Veganmisjonen tester: Nye veggisburgere på Max

#annonse
Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph
Green-familien er her! 
De ble lansert for en uke siden, og jeg har hørt mange lovord om dem allerede. Dette er altså en hel meny med veganske og vegetariske burgere, hvor fett er ikke det :) 

Jeg ble spurt av burgerkjeden Max om jeg ville teste den nye grønne menyen, for å gi min ærlige mening og anmeldelse av opplevelsen. Jeg var ikke akkurat vond å be, og sammen med tre venner besøkte jeg i går restauranten på Egertorget i Oslo for å prøvesmake. 

Det første som møtte oss inne i restauranten var et vakkert syn. Midt blant alle de andre burgerne var en stor plansje med grønne burgere på rekke og rad. Mitt hjerte banket hardt av lykke! 

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

Testpanelet besto av følgende personer:
- Espen som er 90 % vegetarianer, dvs han spiser vegetarisk hjemme, men noen ganger kjøtt andre steder. 
- Mads som er på vei til å bli veganer, vært vegetarianer i over 20 år. 
- Bjørn som er kjøttspiser og aldri har smakt veggisburger før.
- Jane, meg selv som er veganer. 

Her er resultatet av testen:

Førsteplass: Crispy Mexican
Denne er vegetarisk, men kan gjøres vegansk. Består av brød, pepper-jack-ost, bønneburger, agurk, rødløk, isbergsalat og spicy originaldressing. Tre av fire i testpanelet valgte denne som sin favoritt, deriblant jeg. (Jeg fikk en vegansk versjon, uten ost og med eggfri majones).

- Kjempefin konsistens. Dekket av sprø panering som gir en knasende god skorpe. Myk og fast inni.
- Rund, rik og fyldig smak. Akkurat passe småhot med hentydning til meksikanske smaker av løk, chili og cayenne. Den har en god ettersmak som man sitter og sier "mmm" til lenge etterpå.
- Litt vel mye majones.

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

På en sterk andreplass: BBQ Sandwich
En helvegansk burger som består av brød, barbeque pulled Oumph (kjøtterstatning basert på soyaprotein), rødløk, isbergsalat, jalapeños og eggfri majones. 

- Bitene av Oumph likner pulled pork, noe av det hippeste på matfronten det siste året, så her har de fanget trendfaktoren. Oumphen er marinert i en bbq-marinade og fremstår som saftig og god.
- Konsistensen er temmelig kjøttaktig, så om du er ute etter noe som minner om kjøtt, er denne perfekt.
- Smaker røkt og deilig grillaktig med tomat og hint av cayenne. Men OBS! Den er i overkant hot! Det ligger nemlig store biter av hel jalapeño inni, så om du ikke er fan av flammer i munnen, bør du fjerne disse.
- Vi var alle enige om at det var altfor mye majones inni. Og når burgeren i tillegg består av biter av Oumph og ikke en hel, fast burger, blir det fort grisete og flyter utover. 

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

Tredjeplass: Halloumiburger
Selve burgeren er vegetarisk, og denne kan derfor ikke gjøres vegansk. Består av brød, jalapeñosalsa, halloumiburger (grillet ost, med vegetabilsk løpe), tomat, rødløk, isbergsalat og majones. Jeg overlot testingen av denne til ikke-veganerne i testpanelet, og spesielt kjøttspiseren syntes den var kjempedigg!

- Halloumi-osten har en behagelig, mild og rund smak, ikke spesielt ostete egentlig.
- Saftig og god med hel tomatskive og salsa.
- Den kunne gjerne ha vært mer spicy, med mer jalapeñosalsa.
- Litt for mye majones.

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

Fjerdeplass: Greenburger
Kan gjøres vegansk. Består av mørkt brød, cheddarost, greenburger (basert på grønnsaker og ris), tomat, rødløk, isbergsalat og originaldressing. Dette er Max sin "gamle" vegetarburger, som de har hatt på menyen i flere år. Jeg fikk en vegansk versjon uten ost og med eggfri majones.

- Denne burgeren er den av de fire som mest tydelig er laget av grønnsaker. Vi ser fine fargespetter inni, og vi smaker kål, gulrot, erter og mais.
- Burgeren har en myk og litt våt, seig konsistens inni. Men overflaten er sprø av paneringen, og den henger godt sammen.
- Kjøttspiseren mener denne gir en "følelse av å spise et naturprodukt".
- Burgeren bærer etter min mening preg av alfor mye frityrsmak. Tre av oss mener den minner om smaken av vårruller. Om det er negativt eller positivt får hver enkelt avgjøre.

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

Andre kommentarer:
- Burgerne gir samme type metthet som burgere fra andre burgerkjeder. Er du middagssulten, så holder det med to burgere. Er du medium sulten, holder det med én. 
- Samtlige av testdeltakerne var enige om at alle burgerne inneholder for mye majones. Det blir sausete og majonesen dominerer smaken en del.
- BBQ sandwich metter mest, deretter kommer Halloumiburger og Crispy Mexican, mens Greenburger fremstår som lettest. 
- En stor stjerne i boka til Max fordi er nøye på å oppgi informasjon om ingrediensene og virker bevisste på forskjeller på vegansk og vegetarisk. Det skal ikke være noe problem å få en vegansk versjon av vegetarburgerne (unntatt halloumiburger). Bare opplys om at du ønsker vegansk burger i kassa, så får du det. Burgerne kan også fås med glutenfritt brød.
-  På vegetarburgerne erstatter de ikke osten med noe når man ber om vegansk utgave. Vi ønsker oss vegansk ost på de burgerne som kan gjøres veganske. Det finnes jo mange gode melkefrie oster på markedet, og det hadde gjort burgeropplevelsen enda mer digg! 

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

Konklusjon: 
Jeg er superfornøyd og ønsker dette nye burgertilbudet hjertelig velkommen. Bare synd det kun finnes 4 restauranter i Norge foreløpig, mot 103 i Sverige. Mange av mine venner, både veggiser og ikke-veggiser, har gått bananas allerede og bare ELSKER disse burgerne, så markedet er der. 

Jeg slo av en prat med Patricio, en av de ansatte på restauranten, og han kunne fortelle at de har vært utsolgt for veganburger i hele Oslo hver eneste dag siden Green-familien ble lansert. Det går ca 200 veganburgere hver dag bare på denne restauranten, og leveransene har rett og slett ikke vært store nok til å mette etterspørselen. Det tar jeg som et veldig godt tegn, og vi får håpe dette tilbudet når ut til større deler av Norge snart. 

Jeg er helt sikker på at Green-family vil appellere til ikke-veggiser også. Folk i farta som ønsker å spise litt grønnere, litt sunnere, litt mer miljøvennlig og litt mer dyrevennlig. Fordi det smaker like godt og metter like mye som en kjøttburger.


Veggisburger lenge leve!

Test Max Burger Green Familie Veganburger Vegetarburger Kjøttfri Vegansk Pulled Oumph

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

29 kommentarer :

 1. Takk for flott og grundig omtale av et spennende konsept! Gleder meg til Lillehammer får dette tilbudet! For det må da skje? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Finnes på Rudshøgda ved IKEA, Jartrud.

   Slett
  2. Takk for det, Jartrud :) Ja, håper og tror de satser på å utvide i Norge.
   Her er listen over butikkene de har i Norge foreløpig.

   Slett
 2. Fantastisk! :D Veldig gøy å lese. Ble glad for Max sitt vegetariske junkfoodalternativ med én gang jeg flyttet til Oslo, og er så fornøyd med at de utvider utvalget :-)

  SvarSlett
 3. Flott test, fikk smakt på den veganske burgeren, og syntes den var kjempegod! personlig likte jeg den godt med mye majones, og majonesen var ikke altfor mektig, eller hadde for mye eddik eller noe sånt, så jeg følte ikke at det var for mye av den

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Mye majones eller ei, god var den! :D Enig i at majonesen i seg selv smakte godt også.

   Slett
 4. Det ble tre vegan-burgere på to dager i forrige uke. Den første dagen, i Oslo, sto åtte veganere i kø! Mat og veganer-treff på en gang. På en burger-sjappe! Fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, tror alle Oslos veganere har invadert den restauranten siste uka :P Dødsbra at vi endelig får vegan fast food!

   Slett
 5. Jeg likte alle fire, men BBQ Sandwich og Crispy Mexican er de beste. Savner dem allerede. Takk for en fin og detaljert anmeldelse, Jane! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmmm, nom nom! Og tusen takk for at du var med på testen :D

   Slett
 6. Veldig bra å at det blir mulig å få flere vegetariske alternativer rundt omkring! Men verdt å huske på at også de veganske burgerne ikke akkurat er slankemat. En Crispy Mexican-burger har over 600 kalorier, altså like mye som de andre burgerne deres, BBQ-sandwichen er litt bedre med 420 kalorier. Trenger man to for å bli mett er det ikke sikkert det er noe man bør spise så veldig ofte. Dette er jo fastfood på linje med det andre de serverer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig bra! :) Tror ikke det er meningen at burgerne skal være slankemat heller ;)

   Slett
 7. Har sett at de har hatt lakto-ovo burger på Max før denne nye satsningen, men sia jeg er lakto veggis så prøvde jeg den ikke, sia jeg visste ikke at man kunne få den lakto vegetarisk eller vegansk (spiser ost, men er veldig skeptisk på det når jeg spiser ute, sia jeg ikke veit om det er animalsk eller mikrobiell løpe, of hvis jeg spør så ser vedkommende ofte ut som et spørsmålstegn, sia de fleste veit ikke engang hva løpe er.) Spennende at de utvider tilbudet, har spist veganburger før, men jeg får litt angst av det, sia jeg er så redd for at de har tulla med bestillinga og at det ikke egentlig er en veganburger, sjølom konsistensen er anderledes. Har litt den angsten med Anamma sine vegan pølser også. Der har jeg jo produktet fremfor meg og kan jo sjøl sjå at det er 100% vegansk, men de smaker rett og slett for bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den veggisburgeren de hadde på menyen fra før var visst mulig å få helt vegansk. Tror de bare kuttet ut majonesen og brukte et brød uten egg/melk.
   Uansett, mitt inntrykk er at Max nå er veldig bevisste på sånne ting som løpe, de opplyser om det er mikrobiell eller animalsk løpe. Så jeg føler meg trygg på å gå dit.

   Kjenner igjen det du beskriver, at man er redd restauranter ikke holder det de lover og at man kan bli servert noe ikke-vegansk. Jeg har inntatt den holdningen at jeg vil stole på restaurantene, hvis ikke ville det blitt veldig vanskelig å komme seg ut blant folk og spise og være sosial. Så når jeg ber om vegansk, velger jeg å tro på at de serverer meg vegansk.

   Slett
 8. Jipppiiii, Max burger leverer!! Har ventet på dette lenge og glemte det helt sist jeg spiste ute, så endte opp med en dårlig utgave av vegansk burger på burger king i stedet. Veldig god anmeldelse som ga meg enda mer lyst til å kjøpe burger :D

  Og det gjør meg virkelig glad å høre at det selger bra! Håper markedet blir større og at vegansk ikke lenger blir et alternativ, men noe 100% fast.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hipp hurra for Max ja! Du får prøve denne neste gang :) Jeg har stor tro på at vegansk blir like vanlig som andre varianter etterhvert, håper at etterspørselen fortsetter å være der! :)

   Slett
 9. Ååh, vilken spännande läsning! Själv har jag inte haft möjlighet att testa ännu, men i mars ska jag tillfälligtvis till Oslo, och DÅ ska jag in och köpa mig en BBQ sandwich :D Jag köpte en påse pulled pork oumph när jag var i Sverige i somras och det var fantastiskt, så burgaren måste jag vara rena rama himmelriket!

  SvarSlett
 10. Jeg syns det er så fantastisk at du tok med den vegetariske burgeren i testen! Som vegetarianer møter jeg endel veganere som ser det som sin oppgave å konvertere meg, selv om jeg gjør det klart at jeg er enormt fornøyd med kostholdet jeg har. Så takk! For en inkluderende blogg, og for at du inspirerer helt uten å løfte pekefingeren! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :))
   Det eneste naturlige for meg er å inspirere på en positiv måte, jeg har verken tro på eller lyst til å bruke pekefinger overfor noen. Veldig fint å høre at bloggen oppleves inkluderende og inspirerende, som du beskriver. Akkurat det jeg håper at den er :)

   Slett
 11. Spennende med vegan/vegetar-anmeldelser! tommel opp for flere slike! :D

  SvarSlett
 12. Green Meny BBQ Sanwich burgeren til Max er supergod og metter bra. Men er nok litt for "hot" for mange norske ganer

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig, den er litt for hot etter min smak også. Men om man ber om å få den uten jalapeños, hjelper det mye :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...