortelle dere den store nyheten: 
Jeg skal gi ut ny kokebok!

Boka har planlagt lansering neste år, og jeg gleder meg enormt masse. Jeg har jobbet med skisser og oppskrifter til denne bok-ideen en stund, og i går var jeg i møte med verdens beste redaktør, Bente Dahl Svendsen og drodlet om innhold, uttrykk og fremdrift. Jeg er superhappy for at forlaget mitt sier "Kjør på"!

En ekstra spennende utfordring er at jeg denne gangen skal ta alle foto til boka selv. Det er noe jeg har hatt som mål og jobbet mot de siste par årene, at til min neste bok skulle jeg kunne ta bildene selv, så det er stort for meg å få muligheten til å gjøre nettopp det.

Og tema for den nye boka er... BURGER! 
Kokebok 50 Kjøttfrie Burgere Veganmisjonen Vegansk Burgerbok Oppskrift Vegetarburger Cappelen Damm Jane H. Johansen

Arbeidstittelen er "50 kjøttfrie burgere - med digg tilbehør". 
I tillegg til femti burgere, vil boka også inneholde masse gode oppskrifter på tilbehør som sauser, dressinger, salater, burgerbrød med mer.

Dere som har fulgt veganmisjonen en stund har kanskje registrert at jeg har en spesiell forkjærlighet til burgere i alle varianter. Store burgere, små burgere, tykke burgere, flate burgere, middagskaker, runde boller, skeive kroketter og lubne nuggets. Ovnsstekte burgere, pannestekte burgere, grillburgere, burgere laget av grønnsaker, bønner, linser, korn, frø, nøtter eller tofu. De ligger mitt hjerte nært alle sammen. Når jeg teller antall burgeroppskrifter jeg har delt her på bloggen til nå, havner jeg på hele 55 stykker :D Så det er vel ingen tvil om at jeg bare MÅ lage en burgerbok! 


Her kan du se alle burgeroppskriftene på bloggen


Jeg ELSKER veganske burgere, så det å få lov til lage en hel bok full av burgere blir fantastisk gøy! 
(bilder fra snapchat: janesmat)
Kokebok 50 Kjøttfrie Burgere Veganmisjonen Vegansk Burgerbok Oppskrift Vegetarburger Cappelen Damm Jane H. Johansen
Jeg er så heldig å ha favorittforlaget Cappelen Damm i ryggen.
Og jeg er så takknemlig for at de vil satse videre på nye bøker med meg. De sto også bak min forrige bok Veganmat på sitt beste, som kom ut høsten 2015. Jeg er glad for at jeg allerede vært gjennom den prosessen det er å lage bok en gang før, det er en nyttig erfaring å ha med seg når jeg nå skal gå løs på en ny.


"Veganmat på sitt beste" kan du bestille her

Kokebok 50 Kjøttfrie Burgere Veganmisjonen Vegansk Burgerbok Oppskrift Vegetarburger Cappelen Damm Jane H. Johansen

Jeg trenger litt hjelp fra dere :)
Noen av de beste burgeroppskriftene fra bloggen skal også være med i boka, og der kan jeg trenge litt hjelp fra dere lesere til å velge. Jeg blir kjempeglad for alle innspill! 

- Har du forslag til hvilke burgeroppskrifter fra bloggen som fortjener å bli utgitt i bokform? 

- Hvilke er dine favorittburgeroppskrifter på veganmisjonen? 

- Har du ideer eller tips til nye oppskrifter jeg kan utvikle til boka? 

- Ditt favoritttilbehør til burgere og middagskaker? 


Jeg gleder meg!
Legg meg gjerne til på snapchat for å følge arbeidet med boka :) Mitt brukernavn er janesmat.

Kokebok 50 Kjøttfrie Burgere Veganmisjonen Vegansk Burgerbok Oppskrift Vegetarburger Cappelen Damm Jane H. Johansen

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

42 kommentarer :

 1. Så fantastisk! Gratulerer :-) Røde linselus er jo en av mine absolutt favoritter!

  SvarSlett
 2. QUINOABURGER. INGEN OVER INGEN VED SIDEN AV :D <3

  SvarSlett
 3. McFreest er burgeren over alle burgere ass. Den må med!

  SvarSlett
 4. Gleder meg! Syns fortsatt den grillburgeren fra kokkekurset deres er en av de beste burgerne jeg har smakt, så dette må jo bli bra :D

  Har ikke noen konkrete oppskriftsønsker (bortsett fra den grillburgeren), men håper noen av burgerne blir med ingrediender det er enkelt å få tak i, og at det blir både bønneburgere og mer "kjøttete"burgere av soya og seitan. Men det har du sikkert alt tenkt selv!

  Favorittilbehør er aioli, ostesaus og mangosalsa (ikke samtidig da, hehe). Guacamole er også digg! Stekt løk og sopp! Facon! Og hvis vi tenker til å ha på siden av - potetsalat og grillet maiskolbe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Grillburgeren ja! Mmmm, det skal jeg notere meg! Tusen takk for innspill :D

   Slett
 5. Gratulerer!! Dette er skikkelig bra nyheter! jeg gleder meg allerede :)

  SvarSlett
 6. Wow Jane!! Du er den flinkeste jeg vet om! Så kult altså!!
  <3

  SvarSlett
 7. Åh, så bra! Gratulerer med enda en bok. Det fortjener du virkelig, beste matbloggeren! Jeg har ikke fått testet ut alle burgeroppskriftene enda, men makaroniburgeren troner høyt. Det samme gjør vegisterkakene (selv om det vel egentlig ikke burger) :)
  Martine

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk for fine ord <3 Makaroniburger er herved med på lista for mulig bokmateriale :)

   Slett
 8. Jeg elsker ovnsstekte rotgrønnsaker og soppsaus til. Soppsausen er kjempeenkel: Steker litt sopp i vegansk margarin i en kjele med salt og pepper, har i havrefløte og lar det koke ned/redusere. Nam.
  Med pasta er også godt.

  Jeg vil veldig gjerne se burgeroppskrifter som ikke finner veien til bloggen i boka. Vet en del som har sagt de var litt skuffet til meg vedrørende den andre boka (jeg er bibliotekar), fordi det stort sett var de samme oppskriftene som på bloggen. (Jeg synes de andre bøkene dine er fine, så har begge to.)

  Gleder meg til ny bok!

  SvarSlett
 9. Så gøy! Den boken skal jeg kjøpe! Jeg er nykonvertert vegetarianer og savner burgere! Jeg skal titte på oppskriftene dine nå!

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke laget så mange burgere av de som står i oppskriftsarkivet ditt, men jeg må si at Bad Ass Bønneburger overrasket meg positivt, for konsistensen var toppers og smaken likeså.

  Ellers: byggrynskakene med purre... de minner meg om fiskekaker i smaken, og det pga purren, så de fungerer som erstatning til fisk.

  Har planer om å prøve meg på flere av oppskriftene dine, så vet du det. Jeg har hatt lyst til det i lange tider, men så er det så mange grønne oppskrifter der ute som en bare må prøve...

  SvarSlett
  Svar
  1. Bad ass burger og byggburger er helt klart favoritter her i huset også :) Tusen takk for innspill! Kos deg med oppskriftene <3

   Slett
 11. Det blir uansett stas med en ny kokebok fra deg, Jane. Jeg liker godt at oppskriftene dine er enkle å følge og at ingredienslistene ikke er vanvittig lange. Du byr på variasjon, gode og eksotiske matopplevelser og vet å bruke ingredienser som vi finner igjen i butikker som Meny, Kiwi o.l.

  SvarSlett
 12. Gratulerer, dette er en kjempenyhet! Så flott at det kommer en ny bok fra deg allerede. Jeg ble ekstra glad da jeg leste at du skulle ha med ovnsstekte burgere; det største ankepunktet mitt mot veganske burgere er nemlig de til tider enorme mengdene olje jeg føler jeg må bruke for å få de godt stekt. Om det er noe jeg ønsker fra boken er det kanskje tips til hvordan man får til slike burgere også i stekepanna uten å bruke altfor mye fett.

  SvarSlett
 13. Mc.Freest! Den skal jeg lage i dag faktisk! Gleeder meg til middag :D

  SvarSlett
 14. Dette syns jeg var en kjempegod idé! Rett og slett fordi alle de burgerne jeg har prøvd fra bloggen din har smakt utmerket :) I dag spiste vi meksiplettene dine og det smakte sååå digg :) (jeg tok riktignok en lettvintløsning og droppet polentastjernene, til fordel for tortillachips og en enkel salat, men de må jeg teste en annen gang). Meksiplettene må så absolutt være med! :D ... og du: de lunchkakene dine også! nam! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! :D Utrolig gøy å høre at alle burgerne herfra har vært bra!

   Slett
 15. Oh... Jeg glemte vegisterkakene! De er også en vinner :D ... Jeg hadde nesten glemt dem til jeg så noen over her hadde kommentert dem. De må jeg jammen lage en dag igjen snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Vegisterkaker er allerede med i den forrige kokeboka da, men vi får se hva forlaget mener ;)

   Slett
 16. Ta med gulrotburgeren! Den er smellgod!

  SvarSlett
 17. Grillburger! Det er den aller beste burgeren jeg har smakt. Brokkoliburgeren er også høyt på lista, og det samme er doubble sweet. Men ingen slår grillburgeren altså.
  Jeg er veldig glad i ovsbakte grønsaker og aioli som tilbehør, men det kommer ann på hvilken burger det er snakk om også. Noen ganger passer det best med erter, potetmos og brun saus.

  SvarSlett
 18. Byggburger er en absolutt favoritt!

  SvarSlett
 19. Jeg føler ofte at veganske burgere faller fort fra hverandre og savner en grillburger som kan gå rett på grill uten å måtte forhåndstekes først. Det er ikke noe behov for meg at de skal etterligne kjøtt eller smake kjøtt så lenge de smaker godt og tilbehøret er godt. Elsker gucamole, salsa, og sterke chillisauser som tilbehør burgere. Jo enklere jo bedre er også et pluss, hvertfall for hverdagsburgere. Og glutenfrie burgere er best for oss allergikere.

  Ellers gratulerer med ny bok. Den blir sikkert kjempebra:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for supert innspill! Det skal jeg ta med meg bak øret :)

   Slett
 20. Gratulerer så mye, det blir noe å ha framme på kjøkkenbenken! Når kommer den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg er i innspurten med foto nå om dagen og gleder meg vilt til å få den ferdig :) Boka kommer ut i august.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...